تکنولوژی

دسته بندی کلی چاپگرها

نام نویسنده: جواد زارعی

همین ابتدای هفته بود که تاکید کردم گام های سه گانه نیازسنجی، امکان سنجی و ابتیاع را سرلوحه خود در عملیات خرید قرار دهید و خیال تان تخت تخت باشد که متضرر نخواهید شد. این هفته را به بررسی دسته های مختلف چاپگر و اسکنر اختصاص داده و از آنجا که دستگاه های سه کاره و چهارکاره جز چاپگر و اسکنر نیستند، آنها را نیز در انتهای هفته وارد گود خواهیم کرد. برخلاف دسته بندی لپ تاپ ها که براساس قیمت صورت گرفت، دسته بندی چاپگرها و اسکنرها را براساس نوع تکنولوژی انجام می دهیم. دیگر اینکه بحث درباره دستگاه های چندکاره را از عمد در انتهای هفته بحث خواهم کرد چراکه پیش از آن درباره چاپگرها و اسکنرها صحبت خواهم کرد.

دسته بندی اولیه چاپگرها
اگر تکنولوژی چاپ را مدنظر قرار دهیم، چهارگونه لیزری، جوهرافشان، سوزنی و حرارتی در دستگاه های چاپگر استفاده می شوند که گونه های لیزری و جوهرافشان بیش از دیگر گونه ها کاربرد پیدا کرده است. چاپگرهای حرارتی کاربرد خاص دارند و برای مصارف خانگی و اداری مناسب نیستند. چاپگرهای سوزی هم بیشتر برای تهیه اسناد اداری (حسابداری) مورد استفاده قرار می گیرند. تفاوت این چاپگرها در تعداد سوزن ها و نوع کاغذ است. چاپگرهای سوزنی معمولی از تعداد سوزن کمتری استفاده می کنند و به طور معمول دقت چاپ پایینی دارند. خاندان Epson DFX از این دسته هستند. چاپگرهای سوزنی درست ودرمون از سیستم 24 سوزنه بهره برده و کاراکترها و دیاگرام ها را با دقتی بالاتر چاپ می کنند. خاندان Epson LQ از این دسته هستند. بازار داخلی چاپگرهای سوزنی در اختیار محصولات شرکت های Epson و Brother قرار دارد. تا مدت ها از-2170 Epson LQ به عنوان معروف ترین چاپگر سوزنی نام برده می شد که در سال های اخیر جای خود را به مدل LQ02180 داده است. ارزان ترین چاپگر سوزنی درست ودرمون بازار داخلی Epson -LQ300 نام دارد که
24 سوزنه است و حوالی 185 هزار تومان قیمت دارد و اگر ریبون رنگی آن را پیدا کنید، امکان چاپ متون و دیاگرام های رنگی را نیز در اختیار خواهید داشت. به طور معمول چاپگرهای سوزنی از ریبون های مشکی استفاده کرده و صرفه اقتصادی بالایی دارند و با صدایی که تولید می کنند روی اعصاب افراد حاضر در محیط رژه می روند. مدل های سوزنی برای مصرف کنندگان خانگی و خرده شرکت ها چندان مناسب نیست و بهتر است آنها را به سازمان ها و شرکت های بزرگ واگذار کنیم.
چاپگرهای لیزری
لیزری ها به دو قبیله رنگی و مشکی (تک رنگ) تسیم می شوند.

در آغاز فقط مشکی بود و بس اما پس از مدتی متخصصان امر موفق شدند کاغذ بی نوا را سه مرتبه در داخل چاپگر لیزری تک رنگ بچرخانند و هر بار یکی از رنگ های سه گانه را بر آن بپاشند. اینچنین شد که اعضای قبیله چاپگرهای رنگی زاده شدند. در واقع چاپگر لیزری رنگی ابتدایی را می توان ترکیبی از سه چاپگر لیزری تک رنگ قلمداد کرد که در هر بار رنگ عوض می کند و از یک غلتک مشترک استفاده می کند. گونه فاخر لیزری های رنگی از سه غلتک مستقل بهره می برند و در واقع انگاری سه چاپگر تک رنگ در بطن دستگاه جاسازی شده اند. لیزری های تک رنگ و رنگی هر یک در سه دسته اقتصادی، میان قیمت و فاخر قرا می گیرند. در اولین روز آتی اندرباب لیزری ها سخن خواهم گفت.

چاپگرهای جوهرافشان
مدل های جوهرافشان همگی رنگی هستند اما کاربردهای مختلف دارند. برخی برای انجام کارهای معمولی، برخی در خدمت طراحان قرار دارند و برخی نیز به طور اختصاصی به چاپ عکس اشتغال دارند. جوهرافشان ها از دو تکنولوژی مختلف استفاده می کنند که درباره اش صحبت خواهم کرد. در قیاس با لیزری ها، قیمت مدل های جوهرافشان کمتر اما قیمت مواد مصرف آنها بالاتر است. این حضرات در چهار دسته ارزان قیمت، اقتصادی، ویژه عکس و حرفه ای قرار می گیرند.

منبع : سرمایه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا