تکنولوژی

کالبد شکافی پیام‌های تلفن‌همراه

نام نویسنده: امیرمسعود رادی

هفته نامه بزرگراه فناوری – شاید بهترین راه برای ایجاد تفاهم بین یک سازمان ارایه‌دهنده خدمات بر خط و استفاده‌کنندگان از خدمات آن، ایجاد زبان مشترک و قابل درک برای طرفین درگیر ماجراست.

منظور از ماجرا، در این‌جا فناوری است. همان‌طور که وسیله ارتباطی دانش‌آموز کلاس اول ابتدایی برای نوشتن سرمشق معلم و در نهایت یادگیری اصولی الفبا، قلم است، فرهنگ و یا بهتر بگویم پیدایش زمینه‌های یادگیری فراگیر برای برقراری ارتباط درست و مورد انتظار در حوزه فناوری ارتباطات نیز کارکردی مشابه قلم دارد.

اما تعریف قلم در مورد اخی کمی متفاوت و دارای پیچیدگی‌هایی است. اگر به‌جا و به‌طور مناسب از آن استفاده شود، مانند قلمی که به دست یک هنرمند خوشنویس داده می‌شود، می‌تواند اثری ماندگار و تأثیرگذار برروی مخاطب بگذارد و اگر همین قلم در اختیار طفل خردسالی قرار گیرد، موجبات آسیب‌رسانی به‌خود و یا دیگران را نیز به‌وجود می‌آورد.

به‌کارگیری واژه‌ها و اصلاحات نامفهوم و تعریف نشده برای استفاده‌کنندگان از خدمات رایج و فراگیر از جمله مواردی است که روابط عمومی سازمان‌‌ها باید به آن توجه ویژه نمایند، تا درا ین رهگذر، از سردرگمی و عدم رضایتمندی مشتریان جلوگیری به‌عمل آورند وبا برنامه‌رزی اصولی و حساب‌شده موانع موجود را از میان برداشته و در مسیر فرهنگ‌سازی فناوری‌های مورد نظر را راهبری کند.

ما از آنجا که استفاده برخی اصلاحات ارتباطی لزوما برای استفاده کنندگان از این خدمات دارای مفوم مشخصی نیست، ضرورت تدوین فرهنگ‌نامه واژه‌ها و اصطلاحات ارتباطی احساس می‌شود که توجه مسوولان این حوزه را به آن جلب می‌کنم. در همین راستا و به‌منظور آشنایی بیش‌تر مشترکین تلفن‌همراه با پیام‌های شنیداری ارتباط، برخی از این اصطلاحات را کالبد شکافی می‌کنم.

کالبد شکافی پیام‌های شنیداری
در مواقعی که مشترک علی‌رغم شماره‌گیری صحیح به دلایلی، موفق به برقراری ارتباط با مخاطب مورد نظر نمی‌شود، پیام‌هایی به شرح زیر ارسال می‌گردد:

1- ” برقراری ارتباط با مشترک مورد نظر درحال حاضر مقدور نمی‌باشد” که این پیام در مواقعی ارسال می‌شود که تلفن‌همراه به‌علت بدهی یا دلایل فنی قطع باشد.
2- “دستگاه تلفن مورد نظر خاموش است” بدین معنی که مشترک تلفن‌همراه خود را خاموش کرده و یا سیم‌کارت سوخته باشد.

3- “تمام مسیرها به طرف مشترک مورد نظر اشغال می‌باشد” که این پیام‌هنگامی ارسال می‌شود که ترافیک شبکه مانع برقراری ارتباط با مشترک است.

4- ” مشترک مورد نظر در دسترس نمی‌باشد” که این پیام حاکی از آن است که مشترک درمکانی قرار دادر که خارج از پوشش شبکه تلفن‌همراه است. اصطلاحا این نقاط را نقاط کور می‌نامند.

5- “شماره مورد نظر در شبکه موجود نمی‌باشد” که این پیام برای موقعی است که شماره مورد نظر تخلیه شه یا هنوز دایر نشده است و یا عملیات DIVERT اشتباه صورت گرفته است. شایان ذکر است این پیام زمانی که عملیات شماره‌گیری به‌طور اشتباه انجام می‌پذیرد نیز شنیده خواهد شد، یعنی تعدا ارقام شماره‌گیری کم‌تر و یا بیش‌تر شود

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا