تکنولوژی

نخستین استانداردهای مربوط به تست شبکه در ایران تدوین می شود

آی تی ایران – طی دو هفته آینده نخستین استانداردهای مربوط به تست لایه فیزیکی شبکه توسط کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه ای نهایی می شود.

حمید بابادی نیا رییس کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه ای در گفت و گو با خبرنگار دنیای اقتصاد با بیان این خبر افزود: هم اکنون مشکلی که در زمینه تحویل گرفتن پروژه از سوی کارفرماها وجود دارد فقدان دانش فنی لازم در میان آنان ، مشاوران و ناظران پروژه هاست و به همین دلیل مشکلاتی که پس از نصب شبکه وجود دارد عمدتا از دید آنها پنهان می ماند.

وی افزود: هم اکنون فاز مطالعاتی مربوط به استانداردهای تست شبکه مشخص شده و این کار با مطالعه و اقتباس از استانداردهای مراکز مهم در اروپا و آمریکا صورت گرفته است.

بابادی نیا اضافه کرد: پس از نهایی شدن این استاندارد آن را در اختیار عموم مهندسان ناظر و مشاور قرار می دهیم که عملا پس از آن کارفرماها می توانند شاخص های مربوط به استاندارد یک شبکه را کاملا در اختیار داشته و پروژه های خود را از این طریق ارزیابی کنند.

وی با اشاره به اینکه در ادامه فعالیت های کمیسیون شبکه استانداردهای مربوط به مهندسی شبکه نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت افزود: کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی هم اکنون با کارگروه های مهندسی شبکه انتقال داده ها، ذخیره سازی و پردازش داده ها، امنیت شبکه، آموزش شبکه و کارگروه حقوقی و روابط عمومی در حال گسترش فعالیت های خود در این زمینه است.

بابادی نیا اضافه کرد: در اروپا و آمریکا شرکت های فروشنده تجهیزات هر کدام استاندارد مربوط به خود را دارند که اغلب این استانداردها با یکدیگر تفاوت های قابل توجهی را ندارد، ما برای تدوین استانداردهای مورد نیاز خود تمامی شاخص های این شرکت ها را مورد بررسی قرار دادیم و به یک جمع بندی نهایی رسیدیم.

وی یکی از مشکلات ایجاد شبکه در ایران را نصب سلیقه ای شبکه های کامپیوتری دانست و گفت: به دلیل پایین بودن دانش فنی کارفرماها بسیاری از پروژه های بزرگ ایجاد شبکه در ایران با مشکلات زیادی روبه روست و حتی می توان گفت بسیاری از شبکه ها بر اساس یک استاندارد ساده هم نصب نشده است.

بابادی نیا اضافه کرد: در بسیاری از موارد کارفرما نیز نوع شبکه و استاندارد مورد نیاز خود را به کارفرما ارایه نداده است و به همین دلیل عملا نصب کننده شبکه بر اساس سلیقه خود هر گونه که مایل بوده شبکه را ایجاد و نصب کرده است.

وی به هدر رفتن هزینه را از جمله نتایج نصب غیر استاندارد شبکه در ایران عنوان کرد و افزود: عدم رعایت استانداردهای مهندسی شبکه باعث هزینه مضاعف هم برای کارفرما و هم برای پیمانکار می شود.

بابادی نیا اضافه کرد: سازمان نظام صفنی مسئولیت دارد که به این وضعیت سروسامان دهد و این به نفع همه است.

به گفته بابادی نیا عدم تخصص لازم در میان نصب کنندگان شبکه نیز از جمله مشکلات موجود در این عرصه است. وی اعتقاد دارد: شبکه زنجیره ای است که همه اجزای آن باید به صورت کامل با هم هماهنگ باشد اما متاسفانه عدم دانش فنی در میان نصب کنندگان شبکه و عدم تسلط آنها بر بخش یا بخش هایی از شبکه موجب بروز مشکلات بعدی می شود.

به گفته رییس کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی هم اکنون در ایالات متحده و در انجمن بین المللی مهندسین شبکه برای نصب کنندگان شبکه درجه بندی های مخصوصی وجود دارد که در درجه های بالا اگر یک مهندس با مدرک RCDD بر طرح و یا پروژه ای مهر خود را بزند عملا نمی توان هیچ مشکل و ایرادی را در آن پیدا کرد.

وی فقدان توجه بخش دانشگاهی ما به موضوع مهندسی شبکه را یکی از دلایل کمبود دانش در این زمینه عنوان کرد و افزود: وظیفه اصلی در اینجا بر عهده بخش خصوصی است که شرایط و دانش آموزشی لازم را برای تربیت نیروی متخصص فراهم کند ولی دانشگاه ها نیز باید خود را همپای صنعت با این دانش به روز کنند.

به گفته بابادی نیا مجموعه فعالیت های کمیسیون شبکه در زمینه استاندارد سازی در نهایت به سزمان مدیریت و برنامه ریزی ارایه و از آنجا به دستگاه های دولتی ابلاغ می شود. به این ترتیب سازمان ها در آینده برای اجرای هر پروژه خود موظف به رعایت اصول و قراردادهای این مجموعه هستند.

وی با اشاره به تاریخچه تدریس علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر در دانشگاه های ایران گفت: تا پیش از انقلاب ما تنها رشته ریاضی و علوم کامپیوتر را داشتیم که بعد از انقلاب فرهنگی رشته مهندسی برق- کامپیوتر نیز به این مجموعه اضافه شد. در سال 1366 اولین بار رشته مهندسی کامپیوتر با دو گرایش سخت افزار و نرم افزار ایجاد شد و چند سال قبل نیز رشته آی تی به گرایش های رشته کامپیوتر مجموعه دروس دانشگاهی اضافه شد.

بابادی نیا گفت: با وجود این سابقه هنوز هیچ نامی از رشته مهندسی شبکه در بخش آکادمیک ما دیده نمی شود، البته هم اکنون دانشگاه های آمریکا نیز در زمینه تدریس علوم کامپیوتر از بخش خصوصی و صنعتی آن عقب تر هستند اما به این گونه نیست که بخش دانشگاهی هیچ تلاشی برای حرکت در این مسیر انجام ندهد.

وی در مورد فعالیت سازمان نظام صنفی در بخش آموزش علوم شبکه گفت: ما می خواهیم مطالب مربوط به آموزش شبکه را به صورت یک فهرست ایجاد کنیم و می توانیم در آینده این مطالب را در اختیار آموزشگاه ها قرار بدهیم ولی قطعا خود وارد فاز اجرایی و آموزشی نمی شویم چون به عنوان یک صنف وظیفه ما کار اجرایی نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا