تکنولوژی

معرفی چند وبلاگ

شرق-

طاعون قرن

وحشتناك ترين و مهيب ترين دشمن قرن بيست و يكم

http://mahgoldast.persianblog.com

امروزه يكى از معضلات و مجهولات علم پزشكى بيمارى مهلك و خانمان سوز ايدز است كه به درستى طاعون قرن بيست و يكم ناميده شده است. بيمارى ايدز اولين بار در سال ۱۸۱ شناخته شد. هر چند منبع HIV هنوز تا حدودى نامشخص است، اما ميمون هاى آفريقايى نيز به اين ويروس آلوده هستند. HIV به گونه اى به سيستم دفاعى بدن حمله مى كند كه با گذشت زمان، بدن توانايى خود را در برابر بيمارى هاى عفونى از دست مى دهد. شخص هنگامى به ايدز (سندرم اكتسابى نقص سيستم ايمنى) مبتلا مى شود كه سيستم ايمنى بدن آسيب ديده و نمى تواند با امراض مقابله كند و ناتوانى در مقابل عفونت هاى فرصت طلب يا امراضى مانند سرطان دليل اصلى مرگ و مير قربانيان ايدز است. همين كه شخص آلوده شد، مادام العمر HIV را با خود خواهد داشت. اين افراد حتى قبل از اينكه جواب تست شان مثبت باشد، مى توانند سايرين را آلوده كنند. به هر حال با درمان، تغذيه مناسب و سيستم هاى حمايتى نيرومند مى توان طول عمر افراد آلوده را بيشتر كرد. افراد آلوده به HIV ممكن است ده سال و يا حتى بيشتر كاملاً سالم و سرحال به نظر برسند، اما اين افراد بايد به طور جدى مراقب بيمارى هاى عفونى باشند، چرا كه بيمارى هاى عفونى روزمره مى توانند سبب مرگ در افراد HIV مثبت شوند. امروزه همگام با علم پزشكى، سايت ها و وبلاگ هاى زيادى رسالت معرفى و مبارزه با بيمارى ايدز را برعهده گرفته اند. با توجه به عدم وجود درمان مشخص براى اين بيمارى در تمامى اين سايت ها از پيشگيرى به عنوان تنها و بهترين راه مبارزه با بيمارى ايدز نام برده شده است. وبلاگ «وحشتناك ترين و مهيب ترين دشمن قرن بيست ويكم» اگرچه مدتى است به روز نشده است ولى در همان تعداد يادداشت هاى اندك كوشيده است موجبات آشنايى هموطنانمان را با اين بيمارى فراهم كند.

سلامتى

شيوه زندگى سالم

http://healthpromotion.persianblog.com

سلامت مفهومى پويا و متاثر از شرايط اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى است و يك جامعه سالم جامعه اى است كه در آن افراد از رفاه كامل جسمى، روانى، اجتماعى و معنوى برخوردار بوده و زندگى با نشاطى داشته باشند. بنابراين همزمان با افزايش توان علمى و فنى نظام ارائه خدمات بهداشتى و درمانى كشور براى پيشگيرى از بيمارى و معلوليت مردم (منابع اصلى توسعه پايدار كشور) لازم است كه تلاشى بزرگ براى ارتقاى سلامت آغاز گردد. ارتقاى سلامت به معناى توانمند سازى فرد و جامعه براى حفاظت آگاهانه و داوطلبانه از خود و خانواده در برابر عوامل تهديدكننده سلامت و انتخاب داوطلبانه رفتار سالم منطبق با سبك زندگى سالم است.يكى از مهمترين وظايف مراكز بهداشت استان ها برنامه ريزى براى ارائه آموزش هاى لازم به منظور حفظ و ارتقاى سطح سلامت جامعه بر مبناى نيازها است. اگرچه به نظر مى رسد مراكز دولتى آنچنان كه بايد و شايد توجهى به آموزش و رشد دانايى در ميان هموطنانمان نشان نمى دهند ولى آنچه از وبلاگ شيوه زندگى سالم استنباط مى شود آن است كه مركز بهداشت بوشهر براى انجام اين وظيفه خطير و مهم خود تلاش گسترده اى را آغاز نموده است. در يادداشت دوم اين وبلاگ در معرفى اهداف ايجاد وبلاگ آمده است: «اكنون در شرايطى قرار گرفته ايم كه همزمان با نبرد ديرينه و مزمن با بيمارى هاى واگير بايد جبهه اى ديگر براى بيمارى هاى غير واگير كه ريشه در رفتار مردم دارد بگشاييم. اگر تا ديروز واكسن و دارو سلاح و مراكز ارائه خدمات بهداشتى درمانى دولتى و خصوصى خط مقدم نبردمان بود امروز در خط مقدمى به وسعت تمامى خانه هاى كشورمان سلاحى جز آموزش سلامت، آموزشى كه انتخاب داوطلبانه و آگاهانه رفتار سالم توسط افراد ايجاد نمايد، نداريم…»

از هر درى

گل آرام

http://gogoli.blogsky

با همه گير شدن وبلاگ نويسى رفته رفته وبلاگ نويسان به سوى تخصصى نويسى روى آوردند تا آنجا كه امروزه مى توان وبلاگ هاى بسيارى را در عنوان بندى هاى مختلف مورد مطالعه قرار داد. با اين حال هستند نويسندگانى كه در وبلاگ هايشان از هر درى سخن مى گويند و برايشان چندان مهم نيست كه روى يك مورد خاص مانور بدهند. وبلاگ گل آرام جزء همين وبلاگ هاست كه در آن مى توان در هر موردى مطلب يافت. مثلاً در اين وبلاگ نويسنده همچنان كه به خاطره نويسى روزمره مى پردازد در كنار آن به طور تخصى به مسائل روز نيز نگاهى دارد يا اينكه در كنار نوشتن جوك به سينماى ايران نيز مى پردازد تا آنجا كه يك پرونده براى فيلم دوئل گشوده و از هر نظر آن را مورد نقد و بررسى قرار داده است. در وبلاگ گل آرام در مورد بيست و پنجمين دوره از جوايز تمشك طلايى كه در آن جورج دبليو بوش و دو تن از اعضاى كابينه اش جوايزى را از آن خود كرده اند، مى نويسد: «دليل اصلى انتخاب بوش به عنوان بدترين بازيگر سال حضور در صحنه اى از مستند فارنهايت ۱۱/۹ است. در اين صحنه بوش به رغم آن كه حادثه ۱۱ سپتامبر در حال به وقوع پيوستن است توسط محافظ امنيتى اش از اين موضوع باخبر شده ولى همچنان به خواندن كتاب داستان بزغاله كوچولو براى بچه هاى يك مدرسه ابتدايى ادامه مى دهد. بوش نه تنها برنده جايزه تمشك طلايى بدترين بازيگر مرد سال شد بلكه به همراه كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا و همچنين براى حضور در كلاس درس يكى از مدارس در صبح يازدهم سپتامبر جايزه بدترين زوج صحنه را نيز از آن خود كرد. اين در حالى است كه در اين دوره از جوايز دونالد رامسفلد وزير دفاع آمريكا و پرينتى اسپيرز خواننده پاپ به ترتيب برنده جايزه تمشك طلايى بدترين بازيگر مرد نقش مكمل و بازيگر نقش مكمل شدند.»

چند نكته

غار مرموز

http://mhi.blogsky.com

«شاد زيستن هنرى است كه محتاج فراگيرى و آموزش است و هر كس آن را دارا باشد دنيا به او لبخند خواهد زد و هميشه جوان و زنده باقى خواهد ماند. بنابراين در هر جايى هستيد گذشته خود را فراموش نكنيد و از آن با افتخار ياد كنيد. سراغى از دوستان قديمى خود بگيريد و ديدارى از آنان تازه كنيد. ساعتى از روز را به استراحت اختصاص دهيد. بغض خود را در گلو جمع نكنيد و هر زمان كه لازم ديديد گريه كنيد. همت گماريد كه مردم را دوست داشته باشيد و همان طور كه از موفقيت هاى خويش خرسند مى شويد از پيروز ى هاى ديگران نيز به وجد آييد و خشم خود را فرو بريد و صبر پيشه كنيد.» نكات ذكر شده كه به كار بستن هر كدام از آنها در زندگى براى هر فردى بسيار سدمند خواهد بود، (اگر قبول نداريد حتماً آن را امتحان كنيد كه مطمئناً از نتيجه آن بسيار راضى خواهيد بود) برگزيده اى از وبلاگ Secret Cave يا همان غار مرموز است. از نكات قابل توجه كه مى توان به آن اشاره داشت ذكر اين نكته است كه نويسنده اين وبلاگ در به روز رسانى مطالب خود تا حدودى كوشا است. در اين وبلاگ مطالبى چون مطلب ذكر شده به كمك طراحى صفحه باعث مى شود كه بازديدكننده به ماندن در وبلاگ و خواندن مطالب ترغيب شوند. در يكى ديگر از مطالب اين وبلاگ كه بى شك به حال و هواى آخر سال و رسيدن بهار نيز بى ارتباط نيست مى خوانيم: «دوباره معجزه آب و آفتاب و زمين، جادوى رنگين كمان فروردين، شكه شكوفه و چمن و نور و رنگ و عطر و سرود و لبخند و شاد باش و درود، سپاس و بوسه، دوباره چهره نوروز و شادمانى عيد، اميد دوباره عشق و دوباره چشم و دل ما و چهر ه هاى بهار فرارسيدن نوروز و سال نو را شاد باش مى گويم و برايتان تندرستى و نيك روزى در سال نو آرزو دارم، سالى سرشار از شادى و كامروايى داشته باشيد.»

رايحه خوش

هرم غذايى

http://rda.persianblog.com

اگرچه تعداد زيادى از وبلاگ هاى وبلاگ شهر بيشتر نقش يك دفترچه خاطرات را بازى كرده و بار علمى و محتوايى زيادى براى انتقال به خواننده در بر ندارند ولى در اين ميان وبلاگ هايى هم حضور يافته اند كه خود ب تنهايى به اندازه چند صد برگ از رسانه هاى نوشتارى اطلاعات مفيد و با ارزشى را به خوانندگان منتقل نموده و سهمى در افزايش آگاهى آنان ايفا مى كنند. وبلاگ هرم غذايى با پرداختن به مطالب بهداشتى و پزشكى و با تكيه بيشتر به تغذيه، يكى از وبلاگ هاى با محتوا و خواندنى وبلاگ شهر است كه قطعا با مطالعه آن مى توانيد اطلاعات بسيار با ارزش و مفيدى را كسب نماييد. نويسنده هرم غذايى در بخشى از اين وبلاگ با عنوان منشاء بوى بد دهان مى نويسد: «بوى نامطبوع دهان يكى از عمده ترين علل مراجعه بيماران به دندانپزشك است. اين عامل پس از درد و مسائل مربوط به زيبايى در مقام سوم قرار مى گيرد. مسئله بو بد دهان از بدو خلقت مورد توجه بوده و تاريخ آن به هزاران سال قبل از ميلاد مسيح برمى گردد. در طول تاريخ بوى بد دهان توسط اقوام يهود، يونانيان، روميان و سپس مسلمانان مورد بحث قرار گرفته است. نخستين مدارك مكتوب بشر در زمينه مقابله با بوهاى ناخوشايند دهان به عصر يونانى ها و روميان باستان مى رسد. از هزاران سال پيش اهالى كشورهاى حوزه مديترانه، سقز (نوعى رزين به دست آمده از درخت پسته وحشى) را تا زمان ابداع آدامس براى خوشبو كردن دهان مى جويدند. در تعاليم مذهبى يهوديان و مسلمانان توجه خاصى نسبت به رفع بوهاى ناخوشايند دهان مبذول شده است. تلمود (كتاب مذهبى يهوديان) حاوى روش هايى براى تهيه دهان شويه است. تعاليم اسلامى نيز به نوبه خود استفاده از چوب درخت مسواك را به منظور تميز كردن دندان ها و پيشگيرى از بوى ناخوشايند آن، تأكيد مى نمايد. اگرچه با ارائه شيوه هاى طبى در بازار، از ميزان اين امر كاسته شده است.»

عينك تا لنز

اپتومترى ايران

http://optiran.blogspot.com

اپتومترى يا بينايى سنجى علم مراقبت هاى بينايى است و اپتومتريست يا بينايى سنج به كسى گفته مى شود كه در رشته اپتومترى در دانشگاه تحصيل نموده و قادر است پس از معاينه و تشخيص به درمان اختلالات بينايى پرداخته و از طريق تجويز وسايل كمك بينايى مانند عينك، لنزهى تماسى و انجام يك سرى تمرينات و ورزش هاى چشمى و دادن توصيه ها و دستورات بهداشتى لازم به كارايى بيشتر سيستم بينايى شما كمك نمايد، علاوه بر اين اپتومتريست ها از چشم و ساختمان هاى ضميمه آن مانند سيستم اشكى و پلك ها معاينه به عمل مى آورند و در صورت وجود هرگونه اختلال يا بيمارى كه نيازمند درمان طبى باشد بيماران را به ساير پزشكان ارجاع مى نمايند. وبلاگ اپتومترى ايران ضمن معرفى اين رشته به مباحث مختلفى در مورد مراقبت هاى بينايى پرداخته است.
در بخشى از اين وبلاگ راجع به توقعات افراد از جراحى ليزيك چشم آمده است:« براى بسيارى كاهش وابستگى به عينك و يا لنز تماسى و نه حذف آن، هدف اصلى است. يعنى به جاى نياز هميشگى و صددرصد به عينك، استفاده از عينك در بعضى از موقعيت هاى محدود مانند مطالعه طولانى و يا رانندگى در شب را هدف گرفته اند. البته اين درست است كه بسيارى از افرادى كه تاكنون تحت اينگونه اعمال جراحى قرار گرفته اند، ديگر نياز به عينك ندارند، اما اين هميشه صادق نبوده و نخواهد بود. حتى در مواردى پس از عمل (مثلاً در افراد در سنين پيرچشمى) شخص به جاى يك عينك، به دو عدد از آنها نياز پيدا كرده، اگر چه مدت زمان استفاده از آنها بطور قابل توجهى نسبت به قبل از عمل كاهش يافته است. اگر انتظار داريد ديگر براى هميشه با عينك خداحافظى كنيد (آنگونه كه در بعضى از تبليغات ممكن است ببينيد يا بسيارى آن را در ذهن خودشان پرورانده اند)، احتمال اينكه بعد از عمل مايوس گرديد، كم نخواهد بود.»

گلچينى از نرم افزار

پى سى دانلود

http://p30download.mihanblog.com

«اگر كامپيوترتون قاطى كرده و سرعتش كم شده و مدام هنگ مى كنه يا پيغام هاى خطا بهتون مى ده با اين برنامه مى تونيد مشكلات شو حل كنيد و ويندوزتونو براتون مثل روز اول مى كنه. اين برنامه مشكلات رجيسترى ، فايل هاى درون ويندوز، فايل هاى صدمه ديده و زائد و… رو مى تونه حل كنه.» گزيده فوق برگرفته از وبلاگ پى سى دانلود است. اين وبلاگ همانطور كه از نامش مشخص است مختص به مباحث نرم افزارى كامپيوتر دارد يا به عبارتى بايد گفت گلچينى از موارد مورد نياز كاربران خصوصاً كاربران جوان با دقت و وسواس خاص توسط اين نويسنده در اين وبلاگ جمع آورى شده است. مثلاً موضوع بندى و مطالب پرداخته شده در اين وبلاگ به اين شرح است: نرم افزار ( ۱۸۳)، فيلم ،۲ تبادل لينك ،۲ بازى ،۵ موزيك ،۳ كليپ ،۱ عكس صفر: اسكرين سيور ،۸ نرم افزارهاى موبايل ،۴ ابزارهاى فلش ،۹ ابزارهاى فشرده سازى ،۷ كپى و رايت ،۱۳ ابزارهاى ياهو ،۷ كدهاى جاوا صفر، آموزش ،۱ اخبار ،۲ اينترنت رايگان ،۱ كارتون ،۱ سرعت دهنده ها ،۴ عكس بازيگران ايرانى صفر، برنامه هاى فيلترگذارى صفر، برامه هاى گرافيكى ۱. به عنوان مثال با كليك بر روى كارتون اين مطلب «اين هم يه چيز خيلى خوب كه مطمئنم از بچه ۵ ساله تا آدم صد ساله همشون مى دونند چيه. كارتون مشهور تام و جرى كه مى تونيد از اينترنت دانلودش كنيد. حجم كل قسمت ها ۷۰۰ مگابايته. اميدوارم ازش خوشتون بياد.» «… به راحتى مى توانيد كارتون مورد علاقه خود را بر روى دستگاه ذخيره كنيد يا اگر به مبحث چت علاقه مند باشيد كافى است كه اين مطلب را از نظر بگذرانيد» نسخه جديد يكى از بهترين نرم افزارهاى چت كه مانند Trillian كار مى كنه، يعنى با نصب اين برنامه ديگه احتياج به ديگر مسنجرها نداريد و تنها با يك برنامه مى تونيد حساب هاى خودتون رو در AOL، ICQ، MSN، IRC، Yahoo چك كنيد و با ديگران به راحتى چت كنيد.»

به ياد تو

ستاره بى نشون

http://ahmad4u.tk

اموات هر پنجشنبه به انتظار خيرات بستگان خود چشم به دنياى خاكى دارند. اين جمله را شايد بارها و بارها شنيده ايد. خصوصاً از طرف قديمى ها اما وقتى مرورى بر وبلاگ ها داشته باشى ناخواسته در يكى از وبلاگ ها اين جمله را البته با كمى تغيير از نظر مى گذراني. به هر حال از آنجا كه اين صفحه در روز پنج شنبه چاپ مى شود بى علت نديدم كه از وبلاگ ستاره بى نشون مطلبى را تحت نام فاتحه براى خوانندگان نقل كنيم: «پدر بزرگ نشسته بود آروم، يهو بى قرار از جاش بلند شد، شب جمعه بود، چراغ بادى رو بلند كرد. آخه با فانوس، اون نوشته هاى قديمى رو نمى تونست درست بخونه، يه تور نو روى چراغ نصب كرد، يه مقدار چراغ رو تكون داد ببينه نفت داره يا نه، دوباره رفت بيرون با يه مقدار نفت برگشت، يه قيف گذاشت روى در مخزن چراغ و پرش كرد و تلمبشو خوب چند بار بالا و پائين كرد و يه كبريت جلوى تور گرفت، چراغ كم كمك روشن شد و پرنور تر حتى پرنورتر از هميشه. پدربزرگ رفت و وضو گرفت و دوباره نشست. يه كتاب آورد جلوش گذاشت. خونه همچنان ساكت بود و گاه گاهى صداى پارس كردن سگ ها هم ميومد. با ناله اى كه از سگ پير بلند مى شد، هوا كم كم داشت سرد مى شد. بى بى هم نگاهشو به پدر بزرگ دوخت. پدر بزرگ شروع كرد به خوندن چند تا دعا و قرآن رو برداشت و چند تا آيه زير لباى خشكش زمزمه كرد. بعد هم بلند بلند با صداى رسا رو به تموم حاضرين در خونه درخواست فاتحه كرد براى رفتگان. پدران، مادران، برادران، خواهران و… هنوز خوبه كه ما تو خانواده هامون كسايى رو داريم كه براى رفتگان طلب آمرزش مى كنند و به روايتى سيبى سرخ براى اونا مى فرستن تا بتونن مقابل سختياى برزخ مقاومت كنن. خيلى تحملش سخته كه از ياد برى اونم از ياد كسايى كه دوستشون داشتى و دوستت داشتن، به ياد اونايى كه حالا نيستن هم باشيم.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا