تکنولوژی

متن بيانيه‌ى تهران در خصوص ايجاد جامعه‌ى اطلاعاتى در آسيا و اقيانوسيه

ایسنا – بيانيه‌ى تهران در خصوص ايجاد جامعه‌ى اطلاعاتى در آسيا و اقيانوسيه يكى از محور‌هاى اصلى و اساسى اجلاس WSIS تهران است كه در سه روز برگزارى اين اجلاس ، توسط نمايندگان كشور‌هاى شركت كننده در حال بررسى است.

به گزارش سرويس جامعه‌ى اطلاعاتى ايسنا، در متن اعلاميه‌ى تهران كه جمع‌بندى آن در روز آخر اجلاس صورت خواهد گرفت آمده است:

«ما، شركت‌كنندگان كه از ‌٣١ مى تا دوم ژوئن سال ‌٢٠٠٥ در كنفرانس عالى رتبه‌ى آسيا – اقيانوسيه براى اجلاس جهانى جامعه‌اطلاعاتى گردهم آمديم،‌ آرزومند تمايل و تعهد مشترك جهانى براى ايجاد يك جامعه‌ى اطلاعاتى همه شمول و در جهت پيشرفت و ايجاد شده در بالاترين سطح سياسى با پذيرش بيانيه‌ى اصول و طرح عمل ژنو؛

تصديق انتقال شكاف اطلاعاتى به فرصت‌هاى ديجيتالى مورد نياز در ميان ديگران، دسترسى به ICT، اطلاعات و دانش؛ و اينكه ايجاد اتصال يك عامل مركز توانمند در زمينه‌ى ايجاد جامعه‌ى اطلاعاتى است.

تاييد دوباره بر نياز براى پيوستن اقدامات جهت اطمينان از دسترسى جهانى، همه شمول و بدون تبعيض به ICT به طورى كه هر فردى بتواند از فرصت‌هاى ايجاد شده از اين فناورى‌ها بهره‌مند شوند.

تاييد دوباره بر تعهد منطقه،‌ نگرش مشترك و استراتژى‌هاى مشترك براى جامعه‌ى اطلاعاتى، ‌قيد شده در بيانيه‌ى توكيو – دور نماى آسيا – اقيانوسيه در مورد اجلاس جهانى پذيرفته شده از سوى كنفرانس منطقه‌يى آسيا – اقيانوسيه كه در ژانويه ‌٢٠٠٣ برگزار شد.

تاييد دوباره‌ى بيشتر بر تعهد منطقه‌يى براى اجراى طرح عمل ژنو و اقدام براى دست‌يابى به هدف بيانه‌ى اصول ژنو تشريح شده در بيانيه شانك‌هاى پذيرفته شده از سوى ESCAP در شصتمين اجلاس برگزار شده در ماه آوريل سال ‌٢٠٠٤ .

درك بيشتر از اينكه عملكرد فورى در سطح منطقه‌يى براى درك اهداف و مقاصد WSIS در ايجاد و توسعه جامعه‌ى اطلاعاتى در سطح منطقه‌يى و ملى و رساندن منافع آن به همگان.

در اين بيانيه آمده است: با تشكر از همكارى ESCAP، ITU ، UNDP/ APDIP و ساير سازمان‌هاى منطقه‌يى و بين‌المللى شامل نيروى ضربت UNICT ، APT ، UNESSCU ،‌دفتر نمايندگى گردهمايى اقيانوسيه و APB در پيشبرد توسعه‌ى يك جامعه اطلاعاتى همه شمول، ما در اينجا؛

‌١- طرح عمل منطقه‌يى در زمينه‌ى جامعه‌ى اطلاعاتى در آسيا و اقيانوسيه كه موارد خاص و نگرانى‌هاى مشترك منطقه را به حساب مى‌آورد و شامل توصيه‌هايى براى اقدام كامل كننده تلاش‌هاى ملى با هدف ايجاد جامعه‌ى اطلاعاتى و جريان ICT براى دستيابى به اهداف توسعه و ساير اهداف توافق شده بين‌المللى مى‌باشد را مى‌پذيريم.

‌٢- تمام سهامداران در آسيا و اقيانوسيه شامل،‌ دولت‌ها،‌بخش خصوصى، جامعه مدنى و سازمان‌هاى منطقه‌اى و بين‌المللى جهت تقويت همكارى‌هايشان براى اجراى طرح عمل منطقه‌اى در راستاى جامعه اطلاعاتى در سطوح منقطه‌يى و ملى فرا مى‌خوانيم.

‌٣- كشورهاى منطقه‌ را براى حمايت از طرح عمل منطقه به ويژه با پيشبرد همكارى ملى و تشويق براى ايجاد يك فضاى توانمد در راستاى توسعه جامعه‌ى اطلاعاتى در مطقه فرا مى‌خوانيم.

‌٤- سازمان‌هاى نيمه دولتى را براى حضور فعال در درك طرح عمل منطقه به ويژه براى اطمينان از پروژه‌هاى پايدار و ارائه‌ى مزاياى ICT به جوامع محلى فرا‌مى‌خوانيم.

‌٥- جامعه‌ى تجارى براى ادامه‌ى بازى نقش مهم آن در توسعه و كاربرد ICT و حضور فعال در پروژه‌هاى همكارى با ساير سهامداران با هدف اطمينان از دسترسى جهانى بهICT را فرامى‌خوانيم.

‌٦- از ESCAP، UNSP/APDIP و ITV و ساير سازمان‌ها براى ادامه تلاش‌هايشان در ظرفيت‌سازى، افزايش ‌آگاهى و توزيع بهترين تمرينات در حوزه‌هاى دولت اينترنتى،‌مكانيسم‌هاى مالى ICT براى

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا