تکنولوژی

فرقه های چهارگانه در سرزمین مادربوردها

نام نویسنده: جواد زارعی

اینکه با مقدار مشخصی پول، فرزند انسان بتواند بهترین مادربورد عالم را خریداری کند، هنری است که نزد ایرانیان است و بس. خوب می دانم که تراوش کلمات اندر باب انتخاب مادربوردها، بسیار بسیار سهل تر از انتخاب عملی آن در یکی از بازارهاست که گفته اند دو صد گفته را نیم کردار نیست و دربست این گفته را قبول دارم اما چه باید کرد که اگر اینها را هم نگویم، پس ه کنم.
مادربورد یکی از قطعات پرفروش بازار ایران است که بدیلی ندارد. بالاخره مادر قطعات کامپیوتری است و احترامش از اوجب واجبات است اما شک ندارم که خریدار در انتخابش با هزار و یک مشکل مختلف روبه رو خواهد شد و امید دارم این نوشتار در کار آید.

قبل از انتخاب چیپ ست
در تمامی مطالب قبلی گفته بودم و گوش عالم و آدم را کر کرده بودم که مادربورد یعنی چیپ ست و اگر بدانید که کدام چیپ ست قادر به انجام چه کاری است نیمی از راه را رفته بدانید. اما در این گذر قصد دارم رازی دیگر را افشا کنم. گفته باشم که این راز ربطی به انقلاب رنگین و مخملین و حواشی آن ندارد. قبل از انتخاب چیپ ست گفته بودم تکلیف خودتان را با مقدار پولی که قرار است صرف کنید، مشخص کنید. این تکنیک چندان علمی نیست و بیشتر مبتنی بر تجربه است و در بازار داخلی جواب می دهد.

بدین ترتیب که بازار مادربورد را به چهار فرقه تقسیم کنید.
مادربوردهای ارزان تر از 80 هزار تومان را ذیل فرقه اول قرار دهید. برچسب فرقه دوم را روی مدل هایی که بین 80 تا 120 هزار تومان قیمت دارند، بچسبانید و هر مدلی که بین 120 تا 210 هزار تومان قیمت داشته باشد را از اعقاب فرقه سوم قلمداد کنید.

فرقه چهارم هم شامل مدل های گران تر از 210 هزار تومان خواهند بود. در مرحله بعدی لازم است به این نکته توجه کنید که هر یک از سازندگان مادربورد در یکی، دو فرقه سرآمد هستند. به عنوان مثال محصولات ECS یا همان Elitegroup خودمان در وادی فرقه اول خدایی می کند و بدون غرض و مرض عرض کنم که رقیب دندان گیری ندارد. اوضاع برای اعضای فرقه دوم بسیار پیچیده است چرا که تمام نام های معروف و غیرمعروف در این وادی نماینده ای درست و درمون دارند. اغلب مدل های فرقه اول و دوم در درون چیپ ست خود شامل یک فره موتور گرافیکی فرد اعلا هستند که جان می دهد برای مقایسه و این حرف ها.

بهترین محصولات شرکت هایی چون Biostar، Albatron ECS از اعضای فرقه اول هستند.
بهترین محصولات شرکت هایی چون Sapphire، msi، ECS، SOYO، Foxconn، Gigabyte، XFX و Asus از اعضای دائمی فرقه دوم هستند. اما تعداد اعضای فرقه سوم در قیاس با فرقه دوم بسیار کمتر است و بازیگر قدر قدرتی چون DFI در آن وارد می شود. شرکت abit هم از بهترین های فرقه سوم بود که خدا رحمتش کند.

موضوع قیمت باید یکی از ملاک های انتخاب محصول در میان اعضای فرقه سوم باشد. به طور معمول قیمت محصولات ECS و Foxconn ارزان تر از محصولات Asus، DFI و Gigabyte است. محصولات msi هم اغلب با قیمت های متوسطی عرضه می شوند. درباره فرقه چهارم هم اصلاً صحبت نمی کنم. اینها را گفتم تا بدین نتیجه منطقی برسم که نباید از محصولاتی غیرموارد گفته شده در فرقه های دیگر استفاده کرد. شاید یکی از مدل های عضو فرقه سوم Biostar عالی باشد اما این شرکت در این وادی این کاره نیست و توصیه می کنم محصولات این شرکت را در انتخاب محصول از فرقه اول و دوم مورد توجه قرار دهید و همین طور الی آخر…

منبع : سرمایه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا