پیمانکاران عمومی مخابرات: ارتباطات سیار مانع توسعه است
نام نویسنده: م.ر.بهنام رئوف
بزرگراه فناوری – هفته گذشته برای بسیاری از کاربران اینترنت در کشور با خبر ناخوشایند کاهش سرعت اینترنت پرسرعت آغاز شد.
این خبر که ابتدا با شک و تردید از سوی برخی از رسانهها مطرح و مصرفکننده خانگی بهعنوان هدف اصلی این طرح معرفی شده بود، سرانجام با تایید مسؤول روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات ابعاد دیگری بهخود گرفت. ممنوعیت عرضه اینترنت پرسرعت با پهنای باند بالای 128 کیلوبیت بر ثانیه برای تمامی کاربران چه شخصی و چه عمومی، در حالی اعلام شد که بسیاری از ارایهدهندگان این سرویس تاکنون و بنا به دلایلی همچون بالا بودن قیمت پهنای باند و اخذ هزینهها و مالیاتهای جانبی نتوانستهاند در جذب مشترک پیشبینی شده موفق باشند.
اما در حالی که ارایه این بخشنامه شوک شدیدی بر بدنه فعالان بازار اینترنت وارد کرد، محمود خسروی، مدیر رگولاتوری از موقت بودن این بخشنامه تا چهار ماه آینده خبر داده و تاکید کرده که اين بخشنامه به دستور وزارت ارتباطات صادر شده و موقتي است.
از سویی دیگر و در حالی که گمانهزنیهای برخی از کارشناسان برای محدود شدن استفاده از اینترنت پرسرعت، پایین بودن پهنای باند کشور را نشانه گرفته، یوسفپور، مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت از احتمال موفق بودن مذاکرات با فلگ خبر داده و پیشبینی میکند در صورت مثبت بودن روند این مذاکرات ظرفيت اينترنت كشور از20 خط STM-1 به 40 خط افزایش مییابد که این امر به معنای دو برابر شدن ظرفیت اینترنت کشور است.
تعرفه ایرانسل معلوم شد
اما پس از حرف و حدیثهای بسیار پیرامون تعرفههای اپراتور دوم سرانجام هفته گذشته معاون اعمال مقررات و نظارت سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي کشور از ابلاغ تعرفههاي پيشنهادي این سازمان به ایرانسل خبر میدهد.
تعرفههای رگولاتوری به ایرانسل در حالی اعلام میشود که پیش از این محمود خسروری رییس سازمان تنظیم مقررات از احتمال پایین بودن تعرفههای سیمکارتهای معمولی ایرانسل از اپراتور اول خبر داده بود. تعرفههای پیشنهادی براي هر دقيقه مكالمه توسط سیمکارتهای ایرانسل مبلغ 9/49 تومان مشخص شده است در حالی که نرخ هر دقیقه مکالمه توسط سیمکارتهای اپراتور اول 7/44 است.
خسروی که این روزها به یکی از مدافعان و مبلغان ایرانسل تبدیل شده است، پیش از این گفته بود در سيمكارتهاي پسپرداخته تعرفههاي اپراتور دوم در حد اپراتور اول و در مواردي نيز پایينتر از آن خواهد بود.
در صورتی که تعرفههای پیشنهادی مورد توافق ایرانسل واقع شود، این اپراتور از ابتدای آبانماه جاری میتواند کار واگذاری سیمکارتهای خود را آغاز کند.
اما بنا به گفته معاون اعمال مقررات و نظارت سزمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ایرانسل در فاز اول واگذاریهای خود که سه شهر تهران، تبریز و مشهد را شامل میشود، در حدود 300 هزار شماره عرضه میکند. معاون اعمال مقررات رگولاتوری در حالی از واگذاری 300 هزار شماره ایرانسل در آبانماه خبر میدهد که پیش از این از سوی رییس این سازمان و سایر مسؤولان ایرانسل واگذاری 500 هزار سیمکارت در فاز اول اعلام شده بود. به هر حال اگر اولین زنگ ایرانسل از ابتدای آبان ماه سال جاری در سه شهر یاد شده به صدا درآید، این اپراتور بر اساس موافقتنامه موظف است تا پنج ماه بعد 248 شهر در سطح کشور را تحت پوشش خود قرار دهد.
یک GC: تقصیر ارتباط سیار است
در حالی که عقب بودن برنامه زمانبندی از سوی پیمانکاران شرکت ارتباطات سیار و تعیین جریمه برای متخلفان، این روزها به مراحل جدیتری وارد شده است، اما برخی از این پیمانکاران نظرات عجیب و غریبی نسبت به این موضوع اظهار داشتهاند.
مسعود پرویز، مدیرعامل شرکت خدمات اریکسون، هفته گذشته در گفتوگویی اعلام کرده، پیشرفت نداشتن کار پیمانکاران عمومی تقصیر شرکت ارتباطات سیار است نه ما.
“زماني كه شهرداري اجازه كار نميدهد يا ساير ارگانهاي دولتي با ما همكاري نميكنند، ما به تنهايي نميتوانيم اين مشكلات را حل كنيم، در حالي كه اين مسایل بايد بهطور مشترك حل شود و ما مسؤول پيش نرفتن كار نيستيم”. اینها دلایل مدیرعامل اریکسون، یکی از پیمانکاران شرکت ارتباطات سیار است.
او که مدعی در اختیار داشتن مدارکی دال بر تخلفات ارتباطات سیار بر سر راه توسعه شبکه تلفنهمراه توسط پیمانکاران خصوصی است، معتقد است در جاهايي كه موانع دولتي نبوده، كار پيشرفت خوبي داشته، اما بهدليل سيستم كند و بوروكراسي اداري در ايران، برخي امور كه بايد يكروزه انجام ميگرفت، سه هفته طول كشيده است.
پرویز، در حالی به ارایه ایراداتی از این دست از مشتری خود میپردازد که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان پیشبینی تمامی این موارد قبل ز انعقاد قرارداد از سوی پیمانکاران باید صورت میگرفته است.
در حالی که برخی از مسؤولان دولتی طی چند هفته گذشته از احتمال فسخ قرارداد و اخذ جریمه از پیمانکاران خبر میدهند، اما این موضوع هم از سوی مدیرعامل این GC تکذیب میشود.
پرویز در اینباره میگوید: شركت ارتباطات سيار صحبتي مبني بر فسخ قرارداد GCها با شركتها انجام نداده و ما هماكنون در حال ادامه كار و مسؤوليتي هستيم كه بر عهده ما گذاشتند و اگر ارتباطات سيار يكطرفه نسبت به فسخ قرارداد اقدام كند، بهطور حتم از حقوق خود دفاع خواهيم كرد.
تدوین طرح جامع تلفنهمراه
معاون پژوهشی و فناوری مرکز تحقیقات مخابرات ایران هفته پیش از بازنگری طرح جامع تلفنهمراه بهعنوان یکی از طرحهای اصلی این مرکز خبر داد. به گفته محمدنژاد در این طرح که با رویکرد چشمانداز 10 سال آینده در حال تدوین است، مسایلی همچون کیفیت، کاهش قیمت و نیز استفاده از سرویسهای ارزش افزوده مورد بررسی قرار میگیرد.
بازنگری و تدوین طرح جامع تلفنهمراه در این مرکز در حالی صورت میپذیرد که پیش از این مرکز تحقیقات مخابرات ایران با صرف هزینهای بالغ بر 10 میلیارد ریال، طرحی را در زمینه توسعه و رفع عیوب شبکه تلفنهمراه با همکاری مشاوران داخلی و خارجی تهیه کرده است، اما از آنجایی که این طرح مربوط به پیش از زمان ثبتنام جدید تلفنهمراه بوده، مورد تایید شرکت ارتباطات سیار قرار نگرفته و به آرشیو مرکز تحقیقات سپرده شده است.
گفته میشود در تدوین این طرح قرار است از خواستهها و طرحهای شرکت ارتباطات سیار نیز استفاده شود.
كشف سه هزار دستگاه گوشي تلفنهمراه از يك مسافر
در حالی که مسؤولان وزارت صنایع و بازرگانی همچنان از افزایش 56 درصدی واردات تلفنهمراه حمایت کرده و آن را فاکتوری برای حمایت از تولیدکنندگان خیالی گوشی تلفنهمراه ایرانی میدانند، اما آمارها از افزایش قاچاق این وسیله به کشور حکایت دارد.
روابط عمومی گمرک هفته گشته از کشف سه هزار دستگاه گوشی تلفنهمراه توسط ماموران گمرك فرودگاه امام خميني(ره) خبر داد.
گفته میشود اين محموله كه به ارزش 469 هزار دلار بوده، توسط صاحب محموله ابتدا تحت عنوان رم، كيف، لوازم جانبي و شارژر تلفنهمراه اعلام شده ا