رئيس نظام صنفى رايانهيى كشور:مخالفان با نظام صنفى رايانهيى بسيار اندكاند
ایسنا – رئيس نظام صنفى رايانهيى كشور ، گفت: در نظام صنفى هدفمان اين است كه جامعهى اطلاعاتى را در كشور هرچه سريعتر محقق كنيم، چون با توجه به سابقهى فرهنگى و تاريخى كه داريم تصور مىكنيم مستحق آن هستيم و اگر اين مفهوم به درستى جا بيافتد عقبماندگى چند سالهى خود را نه تنها جبران مىكنيم بلكه مثل هميشهى تاريخ حرفى نو براى جامعهى بشرى خواهيم داشت.
به گزارش خبرنگار سرويس فناورى اطلاعاتى خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، «اميرحسين سعيدى نائينى» با حضور در محل خبرگزرى دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه نظام صنفى رايانهيى اهداف بزرگى دارد و بايد از اين فرصت پيش آمده نهايت استفاده شود، گفت: خوشبختانه بر خلاف آن چيزى كه در برخى مطبوعات منعكس شده صنف ما از اتحاد و انسجام مثالزدنى بين صنوف ديگر برخوردار است.
وى، افزود: در يك خانوادهى بزرگ مثل اين صنف نمىتوان توقع داشت كه همه مثل هم بيانديشند و اگر كسانى هم هستند كه به گونهاى ديگر مىانديشند بايد اين فرصت برايشان فراهم شود كه نظريات و انتقادات خود را مطرح كنند.
وى تاكيد كرد: بر خلاف سر و صداهايى كه ايجاد شده تعداد افرادى كه با تشكيل نظام صنفى مخالفت دارند و قص خدشهدار كردن آن را دارند بسيار اندك است و اگر صحبتهايشان جنبهى حقوقى دارد بايد آن را به مجراهاى حقوقى اعلام كنند.
سعيدى، با بيان اينكه به نظر مىرسد صرف وقت در مسائل حاشيهاى ما را از اصل كار دور خواهد كرد، گفت: بهتر است به اصل كار كه اهداف نظام صنفى است، بپردازيم و دوستانى كه تصورات ديگرى دارند اگر صادقانه به سعادت كشور مىانديشند و معتقدند كه صنف بايد تشكيلاتى قوى، يكپارچه و منسجم در راستاى تعامل با دولت داشته باشد و معتقدند حق بخش خصوصى ناديده گرفته مىشود به ما بپيوندند و با ما همراه و همدل شوند تا محيط صميمى را تشكيل دهيم.
رئيس نظام صنفى رايانهيى كشور، با تاكيد بر اينكه تقلب در انتخابات يك دعوى حقوقى است و قانون، مراجع تشخيص آن را مشخص كردهاست، گفت: اگر دوستان با اين موضوع همعقيده هستند و نيت خالصانه براى انتخابات و صحت و سقم آن دارند، بايد منتظر اعلام نظر مراجع ذىصلاح قانونى شوند و چنانچه حكم به گونهاى باشد كه دوستان ادعا كردند انتخابات ديگرى برگزار مىشود و اگر آنها اكثريت آراء را كسب كردند ما هم به تبعيت از قوانينى كه قانون دموكراسى مىگويد عمل مىكنيم و اگر كارى از دستمان برآيد، انجام مىدهيم.
وى، اظهار داشت: تعريفى كه از جامعهى اطلاعاتى به ما مىگويند دسترسى آسان و ارزان به الاعات است و براى اين كار بايد توليد، جريان اطلاعات و دسترسى و نگهدارى به آن را شفاف كرد كه با اين كار در واقع يكى از بزرگترين درخواستها و آرزوى قلبى مسوولان متعهد و مردم شريف كه همانا شفافسازى امور است محقق مىشود.
سعيدى، با اشاره به اينكه براى رسيدن به يك جامعهى اطلاعاتى در ابتدا بايد زيرساختهاى ارتباطى لازم را داشته باشيم، ابراز داشت: به همين منظور وزارت ICT وظيفهى سنگينى بر دوش دارد كه با استفاده از پيشرفتهاى تكنولوژيكى در اسرع وقت اين زيرساختها را فراهم كند.
رئيس نظام صنفى رايانهيى كشور تصريح كرد: در راستاى رسيدن به جامعهى اطلاعاتى باد همزمان با ايجاد ساختارهاى ارتباطى به توليد محتوا هم بيانديشيم و اگر از اين امر غافل شويم تنها راه را براى تهاجم فرهنگى هموار كرديم. همچنين ثابت شده كه اين كار تنها وظيفهى دولت نيست و بخش خصوصى بايد در اين زمينه فعال شود.
وى با بيان اينكه در محتوا بايد از زيادهگويى پرهيز شده و در حداقل كلمات، حداكثر مفهوم رسانده شود، گفت: اين موضوع خود نگاه و نگرش جديدى را براى كارهاى نوشتارى و محتوايى ما فراهم مىكند و گرافيكها و نحوهى نمايش بايد به گونهاى جذاب باشد و همين موضوع بازار بزرگى ايجاد مىكند كه بخش خصوصى به توليد محتوا اقدام كند.
وى، خاطرنشان كرد: يكى از كارهايى كه دولت در وزارت ارشاد انجام مىدهد همين بحث توليد محتوا است كه بايد توسط بخش خصوصى انجام شود و نظام صنفى هم بر روى اين موضوع حساسيت دارد و قصد دارد تمام دستاندركاران كه در توليد اشتغال دارند را سازماندهى كند.
وى، سرمايهگذارى در زمينهى نيروى انسانى و آموزش آن و جذب سرمايهى بخش خصوصى را از اركان اجتنابناپذير جامعهى اطلاعاتى برشمرد.
وى، با بيان اينكه بايد فرهنگ استفاده از اين فناورى در كشور رايج شود، گفت: فرهنگسازى براى استفادهى مردم از اين فناورى از طريق تعامل بخش خصوصى با دولت كارساز است.
وى، تاكيد كرد: در راستاى رسيدن به جامعهى اطلاعاتى ايجاد تجارت در فضاى اينترنت از مباحث مهم اين حوزه است.
وى، بر ضرورت تشكيل گروههايى در فضاى اينترنت كه پاسخگوى سؤالات مردم باشد تاكيد كرد و گفت: همچنين حوزهى علميهى قم بايد مفاهيم جامعهى اطلاعاتى را به خوبى بررسى و آنرا با مبانى دينى و اعتقادى ما تطبيق دهد.
به عقيدهى وى راه تعامل با دولت داشتن تشكيلاتى منسجم و قوى است، چرا كه در بدنهى سازمانهاى دولتى به علت عريض و طويل بودن ممكن است فساد به آسانى پديد آيد، بنابراين اين فساد كه با ثروتهاى بادآورده و منابع مالى تغذيه مىشود هميشه در فكر كوچك كردن ماست. همچنين وقتى نظام صنفى زرگ و منسجم داريم فرصتطلبان نمىتوانند در آن نفوذ كنند.
سعيدى گفت: درست است كه كار مردم بايد به مردم سپرده شود و اين موضوع در كشورهاى پيشرفته ثابت شده، ولى عليرغم سفارش و تاكيد بلند پايهترين مقامات مملكتى شاهد هستيم كه اين كار از سرعت و روند مطلوبى برخوردار نبوده و در بعضى بخشهاى دولتى قصد واگذارى اين اختيار به بخش خصوصى را به راحتى ندارند، بنابراين به اين نتيجه مىرسيم كه حق گرفتنى است و نبايد منتظر دادن حق توسط دولت باشيم.
وى تاكيد كرد: براى رسيدن به جامعهى اطلاعاتى همكارى و همبستگى از ضروريات مورد نياز است و خوشبختانه اكثريت قريب به اتفاق صنف اين مساله را در چند سال تجربهاى كه در صنف دارند، دريافتند و متوجه شدند كه با اختلاف و پراكندگى به اهداف مورد نظرشان نمىرسند. در نتيجه به هيچ وجه به يك حركت تحجرى تن نمىدهند.
وى، افزود: دوستانى كه هنوز تفكراتشان اين چنينى است بايد بدانند اگر اين انتخابات بارها برگزار شود كسى با طرز تفكر جدايىطلبى و تفرق راى نخواهد آورد و بهتر است كه دوستان به خانوادهى خود بازگردند وگرنه مسلما توسط بيگانگان جذب خواهند شد.
وى خاطرنشان كرد: يك نظام صنفى با توجه به رسالتى كه دارد بايد تمامى اركان خود را در برگيرد و خوشبختانه پس از زحمت و تلاش زياد دلسوزان به اين نتيجه رسيدند و اين فهم و بلوغ را با رايى كه دادند به اثبات رساندند.
سعيدى با بيان اينكه محتوا از حساسيت بالايى برخوردار بوده و انقلاب ما ريشهاى فرهنگى دارد و عدم توجه به محتوا مسائل فرهنگى را مورد تهاجم قرار مىدهد، اظهار داشت: از باب هويت ملى بر روى خط و زبان فارسى بايد به شدت حساس باشيم و عدم توجه به محتوا اين مقولهى بسيار مهم را تا حد زيادى مورد بىمهرى قرار داده است.
وى با تاكيد بر اينكه همهى كشورهاى دنيا سرمايهگذارىهاى زيادى در زمينهى محتوا انجام دادهاند، گفت: اين موضوع و اهميت آن براى ما كه يك انقلاب با ريشهى اسلامى و فرهنگى داريم و از طرف ديگر مورد تهاجم دنيا نيز مىباشيم چند برابر مىشود و نشان دادن اين حساسيتها توسط وزارت ارشاد فقط با سخنرانى نيست.
رئيس نظام صنفى رايانهيى كشور ابراز داشت: ميزان و مبناى علاقه براى حفظ خط و زبان فارسى و توليد محتوا به منظور جلوگيرى از تهاجم غربىها به برنامهريزى و بودجهاى كه در راستاى تحقق آن برنامهريزى توسط دولت در نظر گرفته مىشود برمىگردد، همچنين در مراحل بعد نظارت مردمى و اجراى آن توسط بخش خصوصى مد نظر است.
وى، گفت: مسالهى حفظ حقوق پديدآورندگان نرمافزار يكى از مباحث مهم است و دليل اصلى تشكيل نظام صنفى هم براى مراقبت از حقوق پديداورندگان است كه اميدواريم با تعامل با شركتهاى توليدكنندهى محتوا اولا از نظر قانونى از حقوق آنها دفاع شود و از طرف ديگر به عنوان نمايندهى آنها با دولت تعامل كنيم و اهميت كار آنها را براى دولت مشخص كنيم.
وى، ادامه داد: بودجههايى كه به اين منظور در نظر گرفته مىشود بايد به مراتب بيشتر از اين باشد و استانداردهاى آن نيز بايد مشخص شود.
سعيدى، گفت: براى موفق شدن در اين زمينه بايد آنها بيش از پيش زير چتر سازمان نظام صنفى رايانهيى قرار گيرند تا ما هم با اتكا با آنها و در تعامل با دولت جايگاهى كه آنها دارند را به دولت بفهمانيم و مطمئنم كه در اين راستا مىتوانيم دستاوردهاى زيادى داشته باشيم.
وى بازوى اجرايى نظام صنفى را در آييننامههاى مربوطهى پيشبينى شده عنوان كرد و افزود: براى رسيدن به اهدافمان دبيرخانه و دبيركل خواهيم داشت و در اين راستا تعامل با همكارنمان براى استفاده از تفكر و نظرات آنها بسيار مهم مىباشد.
وى در پايان اظهار اميدوارى كرد: با شكل گرفتن نظام صنفى رايانهيى و عمل كردن دولتها به قولشان نظام صنفى هم بتواند به اهداف مورد نظر خود برسد.