نگرانى از شکستن حريم شخصى توسط گوگل
بی بی سی- يک گروه مدافع حقوق ديجيتال به کاربران براى استفاده از نرم افزار جستجوگر حافظه سخت متعلق به شرکت گوگل اخطار داده است. اين نرم افزار امکان جستجوى فايل ها را در رايانه هاى کاربران فراهم مى کند.
“بنياد مرزهاى الکترونيک” مى گويد تازه ترين نسخه اين نرم افزار حريم شخصى کاربران را به مخاطره مى اندازد.
مشکل اينجاست که يکى از امکانات اين جستجوگر به گوگل امکان مى دهد تا اطلاعات شخصى افراد را به مدت ۳۰ روز در رايانه خود نگهدارى کند.
گوگل مى گويد قصد دارد با رمزگارى اين اطلاعات دسترسى به اطلاعات کاربران را محدود کند.
تجسس دولت
نسخه جديد نرم افزار “جستجوگر حافظه سخت” زمانى عرضه مى شود که گوگل با دادگسترى ايالات متحده آمريکا بر سر ارائه اطلاعاتى در زمينه سايت هاى مورد مراجعه کاربرانش، درگير است.
برخى از رقباى گوگل پيش از اين اطلاعاتى از عادات مردم هنگام جستجو در اينترنت را به مقامات قضايى داده اند.
اين پرونده توجهات زيادى را از حيث نگهدارى اطلاعات شخصى، به خود جلب کرده است.
کوين بانکستون از وکلاى “بنياد مرزهاى الکترونيک” مى گويد: “با توجه به نگرانى جدى از تجسس دولت در بايگانى هاى گوگل، عجيب است که گگل انتظار دارد کاربران اعتماد کنند و محتويات رايانه شان را در اختيار گوگل قرار دهند”.
“اگر شما نرم افزار جستجوگر حافظه سخت گوگل را با دقت تنظيم نکنيد، که خيلى ها نمى کنند، رونوشتى از فرم مالياتى، نامه هاى عاشقانه، سوابق تجارى، مدارک مالى و بهداشتى و هر آنچه بصورت متن در رايانه شما موجود است را در اختيار گوگل گذاشته ايد.”
“بعد از آن، دولت مى تواند به جاى نياز به حکم بازرسى خانه شما، مدارک شخصى تان را تنها با يک حکم قضايى از گوگل بگيرد.”
‘ابزار مفيد’
“بنياد مرزهاى الکترونيک” مشخصا نگران امکانى در نسخه جديد نرم افزار گوگل است که به کاربران امکان مى دهد چندين رايانه متعلق به خود را از طريق يکى از آنها جستجو کنند.
براى انجام اين کار گوگل مجبور است فايل هاى همه اين رايانه ها را بر روى دستگاه هاى خود حفظ کند.
اين امکان اختيارى است و تنها براى برخى از انواع فايل هاى رايانه اى همچون فايل هاى برنامه نگارش متن مايکروسافت، اکسل، پاور پوينت يا فايل هاى پى دى اف در نظر گرفته شده است.
گوگل با ذکر اين نکته که اطلاعات را تنها ۳۰ روز نگهدارى مى کند و دسترسى به آنها بشدت محدود شده سعى کرده مدافعان حريم شخصى را راضى کند.
ماريسا ماير، معاون بخش محصولات جستجوگر گوگل مى گويد: “ما فکر مى کنيم اين ابزار بسيار سودمند است، اما طبيعتا شما بايد بخشى از حريم شخصى خود را به روى اين برنامه باز کنيد”.
“براى بسيارى از ما اين معامله اى با ارزش است.”
کارشناسان، ساخت اين برنامه را چالشى با مايکروسافت در حوزه امور داخلى رايانه ها مى دانند.
روشن نيست چه تعداد از برنامه جستجوگر حافظه گوگل سخت استفاده مى کنند. تصور مى شود بخش کوچکى از صدها ميليون کاربر روزانه سايت گوگل اين برنامه را نصب کرده باشند.
اين نرم افزار در کنار امکان جستجوى فايل هاى رايانه اى، اطلاعاتى نظير وضع آب و هوا و اخبار را نيز در اختيار کاربران قرار مى دهد.
نسخه ۳ نرم افزار جستجوگر حافظه سخت گوگل تنها در سيستم هاى عامل ويندوز ۲۰۰۰ و ويندوز اکس پى قابل استفاده است.