تکنولوژی

چگونه مولفه های زیرساختی را برای شبکه اینترنت ملی همگرا کنیم؟

نام نویسنده: مختار آقاملایی – فعال در حوزه شبکه اینترنت ملی

وزارت ارتباطات – موضوع اینترنت ملی از موضوعاتی است که در پرتو عزم و اراده هماهنگ حوزه های مختلف تخصصی می تواند گام موفق و تحول سازی در تمام عرصه های و ارکان مملکت به شمار آید. در این راستا از جمله اقدامات اولیه، همگرائی شبکه های موجود است که در ذیل آمده است.

از نظر شبکه فیزیکی در حوزه بسترهای انتقالی، چنانچه وضع موجود را با اصلاحاتی سر و سامان بدهیم نیاز به سرمایه گذاری نیست. برای روشن شدن موضوع مولفه های سازنده را بررسی می کنیم:

1. شبکه موجود دیتای کشور که در حال سرویس دهی است. (بررسی و ارزیابی مجدد نیاز دارد).

2. اتصال سایت ها و شبکه های سازمان های مختلف و ایجاد تعامل بین آنها.

3. مناقصه در دست اجرای شرکت فنآوری اطلاعات که برای توسعه است و با توجه به حجم پروژه، در جهت اهداف اینترنت ملی حائز اهمیت زیادی است، که چگونگی هدایت آن به شرح ذیل بیان می شود:

1-3- شرکت فنآوری اطلاعات و شرکت زیرساخت باید «بک بن» مشترک داشته باشند که یک الزام فنی – اقتصادی و قانونی است. یعنی ایجاد شبکه انتقال که به وسیله شرکت زیرساخت ایجاد می شود باید با شبکه اطلاعاتی شرکت فنآوری اطلاعات از لحاظ معماری، توپولوژی و … هم به لحاظ فیزیکی و هم به لحاظ منطقی باید بر هم منطبق باشند.

2-3- تجهیزات انتقال نوری پرظرفیت DWDM برای «بک بن» با حداکثر مزایا آن بکار گرفته شود یعنی بین نودهای اصلی کشور که از آن به سوپر «بک بن» یاد می شود، نودی خالص باشد (در بین راه تبدیل به الکترونیک

نشود) و مخابرات کشور فقط یک سوپر «بک بن» و یک «بک بن» داشته باشد. با این کار کاهش هزینه، مزیت فنی، امنیتی با هم حاص می شود و اطلاعات صوتی – تصویر و دیتایی روی یک بستر حمل می شوند.

3-3- فنآوری مورد استفاده در راستای روند فنآوری روز برای استفاده داخل شهری بصورت اترنت و بدون بکارگیری شبکه SDH باشد.

4-3- فنآوری مورد استفاده برای جابجایی اطلاعات بین شهری با استفاده از فنآوری SDH باشد.(استفاده از فنآوری اترنت برای راه دور هنوز بالغ نشده اما در روند تکاملی می باشد).

5-3- چون وقتی اطلاعات اترنتی و اینترنتی و هر نوع دیتا که بخواهد روی SDH استاندارد، که برای TDM بهینه شده است، حمل شود بازدهی شبکه طبق برآورد ITU (اتحادیه جهانی مخابرات) در حد 40 درصد خواهد بود. بنابراین شرکت فنآوری اطلاعات برحسب برآوردی که انجام داده است (اطلاعات برنامه ای) در هر جا که ظرفیت های کم (کمتر از 155 Mb/s یا VC4) را می خواهد بصورت بین شهری حمل نماید بایستی از فنآوری NGSDH استفاده نماید، تا بازدهی را از 40 درصد به حدود 95 درصد برساند. اینکار را به راحتی با تامین کارت GFP و Vcat می تواند انجام دهد.

6-3- شرکت فنآوری اطلاعات پروژه در دست اقدام را قبل از خرید شبیه سازی نماید. با این کار ابتکار عمل شبکه را در دست بگیرد و از شرکت های خارجی و داخلی استفاده مشاوره ای نماید. برای این کار لازم است گام های زیر با نرم افزار انجام شود و بعد از آنکه فاکتورهای کیفیت مورد نظر مانند availability و SLA یا QOS مطلوب نظر بود. تجهیزات شبکه خریداری شود. گام های اجرایی این کار مشتمل بر:شروع پروسه با مشخص نمودن: لایه فیزیکی – سایت ها – تقاضای ترافیکی محل ترمینه نمودن (پایانه های) ترافیک، تحلیل تقاضای ترافیک، تعریف معماری شبکه، قراردادن ترافیک روی معماری تعریف شده، تعریفتوپولوژی شبکه، اندازه شبکه را تعیین کردن، تعریف عناصر و سیستم های خط، تحلیل کارآمدی، تحلیل هزینه می باشد.

با طی روش منطقی، تجهیزات فله ای خریداری نمی شود و بعلاوه مهندسی شبکه تضمین شده است و شرکت های برنده مناقصه دخل و تصرف در مهندسی شبکه نمی توانند داشته باشند.

4. پروژه انتقال برنامه سوم توعه که هنوز به بهره برداری نرسیده است چنانچه بطور کامل آماده شود (منظور تجهیزاتی است که از شرکت آلکاتل خریداری شده است) با توجه به ظرفیت سازی که این پروژه می کند برای شبکه اینترنت ملی نیاز به خرید تجهیزات جدید در حوزه انتقال نیست. و همان برنامه توسعه که در قالب برنامه چهارم وجود دارد کفایت زیرساخت های اینترنت ملی را می نماید. یعنی مرتبه بیش از یک صد گیگا بیت چرخش اطلاعات داخل شبکه را پشتیبانی می کند. آنچه مهم است معماری و توپولوژی مناسب پیاده شود.

5. بحث N.G.N که محور توسعه و راستای روند فنآوری جهانی است بایستی متن تکنولوژی مورد استفاده باشد. اما چون N.G.N راستای جهانی شدن و WTO را دارد و شعار N.G.N (کاملاٌ باز و محیط رقابتی) است اولاٌ برای کشور نیاز به یک سند راهبردی دارد که ذیل آن مدل اجرایی تهیه شود که فنآوری های اینترنت ملی باید هم خوان با این مدل باشد.

6. اگر در پروژه اینترنت ملی مرکز تحقیقات مخابرات از کلیات و معرفی مدل بپرهیزد، حوزه های نرم افزاری کاربردی مانند تجارت الکترونیک، بانکداری الکترونیک، آموزش الکترونیک و … را انتخاب کند اما بطور دقیق بررسی همه جانبه انجام دهد یا در حوزه سخت افزاری تحقیق منتهی به تولید صنعتی انجام دهد. مثلاٌ یک ADSL بسازد، کار مهمی انجام داده است. وگرنه نقش مشاوره ای مرکز تحقیقات مخابرات در سالهای گذشته در حد بیان کلیات اثر منفی در شکل گیری و اجرای پروژه ها داشته است.

7. در حال حاضر خلاٌ اصلی، IDCها و محتوای سرویسی هستند که باید روی شبکه اینترنت ملی قرار گیرد. بنظر می رسد شبکه انتقال زیرساخت موجود پتانسیل ایجاد تا حدود پنجاه IDC را دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا