رديابى مسير ويروسهاى اينترنتى امكانپذير مىشود
ایرنا – س محقق از دانشگاه كاليفرنيا واقع در بركلى و موسسه تكنولوژى جورجيا واقع در آتلانتا روش تازهاى را براى رديابى مسير ويروسهاى اينترنتى ابداع كردهاند كه مىتواند منشا اوليه رها شدن ويروس در شبكه را مشخص كند.
روز ۲۰مارس سال ۲۰۰۴ويروسى موسوم به “ويتى وورم” Witty worm(كرم هوشمند) موفق شد در تنها مدت ۱۰ثانيه پس از رها شدن در شبكه اينترنت، ۱۱۰رايانه مربوط به يك پايگاه نظامى آمريكا را در اروپا مورد حمله قرار دهد و از طريق اين رايانهها در مدت ۷۵دقيقه، ۱۲هزار رايانه مختلف را در سراسر جهان آلوده كند.
به نوشته هفتهنامه علمى “نيوساينتيست”، “ورن پاكسن” و “نيكلاس ويور” از دانشگاه بركلى و “ابهيشر كومار” از موسسه فناورى جورجيا روشى را موسوم به تحليل تلسكوپى براى ارزيابى نحوه توزيع و گسترش ويروس اينترنتى ابداع كردهاند.
در اين روش به بخشهايى از شبكه اينترنت توجه مىشود كه معمولا ترافيك زيادى در آن برقرار نيست، اما بر اثر عبور ويروس، براى يك لحظه به صورت جرقهوار روشن مىشود.
آزاد شدن ويروس در شبكه نظير درخشيدن يك جرقه در تاريكى يا ظهور يك ابرنواختر در پهنه كيهان و گوشه دورى از آسمان بيكران است.
درست همان گونه كه اخترشناسان با گرداندن تلسكوپ خود در نقاط مختلف كيهان با اين اختران نوظهو كه براى مدت كوتاهى پرتوافشانى مىكنند و سپس ناپديد مىشوند، برخورد مىكنند، كاربرانى كه وظيفه مقابله با راهزنان رايانهاى را دارند نيز با بررسى بخشهاى مختلف شبكه به دنبال اين جرقههاى ناگهانى مىگردند.
به گفته “اريك چين” محقق ارشد موسسه “سيمانتيك سكيوريتى ريسپانس” كه در سانتامونيكا واقع در كاليفرنيا مستقر است و در زمينه توليد
نرمافزارهاى ضد ويروس فعاليت دارد، روش اخير شيوه مفيدى براى رديابى ويروسها است به ويژه زمانى كه دستگاه خود محققان هدف حمله اين گونه ويروسها قرار گيرد.