سومين جشنواره و نمايشگاه رسانههاي ديجيتال با بخش بينالملل پررنگتر
بالاخره اولين مرحله تبليغات سومين جشنواره و نمايشگاه بينالمللي رسانههاي ديجيتال براي فراخوان آثار از ديروز آغاز شد. اين فراخوان در واقع با برگزاري نشست خبري با حضور رييس و معاون مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال وزارت ارشاد انجام شد.
در اين نشست عيسي زارعپور، رييس مركز IT و رسانههاي دجيتال وزارت ارشاد درباره زمان و مكان برگزاري جشنواره گفت: «سومين جشنواره و نمايشگاه رسانههاي ديجيتال از تاريخ 8 تا 18 مهرماه 88 به عنوان تاريخ دائمي برگزاري اين نمايشگاه و در مصلاي بزرگ امام خميني برگزار ميشود. كليه امور ثبتنام در جشنواره، ارسال اثر و ثبتنام براي درخواست گرفتن غرفه در نمايشگاه هم از طريق وبسايت جشنواره و نمايشگاه به آدرس DMF.IR انجام خواهد شد. البته شركتكنندگان براي ارسال آثارشان تنها تا روز دهم مرداد ماه فرصت دارند. از طرفي مراسم افتتاحيه جشنواره و نمايشگاه در تاريخ چهارشنبه هشتم مهرماه در مصلي و مراسم اختتاميه هم در تاريخ 19 مهرماه و در الار وحدت برگزار ميشود. 70هزار مترمربع فضاي نمايشگاهي، 200 كارگاه و نشست، 700 غرفه، حدود 10هزار اثر و شش بخش اصلي و هشت بخش جانبي هم از پيشبينيهاي نمايشگاه و جشنواره امسال است.»
او از اضافه شدن دو بخش جديد «استانها» و «شهر ديجيتال، حركت به سوي اصلاح الگوي مصرف» به جشنواره امسال خبر داد و درباره اهداف بخش بينالملل اين جشنواره گفت: «جامعه هدف ما در بين كشورهاي خارجي در نگاه اول كشورهاي عضو اكو، حلقه دوم كشورهاي اسلامي و منطقه و درنهايت كشورهاي صاحب تكنولوژي ديجيتالي هستند. بخش بينالملل جشنواره امسال با هدف پر كردن خلاءهاي تكنولوژيكي داخل كشور با حضور كشورهاي صاحب تكنولوژي و مرتفع كردن فاصلههاي موجود در توليدات داخلي با حضور توليدكنندگان خارجي، معرفي آثار خوب محصولات داخلي و صادرات آنها برگزار ميشود. با اين همه ما براي جشنواره امسال از 20 كشور دعوت كردهايم كه اميدواريم اين تعداد به 30 كشور افزايش پيدا كند.»
زارعپور با بيان اين كه يك كميته از نخبگان فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتالي خارج از كشور را براي برپايي كارگروههاي جشنواره دعوت ميكند، ادامه داد: «سال گذشته با توزيع بن كارت هوشمند براي خريد از نمايشگاه به حمايت از توليدكنندگان پرداخت به نحوي كه متقاضيان داشتن بن كارت با ثبتنام اينترنتي و حضور در نمايشگاه با ارائه كارت ملي بني كه تنها به نام آنها ثبت شده بود را دريافت ميكردند و اين از ايجاد بازار سياه و سوءاستفاده از بن كارتها جلوگيري ميكرد.»
در ادامه اين نشست مهدي صرامي، معاون مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال در توضيح چگونگي صدور شناسنامه و گواهي ثبت و انتشار نرمافزار گفت: «تا حالا 500 اثر براي جشنواره و نمايشگاه گواهي ثبت دريافت كردهاند. ما هم در حال كوتاه كردن فرآيند آن هستيم تا آثار داخلي كه قصد شركت دارند با سرعت بيشتري ثبت شوند. البته حضور آثار تنها منوط به ثبت نهايي نرمافزار نبوده و براي اين كار فقط لازم ات اقدامات اوليه انجام شده و كد پيگيري دريافت شود.»