تکنولوژی

تشکل جدید التاسیس فناوری اطلاعات : سازمان نظام صنفی رايانه ای قانونی نیست

نام نویسنده: معصومه لطفی

هموطن- با توجه به گفته تعدادی از تشکل های ICT مبنی بر اینکه مصوبه هیات دولت تحت عنوان نظام صنفي رايانه‌‏اي کشور در حقیقت آئین نامه قانون حمايت از پديدآورندگان نرم‌‏افزار است که این آئین نامه با اصل قانون مغایرت دارد، اکنون نظام صنفی توسط مجمع تشكل‌‏هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران به رسمیت شناخته نمی شود و حتی این مورد در مراکز قانون در حال پیگیری است .

البته این به رسمیت شناخته نشدن نه تنها به دلیل نبود عضویت اعضای مجمع تشكل‌‏هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات در نظام صنفی است، بلکه با توجه به تلاش تعدادی از مسوولان این مجمع در تشکیل برخی جلسات گذشته نظام صنفی، تاکید گذشته آنها نیز برای برطرف شدن این نقص قانونی(که اکنون در این نظام صنفی یادی از اصل قانون یعنی حمايت از پديدآورندگان نم‌‏افزار وداستان کپی رایت معروف نمی شود) ادعایی مستدل است و حال به بازی گرفته نشدن این تشکل ها، عاملی برای زیر سوال رفتن نظام صنفی رایانه ای شده است.

اکنون مجمع تشكل‌‏هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران موافقتنامه اصولی تشکیل مجمع را از اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران دریافت کرده و نام های آشنایی مانند سنديكاي توليد‌‏كنندگان فناوري اطلاعات ، اتحاديه صادركنندگان نرم‌‏افزار ، اتحاديه ماشين‌‏هاي اداري ، رايانه و انفورماتيك ، مجمع ناشران الكترونيك ، انجمن شركت‌‏هاي اينترنتي و انجمن آموزشگاه‌‏هاي رايانه‌‏اي به عنوان هیات موسسین مجمع به چشم می خورد.

حاضر به اثبات ادعاي قانوني نبودن تشكيل نظام صنفی هستيم
در ابتدای جلسه ای که این مجمع برای در میان گذاشتن دیدگاه های خود با رسانه ها برگزار شد، مهندس مسعود شنتياني، نايب رييس سنديكاي توليدكنندگان فناوري اطلاعات با اشاره به حضور هفت تشكل در مجمع گفت: تشكل فناوري اطلاعات از صنف‌هاي مختلفي تشكيل شده كه هر كدام فعاليت متفاوتي را انجام مي‌دهند و هدف ما از تشكيل دادن اين مجمع اين بود كه هر مجموعه‌ فعاليت خاص خودش را انجام دهد و مسائل و مشكلات كلان IT را از طريق مجمع حل كند.

وي تصريح كرد: ويژگي مهم تشكيل مجمع تشكل‌هاي فناوري اطلاعات اين است كه شركت‌ها در آن عضو نيستند و توسط صنف مربوط حل مي‌شود و در اين تشكيل مسائل عمومي‌ با قدرت بيشتري حل مي‌شود.

شنتيايي در ادامه خاطرنشان كرد:اخذ مجوزهاي قانوني براي تهيه اساس‌نامه‌ و اعضای هیات مدیره تا پايان سال انجام مي‌شود.

وي با تاكيد بر اين‌‏كه ما نظام صنفي رايانه‌‏اي را با توجه به قانون حمايت از پديدآورندگان نرم‌‏افزار به رسمت نمي‌‏شناسيم ، گفت: آيين‌‏نامه تشكيل نظام صنفي رايانه‌‏اي با قانون حمايت از پديدآورندگان نرم‌‏افزار مغاير بوده و حاضر به اثبات ادعاي خود مبني بر قانوني نبودن تشكيل اين نظام هستيم.

وی ادامه داد: تا زماني كه اتحاديه با انجمن در بخش خاصي از حوزه ICT فعال است، ايجاد يك كميته در سازمان نظام صنفي رايانه‌‏اي معنايي نداشته و مشكلي از صنف مربوطه را حل نخواهد كرد.

وي ، در ادامه سخنان خود با بيان اين مطلب كه زمان اعلام تشكيل سازمان نظام صنفي رايانه‌‏اي تا زمان برگزاري انتخابات هيات مديره آن كمتر از يك ماه بود ، گفت: اين فرصت براي تطبيق بسياري از شركت‌‏هاي حوزه ICT با آيين‌‏نامه موجود كافي نبوده است.

شنتيانی ، ‌‏خاطرنشان كرد: سوال ما از رييس انجمن شركت‌‏هاي انفورماتيك به عنوان نماينده شركت‌‏ها در شوراي عالي انفورماتيك اين است كه چرا مغايرت قانوني تشكيل اين نظام را از ابتدا به صورت شفاف براي اعضاي خود مطرح نكرديد كه بتوانيم براي شركت در انتخابات تصميم عاقلانه‌‏اي بگيريم.

وي ، با اشاره به اين كه شركت ما در انتخابات اشتباه بوده ، افزود: اعتراض خود را نسبت به اين قضيه در روز انتخابات مطرح و تاكنون هيچ پاسخي از سوي سازمان نظام صنفي رايانه‌‏اي دريافت نكرده‌‏ايم.

از مصوبه اخیر هیات دولت برای هماهنگی دستگاه ها با وزارت ارتباطات حمایت می شود
دكتر محمد امين شهرستاني ، رييس مجمع ناشران الكترونيك در بخش دیگری از این جلسه با اعلام اين مطلب كه اين آيين‌‏نامه خلاف قانون بوده و بايد اصلاح و انتخاب از ابتدا انجام شود ، گفت: اگر نظا صنفي رايانه‌‏اي كه بالاتر از نظام صنفي تحت چارچوب اصناف وزارت بازرگاني است ، داراي جامعيت لازم بود اكنون مي‌‏توانست نقش پررنگ‌‏تري را در كشور ايفا كند.
وي ، با اشاره به اين‌‏كه سازمان نظام صنفي رايانه‌‏اي هويت ساير انجمن‌‏ها را زير سوال برده ، خاطرنشان كرد: 95 درصد از اعضاي تشكيل دهنده اين سازمان عضو انجمن شركت‌‏هاي انفورماتيك بوده و هر روز اقدام به تشكيل كميته جديدي مي‌‏كنند.

دكتر شهرستاني ، ‌‏اظهار داشت: هنوز اين سازمان هيچ‌‏گونه اقدامي براي حفظ حقوق پديدآورندگان نرم‌‏افزار نكرده ، درحالي كه فلسفه ايجاد آن همين قانون بوده است.
وي ، در ادامه در خصوص دستور رياست جمهوري مبني بر اين‌‏كه كليه دستگاه‌‏هاي اجرايي موظف هستند ضمن اعمال صرفه‌‏جويي در استفاده از نرم‌‏افزارها و سخت‌‏افزارهاي رايانه‌‏اي ، از هرگونه هزينه‌‏اي در اين ارتباط بدون هماهنگي با وزارت ICT خودداري كنند ، گفت: طبيعي است در مملكتي كه استاندارد معنايي نداشته و به يك بازار مكاره تبديل شده براي جلوگيري فساد و هرج و مرج بايد اقدامي جدي صورت گيرد.

رييس مجمع ناشران الكترونيك ، با اشاره به اين‌‏كه اين مصوبه ناشي از نبود استانداردهاي لازم در كشور است ، افزود: ما حمايت خود را از اين ابلاغیه اعلام كرده و عقيده داريم اين اقدام مجب توسعه ICT در كشور خواهد شد.

وي ، عنوان كرد: يكي از موارد اختلاف ديدگاه‌‏هاي ما با نظام صنفي رايانه‌‏اي در همين است كه آن‌‏ها اين مصوبه را مخالف با توسعه ICT در كشور مي‌‏دانند.

مي‌‏توانيم به عنوان مشاور سه قوه فعاليت کنیم
مهندس محمدرضا طلايي‌‏، نايب رييس اتحاديه صادركنندگان نرم‌‏افزار ، خاطر نشان کرد: با توجه به پوشش و گستردگي اين هفت تشكل در سطح كشور ، مي‌‏توانيم به عنوان مشاور سه قوه فعاليت و با رفع مشكلات بخش خصوصي رشد و توسعه اقتصادي را در كشور سرعت بخشيم.
نايب رييس اتحاديه صادركنندگان نرم‌‏افزار ، افزود: جايگاه اين تشكل در اتاق اران بوده و علاوه بر مشاوره با سه قوه ، ارتباطات برون مرزي خود را نيز تقويت و دانش فني ساير كشورها را به داخل كشور جذب خواهيم كرد.

وي ، در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اين كه‌ طبق قانون تشكيل تشكل‌‏هاي خصوصي برعهده وزارت بازرگاني است ، گفت: اين مجمع تشكل‌‏هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران به هيچ عنوان عضو شركتي نپذيرفته و اعضايش تشكل‌‏هايي هستند كه قبلا به ثبت رسيده و يا در آينده به ثبت خواهند رسيد.

وي ، تصريح كرد: با گذشت هشت ماه از تشكيل سازمان نظام صنفي رايانه‌‏اي ، هنوز هيچ اقدامي براي رفع مشكلات حوزه ICT در كشور صورت نگرفته است.

مهندس طليي ، افزود: ايجاد اين مجمع راهي براي اعلام مشكلات بخش خصوصي به دولت و چاره‌‏انديشي براي رفع آن است. رييس اتحاديه‌ي صادركنندگان نرم افزار در ادامه‌ي اين جلسه اظهار كرد: هدف از تشكيل مجمع تشكل‌هاي فناوري اطلاعات رفع مشكلات عام صنفIT بوده و مسايل تخصصي توسط خود صنف‌ها حل خواهد شد.

نظام جامع بايد كليه تشكل‌‏هاي موجود را به رسميت بشناسد

مسعود رياضيات، رييس انجمن كارفرمايان شبكه‌هاي اينترنتي در ادامه‌ اين جلسه با اشاره به اینکه مجمع تشكل‌ها از قديمي‌ترين و با سابقه ترين صنف‌ها تشكيل شده و بايد جلوي انحصار طلبي گرفته شود، گفت:همه ما بايد همكار بايم تا بتوانيم مسايل عمومي‌ مملكت را حل كنيم .

وی تصریح کرد: يك نظام جامع بايد كليه اتحاديه‌‏ها و تشكل‌‏هاي موجود در حوزه خود را به رسميت بشناسد نه اين كه آن‌‏ها را كنار گذاشته و اقدام به تشكيل كميته‌‏هاي فرمايشي آن هم بدون برگزاري انتخابات، نمايد.

وی در بخشي ديگر از سخنان خود ، اظهار داشت: اساسنامه اتحاديه شركت‌‏هاي اينترنتي ايران مورد تاييد وزارت ICT قرار گرفته و جزييات آن به زودي اعلام خواهد شد.
وي ، افزود: با تشكيل اين اتحاديه با پشتوانه قانوني قوي‌‏تري از حقوق شهروندان و دست‌‏اندركاران بخش خصوصي در زمينه اينترنت دفاع خواهيم كرد.

نظام صنفي رايانه‌اي براي آموزشگاه های رایانه ای جايگاهي در نظر نگرفته است
در پایان این جلسه سعيد خرازي رييس انجمن صنفي آموزشگاه‌هاي رايانه‌يي تهران با اشاره به خلاء بحث آموزش در نظام صنفي رايانه‌يي گفت: اکنون 3200 آموزشگاه رايانه وجود دارد که نياز به مراكزي برای پر کردن شكاف ميان دانشگاه و بازار است. حال چطور ممكن است كه در نظام صنفي رايانه‌اي براي اين قشر عظيم جايگاهي در نظر گرفته نشده است.

وی ادامه داد: صنعت فناوري اطلاعات و ارتباطات به غير از دو وجه سخت‌‏افزار و نرم‌‏افزار از وجه سومي با عنوان آموزش نيز برخوردار بوده كه متاسفانه در كشور ما اهميتي چنداني به آن داده نشده است. وي در پایان گفت: اميدواريم به عنوان عضوي از مجمع تشكل‌‏هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات ايران شاهد حضور فعال آموزشگاه‌‏هاي رايانه‌‏اي در برنامه‌‏هاي توسعه ICT در كشور باشيم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا