واردات يك هزار و 800 تن تلويزيون LCD
نام نویسنده: مريم عسگري
تلويزيونهاي LCD سالهاست كه بازار داخلي را به دست گرفتهاند و هر روز شاهد ظهور مدلي جديد و پيشرفتهتر از قبل در اين عرصه در بازار هستيم.
البته شايد توليد مدلهاي جديد و گسترش عرضه اين كالها به بازار با توجه به ركود حاكم بر بازار كه حدود پنج ماه است بازارهاي جهاني و به تبع آن داخلي را درگير خود كرده است كمي عجيب به نظر آيد، اما شركتهاي توليدكننده ناچارند براي ادامه حيات در بازارهای رقابتي همچنان توليدكنندههاي مبتكر و باسليقهاي باشند.
گفته ميشود بحران جهاني اقتصاد يكي از مهمترين دلايلي است كه باعث شده تا توليدكنندگان مطرح، كالاهاي خود را با كاهش قيمت زيادی به بازار عرضه كنند. از طرفی واردكنندگان ايرانی براين باورند بازار خريد و فروش تلويزيون LCD هميشه متقاضي دارد و ركود در بازار اين كالا معني چنداني ندارد.
همچنين شنيده شده، برخي از هادهاي صنفي داخلي به منظور حمايت از توليدات داخلی جلوی كاهش قيمت بيشتر اين محصولات در بازار ايران را گرفتهاند. به هر حال اينطور كه از شواهد امر پيداست، اين روزها بحران اقتصادي تاثير چنداني بر بازار اين كالاها در ايران نداشته و به نظر ميرسد كه ايرانيها بيشتر از ساير مردمان به خريد تلويزيون ال سي دي ميپردازند.
حجم واردات تلويزيون LCD به ايران
مقايسه آمار11 ماهه گمرك جمهوری اسلامي در رابطه با واردات تلويزيون LCD طی سالهای 1386 و 1387 مويد اين امر است كه بحران اقتصادي جهاني تاثير چنداني بر بازار تلويزيون LCD ايران نداشته است.
بر اساس تازهترین آمار گمر ایران تنها در یازده ماه نخست سال 1387 بیش از 383 تن تلويزيون LCD با سايز 30 اينچ و كمتر و حدوديك هزار و 416تن تلويزيون LCD با سايز 30 اينچ به بالا تنها از مبادی قانونی وارد کشور شد كه اين رقم در مقايسه با سال گذشته كه مجموع واردات تلويزيونهای LCD به كشور حدود 893 تن بوده، دو برابر افزايش يافته است. صرف نظر از اینکه مدل سنجش واردات یکی از پیشرفتهترین محصولات دیجیتالی در کشور ما هنوز «کیلوگرم» است، اما همین يك هزار و 799 تن تلويزيون LCD وارداتی
سال 87 ارزشی بالغ بر 43میلیون دلار یا به عبارت رایج 406ميليارد و 780ميليون ریال داشت. اين در حالي است كه ارزش ريالي واردات اين تلويزيونها طي سال 86 حدود 21ميليون دلار و معادل 196ميليارد ريال بود.
از حجم واردات اين كالا از مبادی غيررسمی اطلاع دقيقي در دست نيست، اما همين رشد دو برابری حجم واردات آن هم در شرايطي كه بحران جهانی رونق را از بازار اكثر كالاها گرفته است دليل بر تقاضاي زياد براي اين كالا در كشور است.
بیشترین سهم بازار متعلق به کدام برند LCD است؟
LG، SAMSUNG، Sonyا، Sharp، JVC، Panasonic و… جزو برندهاي پرفروش بازار هستند كه طبق اعلام فعالان بازار LCDهاي برند Sony جزو
گران قيمتهاي بازار و تلويزيونهای ال سی دیSAMSUNG ، X.VISIONماديران، LG و JVC و PANASONIC جزو پرفروشترينهاي بازار هستند كه در اين بين برند سامونگ از ساير رقباي خود پرفروشتر است.
يكتا، فروشنده انواع تلويزيون در مورد قيمت بالاي تلويزيونهاي LCD برند Sony ميگويد: بهطور كلي تلويزيونهاي LCD اين برند در سراسر جهان به عنوان نمونههاي گرانقيمت و باكيفيت اين كالا معرفي شدهاند كه از تنوع بالایی نيز در زمينههاي مدل، طرح و سايز برخوردارند.
سليماني، مسوول فروش تلويزيونهای LCD نمايندگي مركزي اين برند نيز در اين باره گفت: اگر چه LCDهاي سوني به عنوان گرانقيمتهای بازار شناخته شدهاند، اما با توجه به كاهش قيمتي كه طي چند ماه اخير در بازار تلويزيون رخ داده است، قيمتها به سطح خريد مصرف كنندگان نزديك شده است.
صادقي يك فروشنده ديگر معتقد است LCDهاي سامسونگ به دليل زيبايي ظاهر و قيمت مناسبی كه دارند جزو پرفروشهای بازار هستند. به گفته اكثر فعالان بازار خدمات پس از فروش گسترده، زيبايي ظاهر، قيمت مناسب و در كنار همه اينها تبليغات گسترده باعث شده توجه اكثر خريداران به سوي LCD TVهاي سامسونگ جلب شود.
ايزدنيا، مدير فروش شركت حافظ پخش نمايندگي فروش محصولات سامسونگ نيز به فروش بالاي تلويزيونهاي 40 اينچ در بازار اشاره كرد و گفت: به دليل قيمت و حجم مناسب اين تلويزيونها، استقبال خوبي از اين سايز ميشود.
علايي مديركل محصول تلويزيونهاي شركت ماديران نيز در ين رابطه ميگويد؛ اگر چه در بازار معتقدند LCDهاي سامسونگ پرفروش هستند، اما ما براين باوريم تلويزيونهاي شارپ باكيفيتتر از سامسونگ و در حد سوني است.
براساس آخرين نظرسنجي صورت گرفته توسط باشگاه فعالان حوزه
آي سي تي، Sandp نيز در دي ماه سال 87، سامسونگ همچنان جايگاه نخست بازار تلويزيونهاي LCD را در ايران به خود اختصاص داده است. اين برند 9/29درصد از سهم محبوبيت بازار را به خود اختصاص داده است. اين درحالي است كه همين برند در خرداد ماه سال 87 با 3/31درصد سهم بيشتري از محبوبيت بازار را در اختيار داشت.
رتبه دوم اين بازار نيز همچنان در اختيار ديگر هموطن سامسونگ يعني ل جي است. اين برند هماكنون 3/22درصد از سهم محبوبيت بازار را در دست دارد و اين درحالي است كه ال جي نيز همانند سامسونگ نسبت به خرداد ماه گذشته با كاهش سهم روبهرو بوده؛ چرا كه در آن زمان اين برند 4/23درصد از سهم محبوبيت بازار را در نزد خود داشته است.
سوني ژاپن رتبه سوم بازار در ايران را در اختيار دارد. اين برند نيز با 3/0درصد كاهش سهم هماكنون 2/21درصد از سهم محبوبيت بازار را به خود اختصاص داده و بعد از آن ديگر رقيب هم ولايتي آن يعني پاناسونيك با 3/10درصد از سهم محبوبيت رتبه چهارم را در اختيار خود دارد. پاناسونيك تنها برندي است كه توانسته از خرداد 87 تا دي ماه همان سال سهم حبوبيت خود در بازار ايران را افزايش دهد؛ چرا كه اين برند در خرداد ماه گذشته تنها 9/6درصد از سهم محبوبيت بازار را در اختيار داشته است.
به جز پاناسونيك آنطور كه اعداد و ارقام نشان ميدهد، ساير برندهاي جايگاه اول تا سوم با كاهش سهم در بازار روبهرو بودند.
در اين بين 3/16درصد از سهم بازار محبوبيت برندها بهطور مشترك در اختيار ساير برندها قرار دارد. شايد رشد سهم اين برندها باعث كاهش سهم صدرنشينان جدول ال سي ديها شده باشد.
به هر حال هماكنون XVision، FARASSOO، TOSHIBA، JVC، BenQ، Sharp، Proview، NEC، Hitachi، Sanam، SNOWA، Philips، Hyundai، Pars، Utex و Daewoo در مجموع جايگاه پنجم جدول برندهاي مبوب را به خود اختصاص داده اند. همچنين براساس گزارشهاي ارسالي، طي ربع دوم سال جاري، 5/14درصد سهام فروش تلويزيونهاي LCD در جهان به شركت شارپ تعلق داشته است. پس از شركت شارپ، شركت سامسونگ با اختلاف بسيار كمي در جايگاه دوم ليست پرفروشترين LCDهاي جهان طي اين دوره سه ماهه قرار داشته است. شركت سامسونگ طي اين دوره سه ماهه، 2/14درصد سهام فروش تلويزيونهاي LCD در جهان را به خود اختصاص داده است. پس از اين دو شركت، شركتهاي سوني، فيليپس، LG، پاناسونيك، توشيبا و TTE، با داشتن سهام به ترتيب 8/13، 4/12، 4/8، 6، 4/3 و 5/2درصد از سهام فروش تلويزيونهاي LCD در جايگاه سوم تا ششم اين ليست قرار گرفتهاند.
منبع : دنیای اقتصاد