تکنولوژی

نسل آتی تلفن های همراه با قابلیت های شگفت انگیز

نام نویسنده: میثم لطفی

با نگاهی گذرا به خانواده ، دوستان و اطرافیان خود که صاحب انواع مختلف تلفن همراه هستند درمی یابیم که بدون استثنا همه این گوشی ها، فارغ از هوشمند یا معمولی بودن شان ظاهر یکسانی دارند و در کل، یک دستگاه جیبی مستطیل شکل هستند که شامل نمایشگر و صفحه کید می شوند. اما تا چند سال بعد کمتر این گوشی ها در دستان مردم خواهند بود و جای خود را به نسل جدیدی از تلفن های همراه خواهند داد که ظاهری کاملاً متفاوت دارند و حتی در بیشتر مواقع به صورت شخصی برای هر یک از کاربران ساخته می شوند.

«شیو بخشی» مدیر مرکز تحقیقاتی تلفن همراه در شرکت IDC در این خصوص می گوید: «تمام گوشی هایی که امروز در دنیا فروخته می شوند از نظر ظاهری در مرحله مقدماتی و ابتدایی به سر می برند اما باید توجه داشت این گوشی ها نیازهای آینده را برآورده نمی کنند و باید در انتظار تحولات بزرگی در این زمینه باشیم.»

برای آنکه تفاوت گوشی های نسل بعد با نمونه های کننی مشخص شود، بررسی گسترده ای بین مشهورترین طراحان دستگاه های دیجیتالی جهان انجام شد و نظر آنها در این خصوص پرسیده شد. هر یک از این کارشناسان و طراحان نظرات متفاوتی را در این زمینه ارائه دادند و برخی از آنها تصاویری از مدل های مفهومی گوشی هایی که قرار است در آینده نزدیک در اختیار کاربران قرار گیرند را منتشر کردند.

در دنیای فراگیر و گسترده تلفن همراه که هر روز چندین گوشی جدید در آن متولد می شود، مدل های مفهومی نسل جدید گوشی ها امید بیشتری برای ورود به دنیای واقعی دارند و با ساخت نخستین نمونه ها از آن، نظر سرمایه گذاران را بیشتر به خود جلب می کنند. این مدل های مفهومی معمولاً توسط طراحانی ارائه می شوند که به صورت جداگانه و شخصی روی این محصولات کار می کنند و پس از تکمیل هر مدل، آن را در اختیار شرکت های بزرگ تولیدکننده می گذارند.

تفاوت های ظاهری
یکی از جدیدترین مدل های مفهومی که احتمال زیادی برای تولید انبوه آن وجود دارد، محصولی است که Morph نام گرفته و قرار است در شرکت نوکیا ساخته شود. این گوشی از مواد انعطاف پذیر ساخته خواهد شد و می تواند دور دست، دور بند کیف یا … پیچیده شود و خود را با شرایط مختلف کاربر سازگار کند. واژه Morph در اصل به معنی متحرک سازی است و همان طور که از نام آن پیداست، این گوشی شامل بدنه متحرک و انعطاف پذیری می شود که تاکنون نمونه آن ساخته نشده است. کارشناسان این محصول را ترکیبی از گوشی های سنتی و النگو می دانند و «تاپانی ریهانن» مدیر مطالعات استراتژیک مرکز تحقیقات نوکیا در فنلاند از آن به عنوان «گوشی با ظاهر کاملاً متفاوت» یاد می کند. ریهانن در این خصوص می گوید: «در این گوشی از فناوری نانوتکنولوژی استفاده می شود و کاربر می تواند با تغییر ظاهر آن به صورت سلیقه ای، این گوشی را با محل کار، منزل و … هماهنگ کند.» سیستم های الکترونیکی به کاررفته در این گوشی بسیار کوچک و ظریف هستند و به همین خاطر، دیدن آنها با چشم غیرمسلح تقریباً غیرممکن است. این مساله به طراحان امکان می ده تا گوشی با ظاهر زیباتر و فارغ از سیستم های الکترونیکی پیشرفته طراحی کنند. ریهانن در ادامه توضیح می دهد: «بدنه بیرونی این گوشی از آلیاژ ویژه ای ساخته می شود که با تمام گوشی های موجود در بازار متفاوت است. این آلیاژ به گونه ای ساخته شده که می تواند کلیه آلودگی ها و کثیفی ها را از سطح خود بزداید و بر این اساس، گوشی همیشه مانند یک اتومبیل واکس زده جلوه می کند.» گوشی Morph از نظر سلامت کاربر نیز کارآمد خواهد بود. در این محصول از حسگرهای میکروسکوپی پیشرفته ای استفاده شده است که میزان مواد آلاینده، دی اکسیدکربن موجود در هوا و فشار خون کاربر را می سنجد و در صورت احساس هرگونه خطر، پیام های هشدار دهنده ای را نمایان می کند. با وجود اینکه از آغاز تحقیق و بررسی در مورد Morph چند سالی می گذرد، ریهانن معتقد است تا زمان تولید نخستین نمونه عملی از آن حدود 15 سال طول خواهد کشید.

استفاده از سیستم بدن کاربر
یکی دیگر از مدل های مفهومی که امروز توجه کارشناسان را به صورت گسترده به خود جلب کرده، Handphone نام دارد و توسط «ماسیمو ماراتزو» در شرکت ایتالیایی Biodomotica طراحی شده است. میکروفن Handphone شبیه به انگشتر است و در انگشت کوچک کاربر قرار می گیرد. اسپیکر این گوشی نیز که مجدداً شبیه به انگشتر ساخته شده، در انگشت شست قرار می گیرد و سیستم مرکزی کنترلی و ارتباطی وشی نیز که ضخامت آن کمی بیشتر از کاغذ است، روی مچ و پشت دست قرار می گیرد تا کاربر هنگام مکالمات طولانی نیز خسته نشود. کاربرانی که قصد صحبت کردن با این گوشی را داشته باشند، تنها کافی است که سه انگشت میانی خود را جمع کرده و پس از باز کردن انگشت کوچک و شست، آنها را در مقابل دهان و گوش خود قرار دهند و از مکالمات تلفنی خود لذت ببرند. ماراتزو در مورد این گوشی می گوید: «حالت انگشتان کاربر در مقابل گوش و دهان آنها از گذشته به عنوان نماد تماس های تلفنی محسوب می شد و ما امروز سعی می کنیم این نماد را به واقعیت برسانیم.» ماراتزو اعلام کرده هم اکنون نمونه های عملی از تمام بخش های این گوشی ساخته شده و احتمال تولید انبوه آن در آینده نزدیک زیاد است. شرکت سامسونگ هم اکنون در حال انجام مذاکراتی است تا در صورت امکان، این گوشی را به تولید انبوه برساند.

گوشی با نمایشگر تاشو
کارشناسان معتقدند تمامی گوشی های آینده به نمایشگرهای حسی لمسی مجهز خواهند شد. اما اینکه این نمایشگرها چگونه در کنار یکدیگر چیده شوند و مورد استفاده قرار گیرند، اتفاقی است که برخی کارشناسان هم اکنون در حال بررسی آن هستند. گوشی باریکی که هم اکنون با نمایشگر لمسی تاشو طراحی شده P-Per نام دارد که می توان در اصل آن را تلفیقی از دو گوشی آیفون دانست. «کارول یه» از شرکت چینی Chocolate Agency که در طراحی این گوشی نقش داشته است، می گوید: «هر دو طرف گوشی یک نمایشگر لمسی بزرگ را در خود جا داده است. تماس های تلفنی و پیام ها در یک نمایشگر نمایان می شوند و تصاویر، دوربین و … در نمایشگر دیگر.» برای آنکه نمایشگرها و سیستم های گرافیکی داخلی این گوشی تکمیل شوند، سه تا چهار سال طول می کشد. «امیر رفعت ایسیک» طراح ترکی محصولات دیجیتالی ساکن شهر استانبول نیز گوشی ویژه ای را شبیه به P-Per با نام Packet ارائه کرده است. این گوشی یک مربع با اضلاع پنج سانتیمتر است که حدود یک سانتیمتر هم ضخامت دارد و کاربر به راحتی می تواند آن را در جیب خود جا دهد. نمایشگرهایی که برای P-Per و Packet در نظر گرفته شده تاشو هستند و دیگر قابلیت ها نظیر اسپیکر، دوربین، میکروفن و… نیز زیر آنها مخفی شده است.

سیستم های لمسی پیشرفته
آن دسته از کاربرانی که به دنبال نمایشگرهای لمسی هستند، به خوبی می دانند نسل جدید سیستم های حسی به عنوان پیشرفت بزرگی در این زمینه محسوب می شود و می تواند در مقابل کوچک ترین تماس های دست، عکس العمل نشان دهد و درخواست کاربر را با کمترین تماس عملی کند.

«شیو بخشی» از شرکت تحقیقاتی IDC در این خصوص توضیح می دهد: «Haptic یکی از بهترین گوشی هایی است که در آینده با قابلیت های لمسی و حسی وارد بازار خواهد شد. کاربر در این گوشی احساس می کند با انگشتان دست یک صفحه شیشه ای صیقلی را لمس کرده است.» برای تولید این گوشی گروهی از مهندسان شرکت ژاپنی

NHK Broadcasting و محققان دانشگاه توکیو با یکدیگر همکاری کرده اند. نخستین نمونه عملی ساخته شده برای نمایشگر Haptic میلیون ها اتصالات الکترونیکی کوچک موسوم به پین(Pin) را در سطح بیرونی خود جا داده که بسیار ریز هستند و با چشم دیده نمی شوند. زمانی که انگشت کاربر با این نقاط ریز برخورد می کند، اطلاعات دریافت شده در زمان بسیار کوتاهی به سیستم مرکزی زیر نمایشگر منتقل و عکس العمل مناسب نمایان می شود. کیفیت تصویر در این نمایشگر نسبت به نمونه های کنونی تا ده ها برابر بیشتر است و قابلیت های آ نیز با مدل های مشابه قابل مقایسه نیست.

گوشی با قابلیت خم شدن و کشیده شدن
«جیمز اسکات» که یکی از محققان «مرکز تحقیقات کمبریج مایکروسافت» در انگلستان است، روی فناوری جدیدی برای تلفن های همراه مطالعه می کند. او هم اکنون موفق به ساخت حسگرهای جدیدی شده است که اطراف گوشی نصب می شوند و به کاربر امکان می دهند گوشی خود را بکشد، فشرده کند یا خم کند تا از این طریق فرآیندهای داخلی گوشی انجام شود. برای مثال شما می توانید با فشردن گوشی خود یا کشیدن آن، گوشی را خاموش و روشن کنید. اسکات معتقد است این فناوری جدید می تواند ضمن کوچک کردن گوشی ها، امکان استفاده از نمایشگرهای لسی بزرگ انعطاف پذیر را با قابلیت های فراوان برای کاربران فراهم کند.

منبع : سرمایه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا