تکنولوژی

طرح گران سازی پیامک از فردا آغاز می شود

شبكه‌ي تلفن همراه اپراتور اول كشور بر اساس آمارهاي ارايه شده روزانه ميزبان حدود 45 ميليون پيامك است و همراه اول اكنون بيش از 27 ميليون مشترك تلفن همراه دايمي و اعتباري در كشور دارد كه نسبت به ارسال پيام كوتاه اقدام مي‌كنند؛ با توجه به اين كه تعرفه‌ي ارسال پيامك لاتين و فارسي بر اساس مصوبه‌ي دولت تغيير كرده، افزايش نرخ ارسال پيامك لاتين از فردا (يكم تيرماه) اجرايي م‌شود كه تاكنون 146 ريال محاسبه مي‌شد كه از اين تاريخ 222 ريال محاسبه خواهد شد. نرخ پيامك فارسي هم قرار بود از اسفندماه سال گذشته كاهش يافته و 89 ريال محاسبه شود اما ظاهرا به دليل مشكلات فني تاكنون كاهشي نداشته و با همان قيمت قبل محاسبه شده است.

به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شركت ارتباطات سيار ايران با افزايش واگذاري‌ها و رشد تعداد مشتركانش با رشد شمار پيام‌هاي كوتاه و در نتيجه درآمدهايش مواجه است؛ سازمان بازرسي كل كشور سال گذشته نسبت به گران بودن هزينه‌ي دريافتي پيامك توسط شركت مخابرات ايران اعتراض كرد و ميزان هزينه‌ي درافتي از مشتركان همراه اول را بيش‌تر از هزينه‌ي واقعي يك پيامك دانست.

در نتيجه موضوع تغيير تعرفه‌ي ارسال پيامك اواخر سال گذشته، از سوي وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات اعلام و گفته شد كه بر اساس مصوبه‌ي دولت و به منظور فرهنگ‌سازي و بسط و گسترش خط و زبان فارسي نرخ پيامك فارسي از اسفندماه به 89 ريال كاهش يافته همچنين تعرفه‌ي پيامك‌هايي كه به صورت لاتين ارسال مي‌شوند تا تيرماه 87 با قيمت كنوني 146 ريال محاسبه و پس از آن 222 ريال محاسبه خواهد شد؛ بر اساس مصوبه‌ي دولت افزايش تعرفه‌ي ارسال پيامك لاتين از تيرماه اجرايي مي‌شود.

در حالي كه محمدمهدي عطوفي – معاون بازاريابي و امور مشتريان شركت ارتباطات سيار – در اين‌باره به خبرنگار ايسنا گفته بود: افزايش نرخ پيامك لاتين تقريبا با چهارماه تاخير از ابلاغ اين موضوع اجرا مي‌شود و نرخ پيامك‌هاي فارسي از اواخر اسفندماه سال 86 به مبلغ 89 ريال محاسبه مي‌شود اما ظاهرا به دليل آماده نبودن شرايط، اين كاهش هنوز در صورت‌حساب‌هاي مشتركان اعمال نشده است.

قرار است ما به‌التفاوت تعرفه‌ي پيامك فارسي در صورت‌حساب‌هاي دوره‌ي بعدي مشتركان محاسبه ‌شود و كساني كه از 20 اسفندماه سال گذشته به ارسال پيامك فارسي اقدام كرده‌اند، به‌عنوان بستانكار محسوب شوند.

داود زارعيان – مدير كل روابط عمومي شركت مخابرات ايران – در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، با تاييد اين مساله فراهم كردن شرايط فني شبكه را دليل اين تاخير دانست.

به گفته‌ي او مابه‌التفاوت تعرفه‌ي پيامك فارسي در صورت‌حساب‌هاي دوره بعد محاسبه مي‌شود و كساني كه از 20 اسفندماه سال گذشته پيامك فارسي ارسال كرده‌اند به صورت اتوماتيك بستانكار مي‌شود و در قبض‌هايي كه در دوره‌ي بعد توزيع خواهد شد همان مبلغ 89 ريال براي آن‌ها محاسبه شده و مابه‌التفاوت 142 ريال براي آن‌ها محاسبه مي‌شود.

در هر حال به گفته‌ي معاون شركت ارتباطات سيار طبق ابلاغيه‌اي كه صادر شده افزايش تعرفه پيامك‌هاي لاتين كه از ميزان 142 ريال به 222 ريال افزايش يافته از تاريخ يكم تيرماه اجرايي خواهد شد.

يكي از موضوعاتي كه در اين جريان مطرح شد تفاوت حجم كاراكتر در پيامك‌هاي لاتين و فارسي و راهكار جبران آن بود به طوريكه حدود 70 كاراكتر در پيامك فارسي مبادله مي‌شود اما اين ميزان در پيامك لاتين 160 كاراكتر است كه به گفته‌ي مسوولان بحث افزايش كاراكتر پيامك فارسي از70 كاراكتر به 160 كاراكتر با پياده سازي نرم‌افزار پيامك فارسي حل خواهد شد كه مشتركان در صورت استفاده از نرم‌افزار مذكور مي‌توانند با هر پيامك فارسي معادل160 كاراكتر را ارسال كنند.

اين موضوع درحالي است كه هنوز اطلاع‌رساني دققي درباره‌ي چگونگي و زمان استفاده از اين نرم‌افزار ارايه نشده است.

يكي ديگر از موضوعات مطرح شده اين بود كه برخي از گوشي‌ها امكان ارسال پيامك فارسي ندارند و در نتيجه مشترك نمي‌تواند از اين كاهش هزينه پيامك فارسي بهره‌مند شود كه وزير ارتباطات دراين باره گفته بود: اكثر گوشي‌هايي كه در حال حاضر در اختيار مردم است، قابليت ارسال پيام فارسي را دارند مگر گوشي‌هايي كه قديمي باشد كه حدود چهارماه فرصت به مشتركان داده شد كه آن‌ها بتوانند خود را با اين موضوع تطبيق دهند.

محمد سليماني درباره‌ي ابهامي كه پيرامون تفاوت ميزان كاراكترهاي پيامك به فارسي و لاتين وجود دارد نيز تاكيد كرده بود: بحث كاراكتر در اين زمينه نيز توسط تكنولوژي حل مي‌شود و متخصصان ما بايد در اين زمينه دست به كار شوند و ما نيز حاضريم سرمايه‌گذاري كنيم و به طور قطع فن‌آوري اين موضوع را حل مي‌كند كما اينكه قبلا در اينترنت و رايانه، مسائل و زبان غيرلاتين جايي نداشت اما امروز وضعيت تغيير كرده و اين مسائل حل شده است.

به گفته‌ي او دولت به موضوع پيامك با ديد فرهنگي نگاه كرد تا بتواند اثرات مخرب فرهنگي كه به واسطه ورود هر تكنولوژي امكان بروز پيدا مي كند را مرتفع كند بنابراين تصميمات مرتبط با پيامك تلفن همراه اقتصادي نبوده و يك تصميم فرهنگي است.

وي اظهار كرده بود: زبان و خط فارسي آنقدر اهميت دارد كه هر فرد ايراني و هر فرد فارسي‌زبان و يا علاقه‌مندان به اين زبان همه موظف به حفظ و حمايت از خط و زبان فارسي هستند و اين فرهنگ چند هزار ساله را بايد حفظ كنند،در بخش پيامك نيز اهميت اين موضوع و تاثير آن روي خط فارسي مشخص شد و دست‌اندكاران و مردم هم اين موضوع را متوجه شده و آن را پي‌گيري كردند تا اين بحث در دولت مطرح و قرار بر اين شد كه پيامك با همان روالي كه قبلا داشت اما با كاهش قيمت پيامك فارسي انجام شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا