تکنولوژی

امکان ارائه اینترنت پرسرعت در تمامی مراکز مخابراتی استان تهران

نام نویسنده: حامد شفیعی

مدیر عامل شرکت مخابرات استن تهران در پاسخ به ابهاماتی که درباره عدم ارائه اینترنت پرسرعت در برخی مناطق مخابراتی وجود دارد بیان کرد برای کلیه مراکز مخابراتی استان تهران امکانات واگذاری اینترنت پرسرعت فراهم شده است.

این در حالی است که وجود خطوط PCM خطوطی که تنها مشترک از آن می توان برای برقراری تماس تلفنی استفاده کرده و قابلیت استفاده از اینترنت پرسرعت، فکس و دیگر موارد را ندارد. در تعدادی از مراکز مخابراتی موجب شده تا همچنان امکان ارائه اینترنت پرسرعت در تمامی مراکز مخابراتی رویایی برای شرکت های ارائه دهنده این سرویس باشد. زیرا سیستم مخابرات PCM است و در مراکزی که با این وضعیت در شهر هتند امکان ارائه خدمات اینترنت ADSL وجود ندارد. در عین حال ظرفیت اندک برخی مراکز مخابراتی نیز مزید بر علت شده و عملاً شرکت ها قادر نیستند تمامی ساکنان یک منطقه را تحت پوشش خود قرار دهند. اما مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران بر این امر تاکید داشته که در هیچ یک از مناطق تهران، مرکزی وجود ندارد که ADSL نداشته باشد زیرا با امکاناتی که در مراکز ایجاد شده است هیچ مرکزی در استان تهران وجود ندارد که ظرفیت های آنها تکمیل شده باشد.

ولی در مقابل مدیران شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت وجود پاره ای از محدودیت ها در ارائه این خطوط را یکی از علت های عدم ارائه کافی خدمات اینترنت پرسرعت در مراکز مخابراتی می دانند.

موضوعی که مدیرعامل شرکت مخابرات ایران نیز به آن اذعان داشته و بیان می کند برخی از محدودیت ها برای توسعه شبکه کابلی و اجرای پروژه های مخابراتی از سوی شهرداری، راهنمایی و رانندگی و فیزیک محل وجود دارد که این امر محدود به زمان حال نمی شود و همیشه وجود داشته است ولی این محدودیت ها مانعی برای واگذاری اینترنت پرسرعت نبوده و نیست. حال اینکه چه محدودیت هایی از دید ایشان مانعی برای واگذاری اینترنت پرسرعت محسوب می شود، پرسشی است که این مقام مسوول مخابرات به آن اشاره ای نکرده است. برنامه ریزی برای رسیدن به پنج میلیون کاربر خانگی خطوط پرسرعت ADSL تا پایان برنامه پنجم توسعه از جمله برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که علی ناصری مدیرکل دفتر امور زیربنایی و فناوری اطلاعات وزارت ICT از آن یاد می کند.

مخابرات طرح می دهد
براساس اظهارات مدیران شرکت های ارائه دهنده اینترنت پرسرعت با وجود اعلام مخابرات استانی مبنی بر وجود برخی موانع فیزیکی و فناوری در ارائه خدمات به این شرکت ها اما موارد دیگری نیز وجود دارد که بعضاً مدیران مخابراتی از بیان آن امتناع می ورزند. به گفته یکی از این مدیران بخش خصوصی در مراکزی که کاربران ADSL بیشتر هستند مخابرات اقدام به افزایش ظرفیت پورت به شرکت ها می کند. در واقع از مهم ترین مشکلات اساسی شرکت های PAP (ندا) شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعتك این است که یک حلقه زنجیره ارائه سرویس ADSL در زمین مخابرات است. اما در مقابل روح اللهی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران معتقد است اینترنت پرسرعت نیاز به کابل دارد که ما بسترهای لازم را برای شرکت های PAP ایجاد کردیم تا این شرکت ها سرویس های لازم در زمینه اینترنت پرسرعت را به مشترکان ارائه دهند. ولی به نظر می رسد این مساله تا کنون به صورت کامل محقق نشده است چراکه فعالان بخش خصوصی بر این باورند که بدنه این سازمان (شرکت مخابرات) دولتی است و به این دلیل مخابرات، بخش خصوصی را به عنوان غده ای در بدن خود می داند و با توجه به اینکه با شرکت های PAP از سوی مخابرات همکاری صورت می گیرد، اما به دلیل ساختار دولتی موجود در این پروژه فعالیت نمی کنند. از طرفی صابر فیضی مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اعلام خصوصی سازی شرکت مخابرات و تغییر اعضای هیات مدیره این شرکت معتقد است که با این تغییر رویه، تصمیم گیری و نحوه فعالیت مخابرات تغییر خواهد کرد و به تبع شرایط همکاری و نحوه فعالیت شرکت مخابرات و همچنین مخابرات استانی نیز دستخوش تغییر خواهد شد. با این حال پیشتر مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران از ارائه طرحی خبر داده بود که براساس آن امکان ارائه سرویس اینترنت پرسرعت به صورت انبوه به متقاضیان فراهم می شود. طرحی که نامی از آن برده نشد و به گفته روح اللهی براساس آن شرکت مخابرات استان تهران با همکاری و مشارکت شرکت های PAP نسبت به ارائه اینترنت پرسرعت به صورت انبوه اقدام خواهند کرد.

طرحی که قرار است طبق آن ارائه سرویس اینترنت پرسرعت با قیمت کمتر از قیمت فعلی و به صورت انبوه انجام و با توجه به پیش بینی های صورت گرفته، طی سه سال آغاز اجرای آن، حدود یک میلیون پورت به متقاضیان ارائه شود.

مانعی به نام مخابرات استانی
مدیران شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت بیان می کنند این شرکت ها برای نصب تجهیزات در اکثر مراکز مخابراتی تهران با مشکل روبه رو هستند و در شهرستان ها نیز به دلیل تقاضای کم، سرمایه گذاری مقرون به صرفه نیست.

در عین حال کارشناسان و فعالان این بخش بر این عقیده اند که یکی از دلایل عدم همکاری مخابرات استانی با شرکت های بخش خصوصی این است که مخابرات به خاطر ابراز تمایل و حضور مستقیم در بازار اینترنت پرسرعت نمی خواهد تمامی توان و امکاناتش را در اختیار بخش خصوصی بگذارد و در نظر دارد که قسمتی از آن را برای خود نگه داشته و از آن برای ارائه خدمات به کاربر بهره ببرد. ولی به گفته مدیران شرکت مخابرات، این شرکت را خصوصی دانسته و معتقدند ورود مخابرات به صورت مستقیم منعی نداشته و حتی به افزایش کاربران و توسعه اینترنت پرسرعت نیز کمک می کند چون بخش خصوصی به تنهایی قادر به این کار نیست. محمدحسن شانه ساززاده یکی از مدیران بخش خصوصی بیان می کنند: «ورود مخابرات به عرصه ارائه اینترنت پرسرعت مساوی با نابودی بخش خصوصی است.» به باور او مسوولان وزارت ارتباطات به تعهدات خود در قبال شرکت های PAP عمل نکرده اند.

او می گوید: «پورت های پرسرعت شرکت های بخش خصوصی آماده بهره برداری است؛ اما به دلیل کمبود امکانات مخابرات و رقابت دولت نمی توان آن را به فروش رساند.»

به گفته او نصب تجهیزات شرکت های PAP در یک مرکز مخابرات و اختصاص فضا به آنها بالغ بر هفت مه طول می کشد و در بسیاری از مراکز نیز فضایی به شرکت ها تعلق نمی گیرد. با وجود تاکید مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران در خصوص عدم محدودیت ارائه اینترنت پرسرعت و امکانات به بخش خصوصی ولی کارشناسان بیان می کنند مخابرات در مناطقی که برای بخش خصوصی توجیه اقتصادی داشته و استقبال صورت می گیرد، فضا و امکانات در اختیار این بخش قرار نمی دهد. مدیرعامل شرکت مخابرات ایران می گوید: «در برخی استان ها همکاری لازم با شرکت های PAP صورت گرفت و این شرکت ها تا حد مطلوبی به تعهدات خود عمل کردند اما در برخی دیگر از استان ها مشکلاتی وجود دارد.»

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رایویی نیز در این باره گفته است اگر شرکت های ندا یا -PAP – عرضه کنندگان اینترنت پرسرعت، موانعی بر سر راه خود دارند، باید در رفع مشکلات به آنها کمک کنیم. حال آنکه به گفته مدیران شرکت های بخش خصوصی چه مانع مهمی به غیر از شرکت های مخابراتی استانی بر سر راه این شرکت ها می تواند وجود داشته باشد؟

منبع : سرمایه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا