تکنولوژی

اينترنت ملي از نگاه مسوولان و كارشناسان

دنیای اقتصاد – بحث پيرامون ايجاد شبكه ملي اينترنت به نحو گسترده‌اي در رسانه‌هاي مكتوب جا باز كرد و هر روز نظرات مختلفي در حمايت يا مخالفت با اين طرح عنوان مي‌شود.

روزنامه دنياي اقتصاد از ابتداي مطرح شدن اين طرح، توسط دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات و معاون آي‌تي وزير آي‌سي‌تي اين موضوع را دنبال و تلاش كرده با ارزيابي جنبه‌هاي مختلف آن را در معرض قضاوت خوانندگان خود قرار دهد. با يادآوري اين موضوع كه گفت‌وگوي مفصل اين روزنامه با دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات در اين زمينه طي روزهاي آينده منتشر مي‌شود در ادامه نظرات مختلف مطرح شده در اين زمينه را مي‌خوانيد:

وزير ارتباطات: اينترنت ملي هزينه‌ها را كاهش مي‌دهد

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: در صورت تحقق ايجاد شبكه اينترنت در داخل كشور به طور حتم نرخ اينترنت و ارسال اطلاعات درون كشور به شدت كاهش يافته و از نظر پرداخت‌ها نيز مقرون به صرفه‌تر خواهد شد.

«محمد سليماني» در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان در مورد ضرورت‌ها، راهكارها و ملزومات ايجاد شبكه اينترنت ملي اظهار داشت: ايجاد يك شبكه در داخل كشور از ابعاد فرهنگي، تامين اطلاعات و ايجاد احساس امنيت براي كاربران در تبادل اطلاعاتي مانند ايميل در مسيري امن داراي اهميت و اثرمثبت خواهد بود.

وي ادامه داد: اين بحث از بعد اقتصادي هم داراي اهميت است به طوري كه تبادل حجم بيشتر ارتباطات در داخل يك كشور از نظر هزينه ارزان‌تر تمام خواهد شد، بدين ترتيب نياز به اجاره باند خاص و يا پرداخت هزينه ترانزيت به ساير كشورها نيست و قاعدتا هزينه بايد به شدت كاهش پيدا كند.

وي افزود: در صورت تحقق اين امر به طور حتم وضعيت نرخ اينترنت و ارسال اطلاعات درون كشور به شدت كاهش مي يابد و از نظر پرداخت‌ها نيز مقرون به صرفه تر خواهد شد.

رييس كميسيون شبكه سازمان نظام صنفي: اينترنت ملي مفهومي ندارد

رييس كميسيون شبكه سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران تاكيد كرد: راه‌اندازي و ايجاد اينترنت ملي مفهومي ‌ندارد و در واقع عبارت اينترنت ملي از لحاظ فني اشكال دارد.

«حميد بابادي‌نيا» در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان با اشاره به بحث راه اندازي اينترنت ملي گفت: هيچ گونه دغدغه‌اي در رابطه با بحث اينترنت وجود ندارد و فقط بحث ‌هاستينگ و ايجاد ديتا سنتر ايراني در اين شرايط مهم‌ترين موضوع است.

رييس كميسيون شبكه سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان تهران در ادامه، بحث ايجاد ديتا سنتر در كشور را از مهم‌ترين مسائلي عنوان كرد كه در شرايط فعلي بايد به آن پرداخته شود.

وي در پايان تاكيد كرد: بر فرض اين‌كه با بودجه سرشاري بتوانيم اينترنت ملي را راه‌اندازي كنيم ولي در رابطه با بحث محتوا و countent آن با مشكل مواجه مي‌شويم چون محتوايي وود ندارد كه در آن قرار دهيم. بنابراين به اعتقاد من بحث به يك اينترانت ملي ختم مي‌شود.

عبدا… فاتح: اينترنت ملي ترافيك اطلاعات را به داخل كشور بر مي‌گرداند

بايد 80درصد ترافيك مصرف اينترنت در داخل كشور مانده و 20درصد آن به خارج از كشور برود.

عبدا… فاتح، مدير عامل پارس آنلاين، در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا، با اشاره به مطلب فوق، اظهار داشت: ايجاد يك شبكه اينترنت ملي موجب هدايت بيشتر ترافيك مصرف اينترنت به سمت داخل كشور مي‌‏شود.

فاتح، افزود: بايد 80درصد ترافيك مصرف اينترنت در داخل كشور مانده و 20درصد آن به خارج از كشور برود.

وي، با تاكيد براين كه براي تحقق اين موضوع دولت بايد به پا گرفتن ديتاسنترها كمك كند، افزود: ايجاد محتواي دولتي در اين مركز داده و فرهنگ سازي استفاده از آن‌‏ها در ميان مردم از جمله اقدامات بر عهده دولت است.

مديرعامل پارس آنلاين، خاطرنشان كرد: شركت‌‏هاي اينترنتي منتظر هستند كه شركت مخابرات به عنوان رگولاتور اولين قدم را در اين زمينه برداشته و به شركت‌‏هاي خصوصي اجازه انجام بقيه كارها را بدهد.

كشور به بانك اطلاعات ملي نياز دارد

صدرا ورزنده كارشناس و مدير آي‌تي شركت سيمان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار دنياي اقتصاد مي‌گويد: واژه اينترنت ملي به خودي خود هدف و رسالت اصل اينترنت به عنوان يك شبكه جهاني را دچار آسيب كرده و در يك نگاه خوش‌بينانه اين مفهوم پيام محدودسازي راتداعي مي‌كند و نمي‌تواند با كلمه اينترنت به عنوان يك شبكه ماوراءجغرافيايي تركيب شود.

اين كارشناس آي‌تي با اشاره به واژه‌هاي فراموش شده‌اي چون سيستم عامل ملي و رايانه ملي و نتيجه سرمايه‌گذاري بي‌تاثير در آنها خاطرنشان مي‌‌كند: بهتر است بودجه‌هاي منظور فوق صرف بهبود زيرساخت‌هاي اطلاعاتي، سيستمي و داده‌گري كشور شود كه هنوز نظام مديريتي كشور از نبود آمار و اطلاعات يكپارچه در رنج است و البته كه مي‌توان واژه «پايگاه اطلاعاتي كشور» را براي ارائه خدمات مناسب به سازمان‌هاي ثبت احوال، سازمان تامين‌اجتماعي، وزارت كشور (ستادهاي انتخاباتي)، نيروي انتظامي و ده‌ها سازمان ديگر به كار برد.

وي با اشاره به اينكه يكي از مشكلات فعلي كشور عدم وجود يك پايگاه داده ملي است گفت: آنچه در شرايط موجود كشور حتي براي ارائه سهام عدالت نياز داريم، توليد بانك اطلاعاتي جامع در كشور است كه سازمان‌هاي ذي‌ربط با مستندات فوق بتوانند، به برنامه‌ريزي بهتر، بودجه‌نويسي دقيق‌تر و ارائه خدمات دولت الكترونيكي بپردازند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا