تکنولوژی

سيم کارت های ۱۵۰ هزارتومانی: فعلا سکوت

با فرا رسيدن اسفند ماه و سال جديد كه از ابتداي آغاز بحث اپراتور دوم و طبق وعده‌هاي آغازين داده شده، قرار بود ت اين زمان، حداقل، شبكه‌ي اپراتور دوم ايجاد شده و حداكثر، تعدادي سيم‌كارت ‌١٥٠ هزار توماني واگذار شود، تاكنون خبري از ‌آغاز فعاليت اپراتور دوم براي ايجاد شبكه و واگذاري سيم كارت‌هاي ‌١٥٠ هزار توماني نيست و اين سوال ايجاد شده كه آيا ايرانسل مي‌تواند به تعهدات خود در مهلت مقرر عمل كنديا خير؟

به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، پس از كش مكش‌هاي طولاني در ماجراي اپراتور دوم تلفن همراه و سپرده شدن اين پرورژه به ايرانسل و شريك خارجي آفريقايي آن MTN و اعطاي مجوز رسمي‌ به اين شركت قرار شد شبكه‌ي تلفن همراه اين اپراتور ارديبهشت ما آماده شود.

مهندس «دزفولي» مديرعامل شركت ايرانسل در مصاحبه‌ي اخير خود در اين باره به خبرنگار ايسناگفت: شبكه‌ي اپراتور دوم بايد اول شهريور ماه سال ‌‌٨٥ آماده‌ي سرويس‌دهي باشد و قطعا انجام اين كار در صورت تلاش شبانه روزي زودتر از موعد مقرر هم امكانپذير است اما تعهد شركت ‌‌٩ ماه پس از دريافت ليسانس بوده و نبايد توقعات مردم را بي جهت بالا برد.

طبق اظهارات رييس سازمان تنظيم مقررات، مجوز بهره‌برداري و ايجاد شبكه روز يكشنبه ‌٦/٩/٨٤ به شركت «ايرانسل» اعطا شد و اين شركت بر اساس موافقت‌نامه‌ي امضا شده، از اين تاريخ تا ‌٩ ماه ديگر بايد به تعهدات خود عمل كند.

دكتر «معصوم فرديس» همچنين يادآور شده بود: طبق مذاكرات انجام شده، علي‌رغم وقفه‌ي زياد ايجاد شده در كار، ايرانسل بايد ارديبهشت ‌٨٥ سيم‌كارت‌هاي اوليه را جهت تاييد شبكه به وزارت ارتباطات ارايه دهد و به محض تاييد شبكه، اجازه‌ي عرضه‌ي سيم كارت به مردم از سوي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي داده خواهد شد.

بر اين اساس شركت ايرانسل بايد تا اول شهريور ماه سال ‌‌٨٥ آمادگي ارايه‌ي سيم كارت‌هايي كه به سيم كارت ‌١٥٠ هزار توماني معروف شد، داشته باشد.

دكتر«ابراهيم محمود زاده»رييس هيات مديره‌ي ايرانسل نيز در تاريخ ‌٢٧/٨/٨٤ در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مورد وضعيت پروژه‌ي اپراتور دوم تلفن همراه اظهار داشت:كار پروژه،‌ طبق برنامه‌ريزي صورت گرفته و مطابق قرارداد و توافق با وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات پيش مي‌رود.

وي با بيان اين كه كار پروژه‌ي اپراتور دوم تلفن همراه از ‌مهرماه با MTN آغاز شده است، خاطر نشان كرد: اين كار، در حال حاضر در بخش نرم‌افزاري، طراحي و طرح‌ريزي و تجهيز پروژه به سر مي‌برد و در حال آماده شدن براي اقدامات عملياتي پروژه‌ي اپراتور دوم هستيم.

مدير اجرايي MTN نيز در تاريخ ‌٢٥/٦/١٣٨٤ درباره‌ي شروع به كار و واگذاري سيم‌كارت ها گفت: مطمئن باشيد كه ما صبح روز پس از اعلام توافق نهايي دست به كار خواهيم شد. ابتدا بايد نيروهاي متخصص خود را وارد ايران كرده و بعد پايگاه‌ها ومراكز فعاليت خود را تاسيس كنيم.و حداكثر زمان توزيع سيم‌كارت ‌٩ ماه پس از توافق نهايي خواهد بود اما MTN كار خود را در نيجريه تنها پس از گذشته شش ماه از توافق نهايي توزيع سيم‌كارت را آغاز كرد و اميدواريم در ايران هم هر چه زودتر كارمان را نهايي كنيم.

وي گفت:با توجه به شرايط قرارداد ، MTN مي‌تواند تنها پس از پايان كار شبكه به توزيع سيم‌كارت بپردازد و اگر تا پايان سال جاري اين كار صورت گيرد در نتيجه شاهد توزيع سيم‌كارت نيز خواهيم بود.

ايرانسل كه خود پس از طي جريان پر افت و خيز برنده‌ي مناقصه‌ي اپراتور دوم شده بود، اعلام كرد براي ايجاد شبكه‌ي تلفن همراه مناقصه برگزار خواهد كرد، بر همين اساس حدود ‌٢٠ شركت نسبت به خريداري اسناد مناقصه اقدام كردند.

كشور به شش منطقه‌ تقسيم شده كه هر چند استان در يكي از اين نواحي قرار مي‌گيرند‌، و شركت‌هاي برنده‌ي اين مناقصه براي هر يك از نواحي و براي كل كشور، طرح و پيشنهاد خواهند داد تا در مدت زمان مشخص، BTS ‌ها، BSC ‌ها و تجهيزات خود را در يكي از اين مناطق نصب و راه اندازي مي‌كنند.

پس از طرح برگزاري اين مناقصه ابهاماتي هم در مورد اين كه شرايط مناقه به گونه‌اي است كه شركت‌هاي داخلي توان حضور در مناقصه را ندارند، در حالي كه دزفولي ابراز اميدواري كرد كه برندگان اين مناقصه، شركت‌هاي داخلي و يا كنسرسيومي‌ از شركت‌هاي داخلي و خارجي باشد و نقش عمده از سوي شركت‌هاي داخلي ايفا شود.

اين اظهارات در حالي است كه يكي از اعضاي هيات مديره‌ي سنديكاي مخابرات گفت: طبق شنيده‌هاي ما، در ليست برندگان مناقصه ايرانسل شركت‌هاي هوواوي و ZT از چين ،‌ نوكيا و اريكسون حضور دارند.

حسين رياضي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اظهار داشت: در اين ليست هيچ اثري از شركت‌هاي ايراني وجود ندارد و معلوم نيست كه مسوولان برگزاري اين مناقصات چگونه مي‌خواهند قانون استفاده از حداكثر توان داخلي را به اجرا بگذارند.

وي تصريح كرد: بعيد مي‌دانم شركت برنده‌ي مناقصه‌ي ايرانسل تا چهار ماه آينده ساز و كارهايي را براي اجراي پروژه آماده كند و به طور قطع اپراتور دوم در زمان مقرر اجرا نخواهد شد.

وي تصريح كرد: طبق شنيده‌هاي ما تا ‌١٢ روز آينده، نتيجه‌ي مناقصه به صورت رسمي‌ اعلام خواهد شد.

در اين جريان طرح‌ها و پيشنهادات شركت‌ها در چارچوب قرارداد ايرانسل با مخابرات و وزارت ارتباطات و با در نظر گرفتن پارامتر‌هاي كيفيت، قيمت و زمان انجام كار بررسي و توان مديريتي و الي شركت‌ها و اين شاخص‌ كه قبلا نسبت به انجام چنين اموري در داخل كشور اقدام كرده باشند، مورد توجه خواهد بود.

شركت‌ها ظرف چهار هفته‌ از مهلت مقرر فرصت داشتند تا پيشنهادات خود را ارايه كنند و ايرانسل نيز ظرف مدت چهار هفته پيشنهادات را بررسي كند.

مدير عامل ايرانسل اعلام كرده بود كل مناقصه تا دو ماه آينده بسته و نتيجه مشخص مي‌شود. اما از مصاحبه‌ي مهندس دزفولي مدير عامل شركت ايرانسل با خبرنگار ايسنا در تاريخ‌٢٣/٩/٨٤ تا امروز خبري مبني بر روند فعاليت‌هاي اين شركت براي برگزاري مناقصه اعلام نشده است و پي‌گيري ها به نتيجه نرسيده است.

اين در حالي است كه ثبت نام تلفن همراه شركت ارتباطات سيار، روزهاي پاياني خود را طي مي‌كند و تاكنون بيش از هفت ميليون نفر در سراسر كشور براي دريافت سيم كارت كه قيمت آن به ‌٣٦٠ هزار تومان كاهش يافت اقدام كرده‌اند.

با اين حال بخشي از متقاضيان بر اساس وعده‌ي واگذاري سيم كارت ‌١٥٠ هزار توماني در ثبت نام ارتباطات سيار شركت نكرده و در انتظار ورود اين سيم كارت‌ها به بازار هستند از اين رو اين روزها اين نكته كه سيم كارت اپراتور دوم كي واگذار خواهد ‌شد، بحث برانگيز شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا