تکنولوژی

سمينارهم‌انديشى ميان مديران انفورماتيك بخش دولتى و خصوصى برگزار شد

دنياى اقتصاد- جلسه هم‌انديشى ميان مديران شركت‌ها و مديران انفورماتيك سازمان‌هاى دولتى به منظور آشنايى با چگونگى ارائه گزارش عملكرد اقدامات و برنامه‌هاى IT در نشست ملى فناورى اطلاعات كشور توسط انجمن شركت‌هاى انفورمتيك برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما نصرا… جهانگرد دبير شوراى عالى اطلاع‌رسانى در اين جلسه با مرور فاز 1 برنامه تكفا گفت: در نشست ملى فناورى اطلاعات گزارش و نتايج اجراى طرح تكفا و برنامه‌هاى مرتبط با فناورى اطلاعات در برنامه‌ چهارم توسعه اقتصادى و اجتماعى ارائه مى‌شود.

وى همچنين گفت: در نشست ملى فناورى اطلاعات كه در اوايل تيرماه توسط شوراى عالى اطلاع‌رسانى و انجمن شركت‌هاى انفورماتيك برگزار خواهد شد با برپايى نمايشگاه جانبى، تاريخ فناورى اطلاعات كشور مرور و پيشرفت‌هاى آن به نمايش گذاشته مى‌شود.

وى در خصوص طرح تكفا در فاز يك گفت: تكفا حركتى هجومى و عمومى بوده و در فاز دو وارد مرحله عملياتى و اجرايى مى‌شود و تاكنون تكفا توانسته IT را به كشور وارد كرده و اكنون نياز به تغيير نگرش مديريتى دارد.

جهانگرد تكفا را اولين برنامه ملى نظام‌مند، جامع و فراگير در جذب و به‌كارگيرى فناورى نوين در كليه بخش‌هاى اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى با رويكرد توسعه پايدار ملى معرفى كرد و افزود: ايران مى‌تواند در ميان 14كشور اطراف به عنوان هاب منطقه‌اى عمل كند زيرا زيرساخت ارتباطى كشور قابليت نگهدارى مراكز HOB را دارد.

وى افزود: وجود 30هزار كيلومتر فيبر نورى بين شهرى به جز فيبرهاى بين مراكز شهرى و 600ميليون كيلومتر مايكروويو اجاد ارتباط تمام مراكز استان‌ها با ماهواره، نشان دهنده رشد زيرساخت ارتباطى كشور و عبور آن از نقطه بحران است.

وى در خصوص برآورد فعاليت‌هاى اجتماعى و فرهنگى نيز گفت: ذخاير ديجيتال ميراث فرهنگى، اجتماعى، دينى و مذهبى به ميزان يك ميليارد برگ(4(A در فضاى سايبر حضور پيدا كرده است و در صورت تمركز بر توليد محتوا تا پايان برنامه چهارم مى‌توان اطلاعات علمى را در محيط رايانه به 10ميليارد برگ رساند.

وى در ادامه گزارش عملكرد تكفا از منظر توسعه ملى گفت: مقدمات لازم براى بانك‌هاى كشور هم‌اكنون به منظور ارائه پول الكترونيك آماده است و همچنين فناورى اطلاعات به سرويس‌هاى اجتماعى مانند دفاتر پليس، بيمه، خدمات حمل و نقل و خدمات پشتيبانى و سلامت و پزشكى وارد شده است.

وى همچنين به معرفى پروژه‌هاى پشتيبانى تكفا از نظر فرابخشى پرداخت.

برپايى نمايشگاه جانبى اجلاس مليIT

با توجه به اينكه اجلاس ملى فناورى اطلاعات با حضور رييس جمهور برگزار مى‌شود دكتر‌سپهرى راد دبير شوراى عالى انفورماتيك در خصوص اين اجلاس ملى گفت: در كنار اين اجلاس نمايشگاه فناورى اطلاعات برپا مى‌شود كه در آن دستاوردهاى IT عرضه خواهد شد كه بررسى سير تحول آنها، بينش و بلوغ فكرى ايران را در زمينه فناورى اطلاعات و ارتباطات نشان مى‌دهد.

وى افزود: در اين نمايشگاه از دستگاه‌هاى دولتى و نيز نهادهاى غير دولتى خواسته مى‌شود تا دستاوردهاى خود را در زمينه‌هاى قانون، آيين‌نامه، مقررات و برنامه‌ها، زبان فارسى، استانداردها، گزارش‌هاى كارشناسى، مطالعات پايه، تشكيل نهادهاى غير دولتى، نظام فنى، اجرايى، سرمايه انسانى، انتشارات و رشد صنعت و بازار را به نمايش بگذارند.

سپهرى راد عرضه دستاوردهاى ارزشمند و نمايش توسعه IT در سال‌هاى اخير را در نمايشگاه جانبى اجلاس ملى فناورى اطلاعات ضرورى دانست و گفت: در مقطع كنونى كه برنامه سوم به پايان رسيده و برنامه چهارم آغاز شده است يك ارزيابى دقيق و بدون جانبدارى از گذشته و نيز ترسيم آينده واقع گرايانه از فناورى اطلاعات و ارتباطات در كشور ضرورى است و در اين نقطه عطف كه با پايان خدمتگزارى دولت فعلى همزمان شده اين فرآيند به مديران آينده كمك مى‌كند تا در مقطع بعدى راه اين تحول را ادامه دهند.

وى افزود: طبق تصميم‌گيرى كميته راهبرى اجلاس قرار است تا نمايشگاه كوچكى براى نمايش خدمات، سرويس‌ها و توانايى‌ IT كشور برگزار شود، همچنين كارگاه‌هاى آموزشى در زمينه حاكميت اينترنت توسط افراد صاحب‌نظر از سازمان‌هاى بين‌المللى و كارگاه جامعه اطلاعات توسط دكتر معتمدنژاد و كارگاه توسعه IT در مناطق روستايى توسط دكتر جلالى در اجلاس تهران برپا مى‌شود.

تهران و برنامه‌هاى كنفرانس منطقه‌اى جامعه جهانى اطلاعات(Wsis)

در ادامه اين جلسه دكتر مقدم در خصوص كنفرانس منطقه‌اى جامعه جهانى اطلاعات آسيا و اقيانوسيه كه 10 تا 12 خرداد سال جارى در تهران برگزار مى‌شود. گفت: كنفرانس عالى منطقه آسيا – اقيانوسيه در رابطه با مرحله دوم اجلاس WSIS به ميزبانى دولت ايران و با همكارى كميسيون اقتصادى اجتماعى سازمان ملل در منطقه آسيا – اقيانوسيه (UNESCAP)، برنامه توسعه اطلاعات منطقه آسيا اقيانوسيه (UNDP-APDIP) ، وزارت ارتباطات و فناورى اطلاعات، وزارت امور خارجه، مركز تحقيقات مخابرات ايران، مركز پژوهش‌هاى ارتباطات دبيرخانه و شوراى عالى اطلاع‌رسانى دولت ايران برنامه‌ريزى و برگزار مى‌شود.

مقدم افزود: در اين كنفرانس طرح نهايى كارى منطقه آسيا – اقيانوسيه در رابطه با جامعه اطلاعات و اعلاميه تهران در مورد ساخت جامعه اطلاعات در منطقه آسيا – اقيانوسيه و نحوه پيگيرى و اجراى راهبردها و فعاليت‌ها به تصويب خواهد رسيد. همچنين در اين كنفرانس پيشرفت‌هاى انجام شده بين مرحله اول و دوم اجلاس، مساله حاكميت اينترنت، تجربيات مربوط به مكانيسم‌هاى مالى ICT براى توسعه مورد بحث و بررسى قرار خواهد گرفت.

وى در ادامه گفت: در مورد كاربرد ICT براى مديريت سوانح و تنظيم يك چارچوب منطقه‌اى براى مديريت سوان مذاكراتى صورت خواهد گرفت. نهايتا، نتايج اين كنفرانس به نشست3 Prepcom در ژنو و در سپتامبر 2005 در تونس ارائه خواهد شد.

وى در ادامه با اشاره به وبگاه اجلاس منطقه‌اى آسيا و اقيانوسيه گفت:‌ آدرس اين سايت www.aprcwsis50.ir است و هفته آينده بيانيه پيشنهادى ايران روى اين سايت قرار مى‌گيرد.

در پايان نشست هم‌انديشى جلسه پرسش و پاسخ در مورد برنامه‌هاى اجلاس wsis تهران و نشست ملى IT با حضور جهانگرد دبير شوراى عالى اطلاع‌رسانى و دكتر صديق مدير كل امور پژوهشى سازمان مديريت و سهيل مظلوم رييس انجمن شركت‌هاى انفورماتيك برنامه‌ريزى برپا شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا