تکنولوژی

ركود در بازار تلويزيون‌هاي پروجكشن

دنیای اقتصاد – افزايش عرضه تلويزيون‌هاي LCD به بازار و كاهش قيمت اين تلويزيون‌ها طي يك سال اخير، باعث ركود در بازار خريد و فروش انواع تلويزيون‌هاي پروجكشن و پلاسما شده است.

طبق اعلام فعالان بازار، قابليت‌هاي منحصر به فرد تلويزيون‌هاي LCD در مقايسه با انواع پروجكشن و پلاسماي اين كالا و از طرفي ظاهر شكيل و زيباي تلويزيون‌هاي LCD باعث جلب توجه خريداران تلويزيون به سمت تلويزيون‌هاي LCD شده است.
از طرفي كاهش تقاضا براي تلويزيون‌هاي پروجكشن باعث شده توليد كنندگان مطرح در اين عرصه، توليد تلويزيون‌هاي پروجكشن را كاهش داده و برخي از توليد كنندگان مانند ال‌.جي توليد اين تلويزيون‌ها را متوقف كنند.
فعالان بازار معتقدند، طراحي تلويزيون‌هاي پروجكشن به صورتي است كه تصوير در آنها، تنها در فاصله 2 تا 3 متري از مقابل، قابل مشاهده است و تماشاي تصوير از فاصله‌اي كمتر از 2 متر و جهتي به غير از روبه‌رو امكان‌پذير نيست.
فعالان بازار در مورد قيمت تلويزيون‌هاي پروجكشن مي‌گويند با توجه به عرضه محدود تلويزيون‌هاي پروجكشن و پلاسما به بازار نرخ اين تلويزيون‌ها در بازار (به ويژه تلويزيون‌هاي پروجكشن) نه تنها كاهش نيافته بلكه افزايش نيز يافته است.
اين در حالي است كه به علت وجود بازار رقابتي براي تلويزيون‌هايLCD ، توليدكنندگان نه تنها هر از چندگاهي اقدام به عرضه مدلي جديد و پيشرفته‌تر به بازار مي‌كنند، بلكه با عرضه مدل‌هاي جديد نرخ مدل‌هاي قديمي را كاهش داده و به اين ترتيب باعث مي‌شوند بازار خريد و فروش تلويزيون‌هاي LCD قديمي حتي با ورود مدل‌هاي جديد همچنان پررونق باشد.
طبق اعلام فروشندگان لوازم صوتي و تصويري، در حال حاضر پاناسنيك و هيتاچي از شركت‌هايي هستند كه تلويزيون‌هاي پروجكشن آنها در بازار موجود است، اما از بازار بي‌رونقي برخوردارند.
در مقابل ال‌جي و سامسونگ جزو توليدكنندگان بزرگ انواع تلويزيون LCD در بازار هستند.
در‌حال‌حاضر نرخ تلويزيون 60 اينچ پروجكشن با مارك پاناسونيك در بازار حدود 4ميليون تومان است كه تلويزيون‌هاي LCD در همين سايز با قيمتي حدود 3ميليون تا 3ميليون و 500هزار تومان به فروش مي‌رسند.
به طور كلي، نرخ تلويزيون‌هاي پروجكشن حدود 15 تا 25درصد بالاتر از تلويزيون‌هاي LCD است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا