تکنولوژی

هشت برنده اینترنت در سال 2006

نام نویسنده: سعيد پوردلير

دنیای اقتصاد – سال 2006 سال بسیار پر رونقی برای اینترنت بود. در واقع شاید بتوان آن را سال انفجار اینترنت نامید، اگر در سالهای پیش رو رشدی بیش از این را شاهد نباشیم.
توسعه اینترنت با پهنای باند بالا ، توجه عمیق دولتها ، در کنار گسترش اینترنت چند رسانه های و انتشار فیلم و موسیقی روی سایتها در حجموع باعث شد که اینترنت یکی از بهترین سالهای عمر خود را تجربه کند.
بدین منظور فهرستی از 8 برنده بزرگ اینترنت در سال 2006 را گرد آورده ایم. چراکه هرکسی دوست دارد در پایان سال بهترین ها را بشناسد.

1- گوگل

همچنان گوگل پادشاه موتورهای جستجو است. این شرکت هشتمین سال عمر خود را بازهم با رشد و سوددهی سپری کرد. همچنین گوگل دارای بزرگترین سهم از جستجوی کاربران می باشد. سرویس ویدیو های گوگل برای این شرکت 65/1 میلیارد دلار سود به ارمغان آورد. ارزش هر سهم این شرکت بی همتای فن آوری اطلاعات در بازار بورس آمریکا (وال استریت) به 500 دلار رسید. خیلی بیشتر از آنکه برای خرید سایت You tube کافی باشد.

2- سایت You Tube
گرچه سایت you Tube را بخاطر ویدیو های منتشر شده توسط عموم کاربران می شناسیم اما ، این سایت یک ارتباط مستقیم و به تمام معنا تخت میان کاربران اینترنت است. تخ بدین معناست که قدرت این رسانه در دست کسی نیست و همه در یک سطح میتوانند اطلاع رسانی کنند.
یک محیط مبتنی بر وب بسیار ساده امکانات بی نشیری برای اطلع رسانی در اختیار جهانیان قرار میدهد.

3- اینترنت پرسرعت

اتصال تلفنی اینترنت میرود که به تاریخ سپرده شود. روزی روزگاری چون خطهای تلفن همه جا کشیده شده بودند ، اینترنت برای همگانی شدن بر آن خط ها استوار گشت. امروزه نیاز به سرعت هرچه بیشتر در مبادله اطلاعات بر کسی پوشیده نیست. (*)
در آمریکا اینترنت پر سرعت تقریبا 80 % مشترکین را شامل می شود. زیرا در کنار افزایش کیفیت دوربینها و دیگر رسانه ها ، مبادله فایهای پ حجم به سرعتهای بالا نیاز دارد.
*. شاید هنوز بر عده ای در برخی ممالک پوشیده باشد !

4- وکیل ها و قانونگذاران
به تدریج که شرکتهای اینترنتی در کنار خود اینترنت بزرگتر و بزرگتر شدند مسایل حقوقی و قضایی آنها نیز پررنگ تر و جدی تر شد. نیاز به نسل جدیدی از وکلا و نسل جدیدی از قوانین برای فعالیتهای دیجیتالی و کاملا محسوس بود. شرکتهای مشاوره و خدمات حقوقی نیز از بازار بزرگ اینترنت بی بهره نماندند. تنها در سالی که گذشت در زمینه تخلفات کلیک های تقلبی بالغ بر 90 میلیون دلار کلاهبرداری انجام شد. اگر چه این مبلغ به نسبت حجم مبادلات تجاری اینترنت بسیار ناچیز به نظر میرد اما از نظر قانونگذاران همین موضوع نیز باید عمیقا مورد توجه قرار گیرد.

5- رسانه های عمومی
برای مصرف کننده نهایی اطلاعات خدماتی همچون پست الکترونیک ، وبلاگ ، اطلاعات تماس دوستان (کتابچه آدرس آنلاین) و ویدئوهای آماتوری همچون هدیه ای باد آورده هستند. زیرا تقریبا همه این خدمات در سرتاسر اینترنت رایگان می باشد.
اما رسانه های همگانی نیز که تولید کننده و یا واسطه انتقال اطلاعات هستند در سال جاری سال پر رونقی را پشت سر نهادند. توسعه امکان ارتباط متقابل با مخاطبان ، سرعت بیشتر در اطلاع رسانی و ظهور قدرتهای تازه در کنار رسانه های قدیمی و پرسابقه بخشی از پیامد های توسعه اینترنت در سال جاری بود.

6- پادکست

به نظر می رسد واژه پادکست که در سال 2005 اجازه ورود به واژه نامه آکسفورد را یافت سال 2006 را فرصتی برای شناخته شده یافته باشد. اکنون نه فقط ایستگاههای رادیو بلکه دانشگاهها ، روزنامه ها و سایت های کودکان نیز از فنآوری پادکست برای انتشار صدای خود بهره می جویند.
حتی سایتهایی هستند که به صورت آنلاین برای بچه ها قصه تعریف می کنند !
گرچه پادکست یک نماد تجاری ثبت شده شرکت اپل است اما امروزه در حال تبدیل به یک رسانه محبوب جهانی است. زیرا هر کاربری میتواند یک ایستگاه رادیویی مخصوص به خود داشته باشد و صدایش را به گش همگان برساند. آنهم با هزینه ی تقریبا صفر.

7- کارگران
طبقه کارگر بی تردید همواره موضوع بحث فیلسوفان و نظریه پردازان بوده است. گرچه بلوک شرق در قرنی که گذشت همه حیثیت سیاسی خود را برای دفاع از این طبقه زحمتکش گذاشت ، اما به نظر میرسد بهترین هدیه کارگران از جانب سرمایه داری ترین کشور جهان رسیده باشد.
اینترنت که محصول غرب بود زندگی کارگران را نیز عمیقا متحول ساخت.
موضوع فقط یافتن فرصتهای شغلی بدون نیاز به ترک کار فعلی نیست. اگر چه کارگران همواره به دلیل محدودیتهای مالی محدودیتهای سختی برای ترک کار و یافتن کار جدید داشته اند ، اما با وجود کاریابی های اینترنتی کارگران میتوانند همواره وضعیت شغلی خود را بهبود دهند و بدون ترک کار بدنبال فرصتهای تازه باشند.
امکانی که پیش از این تنها متعلق به نخبگان و متخخصان بود. علاوه بر اینها امکان تفریح و ارتباطات ساده و ارزان همگی باعث شده تا جامعه کارگران زندگی بهتری را تجربه کنند.

8- مردم.
تمام آنچه گفته شد ، در مورد نقش شبکه جهانی در رسانه ، دولت ، یا شرکتهای تجاری در واقع تحولاتی است که زندگی همه انسانها را دستخوش دگرگونی ساخته. امروزه هرکسی در هر کجای دنیا نخستین منبع اطلاعات را اینترنت می داند ، جستجو ها از طریق موتورهای جستجو انجام میشوند و اطلاعات در کسری ز یک جلسه کاری گیتی را در می نوردند. دیگر نمیتوان بیگناهی را در یک گوشه از جهان به قتل رساند و در گوشه ای دیگر از جهان منتظر تظاهرات نبود. حتی سربازان در میدان جنگ زیر چشمان تیز بین خبرنگاران هستند و کمترین جنایت جنگی مخابره می شود و افکار جهان از آن آگاه می گردد.

روزی جنگ به معنای کشتن مردان ، ربودن زنان و غارت اموال بود. اگر امروزه مرگ یک غیر نظامی در جنگ دولتها ، ملتها و رسانه ها را به تکاپو وا میدارد ناشی از چیزی است که تغییر پارادایم ناشی از توسعه ارتباطات میخوانیم.
برنده نهایی آن همه انسانها هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا