تکنولوژی

بررسى اينترنت پرسرعت در دنيا

نام نویسنده: مهدى كيان پور

شرق – در سال هاى اخير سرويس ADSL به طور فزاينده اى مورد تقاضاى مشتركان بوده است. نياز به اينترنت پرسرعت و تمايل به استفاده از سرويس هايى كه كاربردهاى مختلف را متمركز مى سازند، تقاضا را افزايش داده است. اكنون در كل دنيا ADSL محبوب ترين سرويس broadband است. همان طور كه مى دانيد با استفاده از سرويس ADSL شما با استفاده از همان خط تلفن ثابت نصب شده در منزل يا محل كارتان به اينترنت پرسرعت دسترسى خواهيد داشت. ضمن آن كه مى توانيد از تلفن خود نيز استفاده كنيد.

براى نشان دادن ميزان محبوبيت ADSL چند بررى آمارى را در اينجا مى آوريم. در انتهاى سال ۲۰۰۳ در پنج قاره جهان ۱/۱ ميليارد خط تلفن ثابت وجود داشته است. از اين تعداد اكنون در كل دنيا بر روى ۳/۸۵ ميليون خط تلفن سرويس ADSL ارائه مى شود. (اين آمار توسط موسسه Point Topic در ۸ دسامبر ۲۰۰۴ منتشر شده است.) به اين ترتيب در سال ۲۰۰۴ استفاده از اين سرويس حدود ۴۰ درصد پيشرفت داشته است. در آمار ديگرى نشان داده شده است كه در ۹ ماه اول سال ،۲۰۰۴ ۲۴ ميليون به مشتركين ADSL اضافه شده است به عبارتى هر هفته بيش از پانصد هزار نفر در كل دنيا سرويس ADSL را انتخاب مى كنند.تنها در آمريكاى شمالى ADSL حدود ۵/۳ ميليون مشترك جديد به دست آورده است و تعداد كل مشتركين آمريكاى شمالى در پايان سپتامبر ۲۰۰۴ به ۱/۱۵ نفر ميليون رسيده است. البته ايالات متحده به تنهايى با ۶/۱۲ ميليون نفر در صدر ايستاده است.

در كانادا نيز ۱۲۰ هزار مشترك اضافه شده است كه ۴۸ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است. كشورهاى آمريكاى لاتين نيز در حال اضافه شدن به جمع استفاده كنندگان از ADSL هستند. در ۹ ماهه اول سال ،۲۰۰۴ ۲/۱ ميليون مشترك در اين كشورها اضافه شده است كه ۷۲ درصد رشد را نشان مى دهد. در ميان اين كشورها برزيل با جذب ۶۲۰ هزار مشترك گوى سبقت را از ديگران گرفته است. البته ساير كشورهاى اين منطقه يعنى مكزيك، آرژانتين و پرو نيز شاهد افزايش ۵۰ درصدى مشتركان ADSL بوده اند.ميزان رشد در كشورهاى اروپايى كمتر بوده است به دليل آن كه در اين كشورها سرويس ADSL چند سالى است كه به طور گسترده مورد استفاده قرار مى گيرد. در حقيقت اكنون كشورهاى اروپايى از نظر منطقه جغرافيايى بزرگترين استفاده كنندگان از اين سرويس هستند.

در اروپا اكنون ۵/۲۶ ميليون مشترك سرويس ADSL وجود دارد. در ۹ ماهه اول سال ،۲۰۰۴ ۲۵/۹ ميليون مشترك در اروپا اضافه شده است. از ميان ۲۰ كشور برتر دنيا از نظر تعداد مشتركين ADSL و نيز نسبت استفاده از ADSL به خطوط تلفن، ۱۱ كشور از اروپا هستند كه آمار قابل توجهى براى اروپا محسوب مى شود. در هلند ۵۲/۱۵ درصد از خطوط تلفن ثابت توس ADSL مورد استفاده قرار مى گيرد. اين رقم در فرانسه ۴۵/۱۵ درصد، در ايتاليا ۴۱/۱۳ درصد و در آلمان ۰۸/۱۱ درصد بوده است.كشورهاى خاورميانه نيز در استفاده از اين سرويس ۵/۵۹ درصد رشد داشته اند. (بديهى است كشور ما در اين آمار جايى ندارد، زيرا برخلاف وعده هاى مكرر سرويس دهندگان اينترنتى و شركت مخابرات اين سرويس هنوز به طور واقعى در ايران ارائه نمى شود.) تركيه با ۲۰۰ هزار افزايش مشترك، يكى از جايگاه هاى برتر را به خود اختصاص داده است. كشورهاى جنوب شرق آسيا نيز روند افزايشى خود را حفظ كرده اند.

۴ ميليون مشترك در اين كشورها اضافه شده است و براى اولين بار دو كشور كره جنوبى و تايان علاوه بر چين و ژاپن به جمع ۲۰ كشور برتر راه يافته اند. جالب اينجاست كه گرچه كره جنوبى از نظر تعداد مشتركان ADSL در جايگاه چهارم است اما ۸۸/۲۸ درصد از خطوط تلفن ثابت در اين كشور توسط اين سرويس مورد استفاده قرار مى گيرد كه از اين نظر كره جنوبى مقام اول را در اختيار دارد. با اين حال اين كشور همچنان روند صعودى خود را حفظ كرده است. به اين ترتيب اكنون اروپا حدود ۳۲ درصد، خاوردور ۴۵ درصد، آمريكا ۲۲ درصد و خاورميانه و آفريقا تنها يك درصد از بازار ADSL را در اختيار دارند.

همچنين پيش بينى مى شود كه تا فوريه سال ۲۰۰۵ تعداد استفاده كنندگان از اين سرويس از مرز ۱۰۰ ميليون نفر خوهد گذشت. به اين ترتيب ۱۰ درصد از كل خطوط تلفن ثابت در سراسر دنيا مورد استفاده سرويس ADSL خواهد بود. نكته ديگر اين است كه اكنون ۸۰ درصد كل مشتركان ADSL تنها در ۱۰ كشور زندگى مى كنند اما بايد به ياد داشت كه اين الگويى است كه براى تمام فناورى هاى پويا تجربه شده است.

در حقيقت به زودى شاهد خواهيم بود كه اين رشد فوق العاده به ساير كشورها نيز راه پيدا خواهد كرد و به نوعى تعادل خواهد رسيد. نكته ديگر كه در پايان به آن اشاره مى كنيم آن است كه هنوز دو مانع اصلى براى رشد بيشتر اين سرويس وجود دارد. اول محدوديت هاى ناشى از فاصله است. برخلاف مودم هاى معمولى كه در فواصل بسيار دور نيز ب خوبى كار مى كنند، مودم هاى ADSL در فواصل دور قابل استفاده نيستند. ديگر اين كه به دليل افزايش تمايل به استفاده از سرويس هاى مبتنى بر ويديو بايد به دنبال روش هايى بود تا بتوان به كاربردهايى كه نياز به پهناى باند بالاتر دارند، سرويس داد. در نوشته آينده به روش هايى كه براى مقابله با اين دو مانع ارائه شده اند، مى پردازيم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا