تکنولوژی

صادرات نرم‌افزار هنوز در كشور آغاز نشده است

دنیای اقتصاد – در صادرات نرم‌افزار از طرح شعارهاي بلند پروازانه و اعلام صادرات چند صدميليون‌دلاري بايد پرهيز كرد، چون نه تنها راه به جايي نبرده بلكه فضا را مشوش و ابهام‌آلود مي‌كند.

محمد ثروتي كارشناس IT در گفت‌وگو با ستاد خبري همايش صادرات نرم‌افزار ضمن بيان اين مطلب گفت: صادرات نرم‌افزار هنوز به صورت جدي و حرفه‌اي در كشور شروع نشده و نمي‌توان ارزيابي خوبي از آن داشت و اقداماتي كه تاكنون انجام شده در زمينه فرهنگ‌سازي و بسترسازي و مطرح كردن بحث صادرات نرم‌افزار بوده است و آنچه وجود دارد توسط مركز صنايع نوين و ثناراي انجام شده آن هم در زماني كه هيچ‌كس جسارت و توان ورود به اين كار را نداشت.

وي همچنين گفت: براي تحقق صادرات نرم‌افزار نبايد به دنبال متولي خاصي گشت بلكه بايد به ايجاد عزمي ملي براي توجه به صادرات نرم‌افزار پرداخت كه مستلزم فعاليت مديران شجاع و آشنا به كار در اين حوزه است.

ثروتي در ادامه گفت: مديراني در اين زمينه بايد فعاليت كنند كه هم موضوع را بفهمند و هم درك درستي داشته باشند و بتوانند برنامه‌ريزي كنند و لازم است از قدرت اجرايي و تصميم‌گيري نيز برخوردار باشند و جرات هزينه كردن در اين حوزه را داشته باشند.

وي افزود: مديران و تصميم‌گيران در صادرات نر‌م‌افزار بايد افرادي باشند كه هم منابع مالي داشته و هم دغدغه صادرات داشته باشند و به صورت تمام‌وقت در اين زمينه فعاليت كنند زيرا ذهنيت منفي در تعاملات خارجي از ايران وجود دارد و نياز است مديران آشنا و تمام‌وقت در اين عرصه كار كنند.

ثروتي در ادامه گفت: بايد به شركت‌ها توجه داشت و نظر آنها را به صادرات نرم‌افزار جلب كند و براي رونق بخشيدن وضعيت كسب و كار داخلي آنها تلاش كرد، زيرا هم‌اكنون شركت‌ها براي گردش امور روزانه خود هم دچار مشكل هستند.

وي تصريح كرد: وقتي پروژه‌اي تعريف نشود و دولت كه بزرگ‌ترين مشتري IT است هنوز بيدار نشده و در بررسي اينكه چه بايد بكند يا نكند به نتيجه مشخصي نرسيده است و هنوز موتور IT كشور با تغيير مديريت‌ها گرم نشده نمي‌توان از شركت‌ها نيز انتظار صادرات داشته باشيم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا