رييس كميته مخابرات مجلس: طرح اينترنت ملي هنوز ناپخته است
دنیای اقتصاد – معاون فناوري اطلاعات وزارت ICT خبر از ارسال طرح ايجاد اينترنت ملي با بودجه يكميليارد دلار به مجلس داده است اين در حالي است كه نايب رييس كميسيون صنايع و معادن مجلس با اشاره به معادلسازي اشتباه اينترانت به اينترنت ملي اعلام كرد لايحهاي به مجلس در اين خصوص ارسال نشده اما پيشنهاد وزارت ICT در مورد لايحه بودجه امسال توسط نمايندگان در مجلس مطرح ميشود تا بودجه مورد نياز براي ايجاد شبكه اينترانت در بودجه امسال گنجانده شود.
به گفته رياضي، معاون فناوري اطلاعات وزارت ICT با راهاندازي شبكه اينترنت ملي، هزينه استفاده از اينترنت براي كاربران كشور تا 90درصد كاهش مييابد و در صورت تصويب طرح و تامين اعتبار آن از سوي مجلس، ظرف سه سال آينده اين شبكه ايجاد ميشود و اين در حالي است كه نايب رييس كميسيون صنايع و معادن مجلس اين كار را ناپخته دانسته و معتقد است درصورتيكه مبلغي از بودجه امسال به ايجاد شبكه اينترانت تخصيص يابد در حد انجام كارهاي مقدماتي و مطالعاتي از سوي وزارت ICT به كار گرفته ميشود كه طبق پيشنهاد اين وزارتخانه كه هماكنون از سوي نمايندگان در مجلس مطرح ميشود، حدود 60ميليارد تومان براي سالجاري بودجه درخواست شده است.
صادقزاده افزود: دولت در مقطع كنوني نميتواند پيشنهادي در خصوص لايحه بودجه ارائه كند اما نمايندگان مجلس پيشنهاد وزارت ICT را فردا در مجلس مطرح ميكنند اما با توجه به بار مالي زيادي كه راهاندازي اينترانت دارد شايد نتوانيم كل پيشنهاد را در لايحه بودجه امسال بگنجانيم.
وي با اشاره به اينكه ايده ايجاد ارتباط اينتنتي افراد در داخل كشور بدون نياز به ارسال اطلاعات به آمريكا و ديگر كشورها مناسب و قابل طرح است، گفت: راهاندازي شبكه اينترانت در داخل كشور لازم است اما لغت اينترنت ملي به اشتباه معادلسازي شده است زيرا نميتوان از اينترنت به صورت ملي استفاده كرد.
رييس كميته مخابرات مجلس در عين حال جلوگيري از موازيكاريها را براي ايجاد سياستي واحد در حوزه IT ضروري دانست و گفت: بسياري از كارها به صورت موازي در شوراهايي از جمله شورايعالي فناوري اطلاعات، شورايعالي اطلاعرساني و معاونت پژوهش در سازمان مديريت و برنامهريزي در حال انجام است كه بايد از اين موازيكاريها جلوگيري و سياستي واحد در حوزه IT اتخاذ شود.
اخيرا دبير شورايعالي فناوري اطلاعات در گفتوگو با ايسنا تعداد كاربران اينترنتي كشور را 5/7ميليون نفر اعلام كرده و گفته است: هدفگذاري شده تا پايان برنامه چهارم اين رقم به 22ميليون نفر برسد، البته تلاش ميكنيم استانهاي محرومتر زودتر به امكانات اينترنتي مجهز شوند.
رياضي در خصوص علت گران بودن هزينه استفاده از اينترنت در كشور اظهار داشت: گران بودن هزينه اينترنت به اين علت است كه در حال حاضر تمام كاربران ما و حتي آنهايي كه اطلاعات مورد نيازشان در داخل كشور است، ابتدا يك بار در اينترنت به خارج از كشور ميروند سپ برميگردند كه اين باعث ميشود مبلغي كه پرداخت ميكنند افزايش يابد.
وي افزود: تلاش ما اين است كه شبكه ملي اينترنت را ايجاد كنيم تا كاربران ما كه بيش از 80درصد نيازشان داخلي است از اين شبكه استفاده كنند.
رياضي با بيان اينكه كه هماكنون طرح ايجاد شبكه اينترنت ملي تهيه و براي بررسي به مجلس فرستاده شده، گفت: در صورت ايجاد اين شبكه با پهناي باند بسيار زياد و كيفيت بالا، هزينه استفاده از اينترنت براي كاربران تا 90 درصد كاهش مييابد.