قطعات كوچكتر فناوری بی سیم در راهند
دنیای اقتصاد – وقتي قرار باشد به روزترين صنعت دنيا متحول شود، ميتوان انقلابي را تصور كرد.
وضعيتي مشابه، شايد مدتي قبل درست همان زماني كه فناوري سيستمهاي بيسيم روي كار آمد، اتفاق افتاد.
روند گسترش اين فناوري اگرچه ابتدا سيستمها و دستگاههاي بزرگ و پيشرفته را هدف گرفت، اما اين روزها گويا به قطعات سختافزاري كوچك هم رسيده است.
اين بار انگار محققاني كه معتقدند هر تحولي بايد از كوچكترين اجزاي پايهاي شروع شود، قرار است اين جريان را پيش ببرند.
تا جايي كه طراحان قطعات سختافزاري به سرعت به فكر كاهش اندازه، افزايش كاربري و تغيير نوع ارتباط آنها با هم افتادهاند.
به همين دليل محققان سعي دارند وجود سيمها براي ارتباط قطعات با هم و انتقال امواج و سيگنالها را به تدريج حذف كنند.
در اين ميان گروه محققان دانشگاه Bath انگلستان با اعلام آن كه استفاده از ابزار و قطعاتي كه به وسيله سيمها به هم مرتبط ميشود در دنياي ارتباطات بيسيم موجه نبوده و بيمعنا است، در اين زمينه مقدمند.
آنها حتي معتقدند بعضي ابزار الكترونيكي هم كه امواج را به صورت بيسيم فرستاده و دريافت ميكنند، براي نصب و استفاده در قطعات كوچك بسيار بزرگ هستند.
بنابراين، اين گروه تحقيقاتي تصميم دارد علاوه بر ساختن قطعات سختافزاري بيسيم، ابعاد اين قطعات را هم كوچكتر كند.
آنها نحوه عملكرد فني خودشان را به اين صورت توضيح دادهاند: «ما سعي داريم به جاي استفاده از ميدان الكترونيكي با كاربرد آهنرباهاي ميكروسكوپي بسيار كوچك، در سطح قطعات ميدان مغناطيسي به وجود بياوريم.
اگر بخواهيم اين شيوه را به صورت علمي و البته سادهتر شرح بدهيم، بايد بگوييم در واقع قرار است مسير حركت الكترونها تغيير پيدا كند و با ايجاد و تغيير ميدان مغناطيسي، امواجي را با طول موج كوتاهتر توليد كنيم تا بتوانند جاي سيمها را در ميان قطعات به خوبي پر كنند.»
شواهد علمي هم ميتوانند گواه خوبي براي تاييد موفقيت اين طرح باشند، براساس تحقيق كارشناسان بخش سختافزار اين دانشگاه در قطعاتي كه امروزه در كامپيوترها و سيستمهاي ارتباطي به كار ميروند، شكست يك ارتباط سيگنالي ميتواند به از كار افتادن تمام آن چرخه منجر شود.
اين در حالي است كه چنين اتفاقي به خاطر وجود امواج قوي با طول موج كوتاهتر در سيستمهاي بيسيم نميافتد.
به اين ترتيب توليدكنندگان قطعات سختافزاري ميتوانند با تغيير استانداردها به توليد قطعاتي ارزانتر و مطابق با فناوري روز اميدوار باشند.



