تکنولوژی

تعویق در تهیه طرح جامع آی تی

معاون حقوقي و امور مجلس وزارت ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات معتقد است در جريان توسعه‌ي فن‌آوري اطلاعات در كشور، طرح بحث پيشخوان دولت شكل نخواهد گرفت، مگر آن كه همه‌ي دستگاه‌ها به نوبه‌ي خود حركت كرده و در درون خود بخش‌هاي سخت‌افزاري، نرم‌افزاري و نيروي انساني متخصص و مكانيزه كردن سيستم‌ها و استفاده‌ي جدي از آن‌ها را ايجاد كنند.

دكتر صمد مومن ‌بالله در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ارزيابي خود از وضعيت توسعه و به كارگيري فن‌آوري اطلاعات در كشور با بيان اين كه سند توسعه‌ي بخش ICT كشور در برنامه‌ي چهارم توسعه، تهيه شده و مورد تاييد سازمان مديريت قرار گرفته است، اظهار كرد: اگر بتوانيم طبق آن ضوابط عمل كنيم از برنامه‌ عقب نخواهيم بود اما در برخي موارد مسائلي پيش مي‌آيد، به عنوان نمونه تهيه‌ي طرح جامع در رابطه با مخابرات كشور بايد تا پايان سال گذشته به مجلس ارايه مي‌شد، اما احساس مي‌كنيم با توجه به تغيير دولت و جديد بودن مسوولان در وزارتخانه اين امر به تعويق افتاده است.

او افزود:‌ مسوولان در دولت جديد، اقداماتي بر روي طرح جامع مخابرات كشور انجام داده‌اند اما با تغيير مديريت اين بحث مورد بازنگري قرار گرفته و اميدواريم تا پايان سال شكل جدي به خود بگيرد.

مومن‌بالله، با اعتقاد بر اين كه در خش زيرساخت‌ها پيشرفت‌هاي نسبتا خوبي به دست آمده و در حال تقويت ارتباطات خود با دنيا هستيم، در پاسخ به اين سوال كه چرا كارشناسان مهم‌ترين مشكل در توسعه‌ي فن‌آوري اطلاعات در كشور را نبود زيرساخت لازم عنوان مي‌كنند، گفت: نمي‌گوييم، آن چه كه هست، تمام و كمال انجام شده و ممكن است نيازهايي احساس شود كه سراغ آن نرفته باشيم، اما مي‌توانيم ادعا كنيم كه دكتر سليماني، از زمان حضور خود اولويت اول را براساس دادن خطوط فيبر نوري تا پشت درب دانشگاه‌ها قرار دادند؛ ما قطعا متولي داخل دانشگاه‌ها نيستيم.

او ادامه داد: اميدواريم كساني كه مدعي هستند ما زيرساخت‌ها را فراهم نكرده‌ايم، ما را امتحان كنند و در صورتي كه پس از ارايه‌ي تقاضا از سوي آن‌ها نتوانستيم تسهيلات را در اختيارشان بگذاريم، اين ادعا را داشته باشند.

وي افزود: اين كه بخواهيم خطوط را بي‌هدف كشيده و به هر جا برسانيم در حال حاضر دور از انتظار است؛ مگر آن كه نياز كلي آن احساس شود زيرا طبق اظهارات مقام وزارت، اولويت مكان‌هايي است كه انبوه استفاده‌كنندگان در آن جا حضور دارند، به هر حال در مواردي كه تجمع از بعد آموزشي علمي‌ و نيازها وجود داشته، تسهيلات ارايه شده است.

او ادامه داد: در جريان توسعه‌ي IT بايد زيرساخت‌هاي كشور كه امري فرابخشي است را فراهم كنيم و ساي موارد كه براي كاربري اين بحث مورد استفاده قرار مي‌گيرد، به صورت بخشي خواهند بود و هر دستگاه بايد آمادگي را در خود ايجاد و بر روي اين بستر مخابراتي سوار شود.

معاون وزير ارتباطات گفت: در جريان توسعه‌ي فن‌آوري اطلاعات نسبت به برخي از كشورهاي در حال توسعه نسبتا عقب‌تر هستيم؛ به عنوان نمونه كشور همجوار ما 48 ميليون شماره تلفن همراه در اختيار مشتركان قرار داده در حالي كه ما بايد براي امكانات و تسهيلات مورد مطالبه‌ي مردم در بيشتر مواقع پاسخگوي اين باشيم كه چرا قرار است ثبت‌نام كنيم.

او ادامه داد: پاسخ اين است اگر بخش خصوصي ما نمي‌تواند و براي فعاليت و عرضهي خدمات جلو نمي‌آيد، ما به عنوان متولي تلفن همراه يا ساير نيازهاي مردم بايد نسبت به اين كار اقدام كنيم و به اين خاطر است كه امروز اعلام مي‌كنيم اگر لازم باشد و چنانچه تعهدات اپراتور دوم عملي نشود، پايان سال ثبت‌نام جديد تلفن همراه خواهيم داشت.

وي با تاكيد بر عقب بودن كشور در حوزه‌ي ICT نسبت به برخي از كشورها گفت: خواهشمنديم تمام مجاري قانوني كمك كنند تا بتوانيم اين امكانات را در اختيار بگذاريم، اما تمام تلاش خود را براي آماده سازي تمام بسترها و نيازها به كار مي‌بريم و اميدواريم آن چه خواست مردم است را در اولين فرصت در اختيار مردم بگذاريم.

وي در ارزيابي ود از عملكرد سازمان‌ها و وزارتخانه‌هاي مختلف در جريان توسعه و به‌كارگيري فن‌آوري اطلاعات گفت: پاسخ به اين سوال به ارزيابي جدي نياز دارد، بيشتر دستگاه‌ها سايت‌هايي ايجاد كرده‌اند اما اين كه چقدر اين سايت مورد استفاده قرار مي‌گيرد، نيازمند مطالعه و برقراري مكاتبات با دستگاه‌هاي مذكور است.

او درباره‌ي اين كه چرا تاكنون چنين ارزيابي انجام نگرفته است، گفت: تا پيش از اين متولي خاصي براي پيگيري اين قضيه نبوده است، اما با شكل‌گيري دبيرخانه‌ي شوراي عالي IT، اين مسووليت به وزارتخانه داده شده و اميدواريم مطالعاتي در اين زمينه در اين مجموعه‌ شكل بگيرد، تا چنين نيازهايي را جوابگو باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا