تکنولوژی

گزارش آنکتاد: قیمت اینترنت همچنان بزرگترین معضل کشورهای در حال توسعه

آی تی ایران – بر اساس گزارشی که کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل( آنکتاد) منتشر کرده قیمت دسترسی به اینترنت همچنان یک معضل اصلی کشورهای در حال توسعه برای بهره گیری از این شبکه به حساب می آید.

به گزارش خبرنگار ابرار اقتصادی این گزارش نشان می دهد که بسیاری از مردم در کشورهای مختلف جهان ه تجارت الکترونیکی دسترسی ندارند.

این گزارش در حالی منتشر می شود که سران کشورهای جهان هفته آینده در جریان دور نهایی اجلاس جامعه اطلاعاتی در تونس گردهم می آیند تا در زمینه توسعه ابزارهای اطلاع رسانی در کشورهای مختلف به خصور کشورهای فقیر و در حال توسعه به ابراز نظر بپردازند.

به گزارش آنکتاد تفاوت عمیق بین کسب و کار در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته بر قیمت دسترسی به شبکه های بین المللی دیده می شود و این بدان معناست که که مردمان بسیاری از کشورهای در حال توسعه نمی توانند از مزایای اقتصاد مبتنی بر اینترنت بهره ببرند.
در اتحادیه اروپا در حدود 89 درصد تجارت به صورت آنلاین انجام می گیرد ولی این میزان با سطح کشورهای در حال توسعه بسیار فاصله دارد.

در تایلند فقط 9 درصد شرکت ها کارهای خود را به صورت آنلاین انجام می دهند در حالی که در ترینیداد و توباگو این میزان به 77 درصد می سد.

امیدهای آنلاین

بر خلاف این یافته ها اینترنت در کشورهای در حال توسعه به آهستگی در حال رشد است و این در حالی است که به نظر می رسد آفریقا بالاترین میزان رشد را به خود اختصاص داده است.

این گزارش می افزاید دسترسی ارزان تر به Leased line ، سیستم های تجاری ایمن تر و فراهم آوردن زمینه های رقابت در بازار محلی می تواند زمینه را برای کاهش فاله با کشورهای توسعه یافته فراهم کند.

اگرچه این دسته از کشورها ( در حال توسعه) از یک تلفن همراه چند نفر در حال استفاده هستند اما فعالیت های تجاری کوچکی نیز از طریق دسترسی به اطلاعات در آنها شکل گرفته است.
در افریقا میزان مشترکان تلفن همراه از 15 میلیون در سال 2000 به بیش از 80 میلیون در سال 2004 رسید که این رقم رشدی معادل 433 درصد را نشان میدهد.

بر اساس این گزارش امروزه یکی از مهمترین چالش های شکاف دیجیتالی بحث هزینه بالای دسترسی به شبکه برای کشورهای در حال توسعه در مقایسه با کشورهای توسعه یافته است.

در این خصوص ارایه سرویس های اینترنت پرسرعت یکی از حیاتی ترن راهبردهای ارتباطی برای صنایع این کشورها به منظور اثرگذاری بیشتر و ارایه خدمات متنوع تر عنوان شده است.
این گزارش تصریح می کند یکی از مهمترین مشکلات صنایع این دسته از کشورها عدم دسترسی به سرویس های اینترنت پرسرعت است.

بر این اساس حتی در کشورهایی که در انتهای لیست شکاف دیجیتال نیز نبوده اند( مثل آفریقای جنوبی، مصر و تونس ) نیز کمتر از یک درصد به سرویس های اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.

آنکتاد اضافه می کند: در این خصوص صنایع کوچکتر که می توانند بیشترین نفع را از آنلاین شدن و دسترسی به شبکه ببرند عملا نادیده گرفته شده اند.

به پیشنهاد آنکتاد ارایه دهندگن خدمات اینترنت در کشورهای در حال توسعه می بایست به شکلی بین المللی مورد حمایت واقع شوند تا بتوانند جایگاه واقعی خود را در شکل گیری بازار دانش محور پیدا کنند.

این قضیه می تواند به آنها اطمینان اقتصادی برابر با سایرین بدهد

آنکتاد پیشنهاد می دهد که برخی کشورهای در حال توسعه از جمله کشورهای آفریقایی اقدام به شبکه محلی بین خود کنند تا ترافیک شبکه به صورت منطقه ای در بیاید این به معنای آن خواهد بود که ارسال یک ایمیل از یک کشور به کشور دیگر نیازی به حرکت به سمت آمریکا و بازگشت به این منطقه نخواهد داشت.

اما این گزارش تایید می کند که بسیاری از کشورهای در حال توسعه دارای محدودیت های زیادی برای ایجاد چنین شبکه ای دارند . این در حالی است که ایجاد چنین شبکه ای یک وضعیت برد – برد برای همه کشورهای منطقه ایجاد می کند.

این شبکه به آنها امکان می دهد تا با تبادل منطقه ای هزینه های انتقال بین المللی را کنار زده و به این ترتیب تولید کنندگان محتوای بیشتری تشویق به استفاده از شبکه شوند.

جرایم رایانه ای

گزارش آنکتاد همچنین اشاره می کند که جرایم الکترونیکی یکی از بزرگترین معضلات شبکه برای همه جهان است اما این گزارش به کشورهای در حال توسعه هشدار می دهد که باید نسبت به ارتقای فناوری های خود جهت مقابله با تهدیدها اقدام کرده و نسبت به وضع قوانین جدید در زمینه جرایم الکترونیکی در سطح استانداردهای جهانی و همچنین آموزش نیروهای پلیس برای نحوه مقابله با جرایم موجود در شبکه اقدام کنند.

این گزارش به صنایع کشورهای در حال توسعه پیشنهاد می دهد که نسبت به بروز رسانی سیستم های خود جهت تامین و ایجاد امنیت انتقال اطلاعات و مسایل بانکی خود اقدام نمایند. این به آنها کمک خواهد کرد تا بتوانند حضور موثرتری در اقتصاد آنلاین جهانی داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا