تکنولوژی

گزارشی از نمایشگاه دوربین های دیجیتال

نام نویسنده: ندا لهردي

«نمايشگاه» اين روزها به يكي از واژه‌هاي روزمره درميان مردم تبديل شده است تا جايي كه حتي فرياد آن را در ميدان‌هاي اصلي شهر هم مي‌توان شنيد؛ مقصد اما يك نمايشگاه تخصصي است.

به اين ترتيب راه خيابان حجاب را در پيش مي‌گيريم و راهي كانون پرورش فكري كودك و نوجوان مي‌شويم كه اين روزها ميزبان ششمين نمايشگاه بين‌المللي تخصصي هنر عكاسي و تصويربرداري، دوربين‌هاي ديجيتال و تجهيزات وابسته است که از 22 اردیبهشت آغاز و دیروز به پایان رسید.

خياباني براي عكاسي
در واقع كافي است به پياده‌روهاي اين خيابان قدم بگذاريد تا جمعيت بازديدكنندگان مختلف با دوربين‌هاي عكاسي و فيلمبرداري گوياي برپايي چنين نمايشگاهي باشد. انگار حضور در فضاي اين نمايشگاه همه را سر ذوق آورده است تا يك بار ديگر مهارت‌هايشان در اين زمينه را بيازمايند.

به در ورودي كانون كه مي‌رسيم هجوم كارت‌ها و تراكت‌هاي تبليغاتي شركت‌هاي فعال در زمينه عكاسي، فيلمبرداري و البته چاپ ديجيتال و تجهيزات آن آنقدر گيج كننده است كه امكان دارد بيلبورد بزرگ نمايشگاه را كه در واقع نام و مكان غرفه‌ها را مشخص كرده، فراموش شود.

با اين حال، اما اگر هر تازه واردي بداند كه نقشه نمايشگاه را نمي‌تواند به راحتي پيدا كند، اين بيلبورد را به خاطر مي‌سپارد. با اين همه فضاي نمايشگاه در دو طبقه خلاصه مي‌شود كه در طبقه بالا اغلب شركت‌هاي معتبر و شناخته شده در زمينه عرضه دوربين‌هاي عكاسي و فيلمبرداري ديجيتال و تجهيزات مرتبط قرار گرفته‌اند. طبقه پايين، اما به جز يك غرفه كه مربوط به شركت نورنگار است، بقيه غرفه‌ها در اختيار شركت‌هاي ارائه‌دهنده خدمات انواع چاپ، عرضه كننده لوازم چاپ مانند پرينتر و ريسوگراف و حتي داروهاي ظهور هستند. در اين ميان اما حضور نشريات تخصصي عكاسي و فيلمبرداري در طبقه پايين نمايشگاه هم جالب توجه است.

پرطرفدارها در طبقه بالا
ورودي طبقه بالاي نمايشگاه در اختيار غرفه شركت نيكسان آسيا عرضه‌كننده دوربين‌هاي عكاسي و محصولات شركت Olypmus است. بعد از اين غرفه، غرفه‌هاي بزرگ و جالب مربوط به شركت‌هاي بازرگاني ايران نماينده محصولات Sony، آفومار عرضه‌كننده محصولات Canon و نيكو نگرش نماينده دوربين‌هاي Nikon توجه اغلب بازديدكنندگان را به خودشان جلب مي‌كنند. هر كدام از اين شركت‌ها در واقع محصولات جديد خود را در اين نمايشگاه معرفي كرده و امكان كار و آزمايش آنها را ه بازديدكنندگان مي‌دهند.

در اين ميان، اما غرفه‌هاي عرضه‌كننده خدمات چاپ هم با نمايش انواع مختلف چاپ‌هاي ديجيتال توجه بازديدكنندگان را به خودشان جلب مي‌كنند. در واقع هر تكنولوژي جديد و نوظهوري مي‌تواند براي بازديدكنندگان جالب توجه باشد. البته غرفه‌هايي كه از راهكارهايي مانند ارائه خدمات رايگان يا قرعه كشي هم طرفداران بسياري دارند. نمونه جالب اين غرفه‌ها در طبقه بالا غرفه‌ شركتي است كه خدمات تعمير دوربين‌هاي ديجيتال را انجام مي‌دهد. در اين غرفه در طول برگزاري نمايشگاه خدمات رايگاني مانند به‌روز رساني نرم‌افزار، رفع پيكسل سوخته و يا سرويس حسگر تصوير دوربين به بازديدكنندگان عرضه مي‌شد. اين همان دليلي بود كه باعث تجمع بازديدكنندگان در اين غرفه شده بود.
غرفه‌هاي مربوط به شركت‌هاي عرضه‌كننده دستگاه‌هاي چاپ عكس‌هاي بزرگ صنعتي، تجهيزات جانبي مانند كوله، سه‌پايه، كارت حافظه يا شارژرها هم بازديدكنندگان خاص خودشان را داشتند. با اين همه اما غرفه‌هايي هم كه دستگاه‌هاي حرفه‌اي چاپ عكس يا نورپردازي را به نمايش گذاشته بودند، به دليل تازگي داشتن براي بازديدكنندگان و مردم معمولي و البته جذابيت براي كاربران حرفه‌اي جمعيت نسبتا زيادي را دور خودشان جمع كرده بودند.

غرفه‌هايي هم كه محصولاتي مانند فون‌ها ديجيتال و نرم‌افزارهاي تدوين و روتوش عكس‌ و فيلم را به نمايش گذاشته بودند هم جالب توجه بودند. فون‌هاي ديجيتال كه در واقع همان پس‌زمينه تصاوير هستند بيشتر نظر گرافيست‌ها و عكاسان را به خودشان جلب كرده بودند و در مقابل نرم‌افزارهاي مربوط به تدوين عكس كه تحت نرم‌افزار فتوشاپ قابل اجرا بودند، هم جذابيت‌هاي خودشان را داشتند.

محصولات جديد
معرفي و عرضه محصولات جديد توسط غرفه‌هاي مختلف در حقيقت جذاب‌ترين بخش نمايشگاه بود. با اين حال، اما تنها بعضي از شركت‌ها محصولاتي جديد براي معرفي در اين نمايشگاه داشتند و غرفه‌هاي ديگر همان محصولات قديمي خود را به نايش گذاشته بودند. شركت نيكسان آسيا نمايندگي دوربين‌هاي Olympus با محصولات جديدي در اين نمايشگاه شركت كرده بود كه ظاهرا دوربين عكاسي مدل Tough-6000 پرطرفدارترين آنها بود. مسوول اين غرفه با انداختن اين دوربين در آب و ضربه زدن به آن سعي داشت قابليت‌هاي جديد و متفاوت آن را براي بازديدكنندگان به نمايش بگذارد. علاوه بر اين دوربين‌هاي مدل Tough-8000، Mu-550WP،Mu-9000،Mu-7000،Mu-5000،FE-5010،FE-5000،FE-3010 و FE-45 هم دوربين‌هاي جديد ديگر اين شركت بودند. شركت نيكو نگرش هم با دوربين‌هاي عكاسي جديد D3 از ميان دوربين‌هاي حرفه‌اي و مدل‌هاي كامپكت p90، S60، P80، L20 و L100 در اين نمايشگاه شركت كرده بود. در غرفه Sony اا قسمت مربوط به قاب‌ عكس‌هاي ديجيتالي انگار براي بازديدكنندگان جالب‌تر بود. اين قاب‌ عكس‌هاي ديجيتالي با مدل‌هاي DPF-V900، DPF-V700 و DPF-D70 معرفي شده بودند، قيمت‌هايي متغير از 180 تا 420 هزار تومان داشتند.

وصله‌هاي نسبتا ناجور
در ميان محصولات و خدمات جالب معرفي شده در اين نمايشگاه اما محصولاتي نه چندان مرتبط به وصله‌هاي ناجوري تبديل شده بودند. نمونه خوب چنين محصولات و خدماتي آلبوم‌هاي كاغذي عكس و قاب عكس‌هاي معمولي موجود در بازار بودند. با اين وجود از كنار محصولاتي مانند دوربين‌هاي مدار بسته يا كاغذهاي فتوكپي هم نمي‌توان به راحتي گذشت. البته غرفه‌هايي مانند آنها كه خدمات چاپ عكس روي ليوان يا تي‌شرت را انجام مي‌دادند هم جالب توجه بودند.

دوربين‌هاي شكاري و تلسكوپ‌ها هم در دسته محصولاتي بودند كه چندان نمي‌توانستند با ديگر محصولات اين نمايشگاه هماهنگي داشته باشند.

با اين همه اما اگر بخواهيم كمي منصفانه به اين موضوع نگاه كنيم، بايد بگوييم كه كمبود برگزاري نمايشگاه‌هاي تخصصي در اين زمينه و جزئي نكردن نمايشگاه‌هاي مرتبط دليل موجهي براي حضور اين وصله‌هاي نسبتا ناجور مي توانند باشند.

تاريخ در طبقه پايين
طبقه پايين كانون در واقع بيشتر ميزبان غرفه‌هاي مربوط به شركت‌هاي ارائه‌دهنده خدمات چاپ و نشريات تخصصي بود. در اين ميان اما ورودي اين طبقه با غرفه بزرگ و جالب شركت نورنگار همراه شده بود. برگزاري مراسم قرعه‌كشي در اين غرفه بازديدكنندگان بسياري را به اين قسمت كشانده بود. قسمت انتهايي اين طبقه هم در اختيار غرفه‌اي به نام موزه دوربين قرار داشت كه براي اغلب بازديدكنندگان جالب توجه بود. در اين غرفه در حقيقت مجموعه‌اي شخصي از دوربين‌هاي عكاسي قديمي به نمايش گذاشته شده بود. اين مجموعه محصول عكاسي چهارنسل از يك خانواده علاقمند به عكاسي بود.

يوزارسيف در نمايشگاه عكاسي
حواشي ششمين نمايشگاه عكاسي هم شايد به اندازه خود اين نمايشگاه براي بازديدكنندگان جالب بودند. صرفنظر از برگزاري كارگاه‌هاي آموزش عكاسي يا نورپردازي كه توانسته بودند آنقدر كه بايد مورد توجه قرار بگيرند، نمايش بزرگ‌ترين آلبوم ديجيتالي جهان آن هم با عكس‌هايي از سريال حضرت يوسف(ع) پرطرفدارترين حاشيه اين نمايشگاه بود.
اين آلبوم كه در دسته آلبوم‌هاي سوپر سايز دنيا قرار مي‌گيرد، به گفته سازندگانش موفق شده است كه حتي در كتاب‌ ركوردهاي گينس به ثبت برسد. با اين حال گويا اين آلبوم بيش از آنكه به خاطر تكنولوژي چاپ يا حتي اندازه آن مورد توجه قرار بگيرد، به خاطر برگزاري مراسمي براي تقديم آن به كارگردان اين سريال در آخرين روز برگزاري نمايشگاه توجه بازديدكنندگان را به خودش جلب كرده بود.

با تمام اينها، اما ششمين نمايشگاه بين‌المللي تخصصي هنر عكاسي و تصويربرداري، دوربين‌هاي ديجيتال و تجهيزات وابسته هنوز هم با نمايشگاه‌هاي تخصصي بين‌المللي ديگر در اين زمينه فاصله دارد؛ فاصله‌اي شايد به اندازه يك سال تا نمايشگاه بعدي.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا