تکنولوژی

باز ايران در قعر جدول

فارس- رتبه 70 ايران در ميان كشورهاي جهان در زمينه استفاده و توسعه تجارت الكترونيك و سهم اندك ايران در مقابل 13 تريليون مبادله الكترونيكي تجارت در جهان مبين فاصله زياد كشورمان تا دنياست.
محمدرضا عليپور، كارشناس اقتصادي وزارت امور خارجه با بيان اينكه صحت آمار موجود در خصوص استفاده كشور از تجارت الكترونيك زير سوال است، اظهار داشت: در مورد ارقام جهاني شكي نيست، كه در سال 2007 ميلادي حدود 13 تريليون دلار از حجم مبادلات جهاني توسط تجارت الكترونيك انجام شده اما ايران تنها حدود 100 ميليارد ريال از كل تجارتش از نوع الكترونيكي است.
وي افزود: با اقدامات صورت گرفته پيش‌بيني مي‌شود حجم تجارت الكترونيكي ايران در سال آينده به 10 هزار ميليارد ريال برسد واين رقم نشان‌دهنده رشد بزرگياست كه توسط برخي شركت‌هاي ايراني كه تمايل به تبادل صنايع‌شان به صورت الكترونيكي دارند اتفاق خواهد افتاد.
عليپور با بيان اينكه توجه به سلايق مختلف مردم و تقسيم‌بندي و تحت پوشش قرار دادن اين سلايق بايد مورد توجه قرار گيرد، خاطرنشان كرد: بايد به اين نكته توجه كرد كه ماهيت تجارت الكترونيك مجازي است و اكثر افرادي كه تمايل به استفاده از اين نوع تجارت دارند تلفيقي از دنياي مجازي و واقعي ر مد نظر قرار مي‌دهند. از اين رو يافتن مشتري و تشويق مردم كشورمان كه به فضاي سنتي و فيزيكي عادت دارند، كار سختي است.
كارشناس اقتصادي وزارت امورخارجه در ادامه تأكيد كرد: تبليغات، آماده‌سازي زيرساخت‌ها و فرهنگ‌سازي براي توسعه تجارت الكترونيك در كشور ضروري است زيرا مردم مهم‌ترين ركن استفاده از هر نوع پديده جديدي در جامعه هستند.
وي در ادامه ابراز عقيده كرد: اگر بخواهيم با نگاه منصفانه به زيرساخت‌ها و اقداماتي كه در كشور براي توسعه تجارت الكترونيك صورت گرفته توجه كنيم بايد توجه نمود كه آيا آنچه كه تحت عنوان زيرساخت در كشور فراهم شده تماماً مورد استفاده قرار مي‌گيرد و يا اينكه بايد كشورمان را با واقعيت‌هاي جهاني تطبيق دهيم.
عليپور با اشاره به اينكه نبايد انتقادات غيرمنصفانه از تلاش‌هاي صورت گرفته براي توسعه تجارت الكترونيك شود يادآور شد: در حال حاضر قانون تجارت الكترونيك وجود دارد و همچنين در سال 1384 دولت برنامه جامع توسعه تجارت الكترونيك را ابلاغ كرد و براي اجرايي شدن اين قوانين و برنامه‌ريزي‌ها به زمان نياز است و ما در ابتداي راه هستيم.
وي تصريح كرد: ايران در سال 2007 ميلادي دارنده رتبه (70) در زمينه استفاده از تجارت الكترونيك در دنيا شد و متأسفانه اين رتبه‌اي نيست كه شايسته كشورمان باشد.
اين كارشناس اقتصادي بيان كرد: بايد ببينيم كه مبادلات تجاري ما با جهان و ظرفيت‌هاي كشورمان چه ميزان است و آيا ظرفيت‌هاي موجود كشورمان اجازه كسب رتبه بهتري را در امر تجارت الكترونيكي در ميان ساير كشورها مي‌دهد و اين در حالي است كه اگر بخواهيم تجارت جهاني را تك‌رقمي كنيم نيازمند افزايش حجم قابل قبول تجارت الكترونيك كشورمان با ساير كشورها هستيم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا