تکنولوژی

معاون وزير رتباطات: مسدود کردن هاست های ایرانی عملی غيراخلاقی است

ایسنا – معاون فناورى اطلاعات وزارتICT گفت: متقاضيان ميزبانى سايت‌ها مى‌گويند هنوز جاى قابل اطمينانى براى هاست كردن در داخل كشور وجود ندارد و متخصصان خدمات ميزبانى هم اظهار مى‌كنند‌، هنوز به حد كافى مشترى نداريم تا مراكز داده را بر اساس استاندارد ‌هاى لازم ايجاد كنيم بنابراين اين دو مساله، لازم و ملزوم يكديگرند.

مهندس«عبدالمجيد رياضى» در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى دانشجويان ايران(ايسنا)‌، در مورد مسدود شدن چند هزار سايت ايرانى و اسلامى‌ از سوى سرويس دهندگان خارجى و لزوم دستياب به استقلال اينترنتى اظهار داشت: سرويس دهندگان خارجى در حالى براى‌ هاست كردن سايت‌ها از ما پول مى‌گيرند كه اگر در شرايطى منافع خود را در خطر ببينند، نسبت به انجام چنين اعمالى اقدام مى‌كنند.

رياضى با اشاره به صحبت‌هاى وزير ارتباطات در اجلاس تونس مبنى بر اين كه بحث‌هاى حقوقى در مواردى كه رقابت‌هاى سخت سياسى، اقتصادى پيش آيد، از بين مى‌رود، تصريح كرد: در حال حاضر در دنيا رقابت فرهنگى وجود دارد و از آنجا كه فرهنگ اصيل اسلامى‌ با فرهنگ مورد نظر غرب همخوانى ندارد و در صورت ادامه يافتن اين رقابت، قطعا فرهنگ اصيل اسلامى ‌تفوق خواهد يافت، بنابراين آن‌ها نگران بوده و نسبت به مسدود كردن سايت‌ها اقدام مى‌كنند.

معاون فناورى اطلاعات وزارت ICT تصريح كرد: بحث سانسور، در مسائل اقتصادى نيز به همين شكل است به طورى كه تنها سايت‌هاى اسلامى‌ و فرهنگى بسته نشده و سايت‌هاى تجارى و اقتصادى هم خيلى راحت مسدود شده‌اند.

رياضى خاطر نشان كرد: اين بحث در حاكميت اينترنت هم به همين صورت است، تمام هستى كشورها در مسائل مختلف بروى شبكه‌ى جهانى قرار مى‌گيرد، در حالى كه حاكميت آن در دست يك كشور متمركز شده است.

وى يادآور شد: در وهله‌ى اول راه گريز از اين مساله، ايجاد ديتا سنتر يا مراكز داده‌ى داخلى است.

معاون فناورى اطلاعات وزارت ICT ادامه داد: اطلاعاتى كه از كشور خارج مى‌شود، بسيار ذى قيمت است، به طورى كه شايد كشورها براى به دست آوردن چنين مجموعه‌ى از اطلاعات بايد سال‌ها تلاش مى‌كردند‌.

وى افزود: شايد اطلاعات مذكور، محرمانه نباشند، اما حجم عظيمى‌ از اطلاعات به روز و دقيق، امكان سوء استفاده خواهد داشت و در نتيجه از نظر امنيتى همچنين از بعد اقتصادى هزينه‌هاى زيادى در بر دارد.

رياضى افزود: قرار داشتن ميزبانى سايت‌ها در خارج از كشور، شايد از خدمات با كيفيت بالا و قيمت ارزان‌تر برخوردار باشد اما براى دسترسى به اطلاعات داخل كشور خود، بايد هزينه‌هاى زيادى در جهت برقرارى ارتباطات با آن‌ها صرف كنيم.

وى ادامه داد: در راستاى ايجاد و راه‌اندازى مراكز داده در داخل كشور، بخش خصوصى را ترغيب كرده‌ايم. براى اطمينان در ايجاد اين مراكز بايد استانداردها رعايت شود، بنابراين در كنار ارائه‌ى مجوز، حمايت‌هايى براى سرمايه‌گذارى بخش خصوصى در نظر گرفته شده است.

معاون فناورى اطلاعات وزارت ICT در ادامه در مورد اين كه چرا از ميزبانى سايت‌ها توسط سرويس دهندگان داخلى استقبال كمترى مى‌شود، گفت: دلايل استفاده كنندگان از خدمات سرويس دهندگان خارجى، قابل ملاحظه است.اما با در كنار هم گذاشتن مزيت‌ها و معايب اين كار، نسبت به ميزبانى داخل كشور قانع خواهيم شد.

وى در تشريح مزيت‌ها و معايب استفاده از سرويس دهندگان خارجى گفت: ارزان بودن قيمت، يكى از مزيت‌هاى مذكور به شمار مى‌رود، همچنين در اين سرويس دهندگان، پهناى باند زيادى به سرورها تخصيص داده شده و بنابراين دسترسى به آن‌ها راحت است.

معاون فناورى اطلاعات وزارت ICT با بيان اين كه بالا بودن امنيت سايت‌ها در مقابل هكرها، از ديگر مزيت‌ها به شمار مى‌رود، افزود: سرويس دهندگان خارجى، از انواع نرم‌افزارهاى كاربردى بروى سرورهاى خود استفاده مى‌كند كه دسترسى آسان به اطلاعات سايت‌ها به راحتى انجام شدنى نيست.

رياضى تصريح كرد: اما با نگاه عميق‌تر مى‌توان دريافت كه ميزبانى سايت‌ها در داخل در مقياس ملى به نفع كشور خواهد بود، زيرا سرويس دهندگان خارجى على‌رغم آن كه اطمينان مى‌دادند كه هكرها امكان دسترسى به سايت‌ها را نخواهند داشت، اما خود در يك چشم بر هم زدن نسبت به مسدود كردن سايت‌ها اقدام كردند.

وى يادآور شد: مسدود كردن سايت‌ها بدون اطلاع و دادن فرصت به صاحبان اطلاعات براى كپى كردن از اطلاعات عملى غيراخلاقى است و نشان مى‌دهد امنيتى در اين زمينه وجود ندارد و بعضا ضرر غيرقابل جبرانى وارد خواهد كرد.

وى ادامه داد: بنابراين امنيت زمانى مفهوم خواهد داشت كه اطمينان وجود داشته باشد.

معاون فناورى اطلاعا وزارت ICT خاطر نشان كرد: هر چند هزينه‌ى ميزبانى سرويس دهندگان خارجى ارزان تر است اما در مقايسه با هزينه‌ى دسترسى به سايت‌ها هزينه‌ى زيادى به طور غيرمستقيم براى پهناى باند اينترنت پرداخت مى‌شود.

وى تصريح كرد: با ‌هاست كردن سايت‌ها در داخل كشور و ايجاد مراكز داده و بالا بردن تخصص و تكنولوژى‌ها، زمينه‌ى ايجاد اشتغال را فراهم مى‌كنيم، در حالى كه اين امر نيز در حال حاضر به خارجى‌ها مى‌رسد.

رياضى خاطر نشان كرد: به نظر مى‌رسد موضوع ميزبانى داخلى براى كشور يك الزام است اما وقتى از متقاضيان ميزبانى اين سوال پرسيده مى‌شود كه چرا نسبت به انتقال سايت‌ها بر داخل كشور اقدام نمى‌كنند‌، اين نكته مطرح مى‌شود كه هنوز جاى قابل اطمينانى وجود ندارد، همچنين متخصصان خدمات ميزبانى در داخل كشور هم مى‌گويند‌، هنوز به حد كافى مشترى نداريم تا مراكز داده را بر اساس استاندارد ‌هاى لازم ايجاد كنيم.

وى ادامه داد: اين دو مساله، لازم و ملزوم يكديگرند، ما هم بايد براى رساندن دو طرف و شكل گيرى اين بحث در داخل عمل كنيم كه در اين جهت، همانطور كه گفته شد، از متخصصان IDC حمايت مى‌كنيم.

وى با اشاره به فعاليت شارع دو به عنوان يك سرويس دهنده‌ى داخلى و دولتى گفت: اين سرويس دهنده مى‌تواند به عنوان يك كاتاليزور، بهترين ميزبانى را براى سايت‌ها‌ى داخلى فراهم كند .

معاون فناورى اطلاعات وزارت ICT تصريح كرد: صاحبان سايت‌ها در كشور به ويژه دستگاه‌هاى دولتى، بنابر دلايل ذكر شده و با در نظر گرفتن، تبعات آن در آينده، بايد عزم خود را جزم كنند و با جسارت و شجاعت سايت‌ها را به داخل كشور بياورند، چنانچه اين كار براى بخش خصوصى مقرون به صرفه نبود، مى‌توان با امكانات وزارت ارتباطات ميزبانى را انجام و به محض فراهم شدن، بستر لازم آن را به بخش خصوصى سوق داد.

رياضى در ادامه به ويژگى‌هاى شارع دو اشاره كرد و افزود: شارع دو پهناى باند 100 مگابيت بر ثانيه دارد كه قابل افزايش است، همچين از نظر فضاى ميزبانى حدود 50 گيگ فضا را دارا است.

معاون فناورى اطلاعات وزارت ICT خاطر نشان كرد: پهناى باندى كه ما از خارج دريافت مى‌كنيم، به صورت متقارن و ارسال و دريافت است اما ما از پهناى باند ارسال آن خيلى كم استفاده مى‌كنيم و از طرف ديگر اطلاعات دريافتى ما بسيار بالاست و على‌رغم آن كه ما هزينه‌ى ارسال را نيز پرداخت مى‌كنيم، اما بخش عمده‌ى از بخش ارسال خالى مى‌ماند.

وى تصريح كرد: چنانچه مراكز داده در داخل كشور ايجاد شود با اتصال متقاضيان به اين مركز، اين موضوع برعكس مى‌شود و با ازدياد اطلاعات ارسالى ما، از پهناى باند ارسالى هم بدون پرداخت هزينه‌هاى اضافى استفاده خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا