معتمدی: هم اورجینیشن و هم ترمینیشن را به بخش خصوصی واگذار می کنیم
ایسنا – ما شرايطى مىگذاريم كه شركتهايى كه از ما مجوز برقرارى ارتباطات بينالملل مىگيرند موظف به سرويسدهى بوده و انحصار ايجاد نكنند، در عين حال مواردى هم ممكن است در اختيار مخابرات باقى بماند تا اگر شركتها سرويس ندادند سرويسهاى مخابراتى باقى بمانند.
”دكتر احمد معتمدي” وزير ارتباطات و فناورى اطلاعات در گفتوگوى اختصاصى با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، در خصوص برخوردهاى مدير ديتا با برخى ارايهدهندگان خدمات اينترنتى كه به اعتراض بعضى شركتا منجر شده است، اظهار داشت: سوابق نشان مىدهد كه به دنبال شكلگيرى 3 شركت وابسته به وزارتخانه، سعى كرديم از افراد با تجربه و امتحان پس داده استفاده كنيم كه حتى در صورت لزوم از مديران شهرستانها دعوت كرديم. اين بحث در تغيير ساختار شركت مخابرات، از مقولات بسيار كليدى بوده كه بايد به خوبى انجام شود.
وى، ادامه داد: بحثهاى IT در كشور بحث جديدى است و بعضا سوابق مديران عامل شركتهاى ISP و ICPها نشان مىدهد كه با رشتههاى فنى ديگرى در اين حوزه مشغول فعاليت هستند. در بحث IT، رشتهى خاصى تحت اين عنوان وجود نداشته و مجموعهاى از فعاليتهاى مخابرات، كامپيوتر، الكتروني، جزئى از IT بوده و دامنهى وسيعى دارد.
وى ادامه داد: مديران ديتا و مهندس رشيدى از مديران قديمى، با سابقه و توانمند مخابرات هستند، آشنايى ايشان با بحثهاى حوزه خوب بود و نسبت به ساير مديران مخابراتى بيشتر با اين مقوله آشنايى دارند و با توجه به اين كه مدتى هم خارج از وزارت در همين بخش فعاليت داشتند، فنىترين معاون ما محسوب مىشوند و از اين جهت مشكلى وجود ندارد.
وى تصريح كرد: در مورد برخوردهايى كه صورت گرفته، بايد حتما به ايشان تذكر دهيم تا رعايت برخى از مسايل را داشته باشند، زيرا داشتن سعهى صدر و روابط عمومى خوب يكى از ضروريات مديريت به شمار مىرود.
وى در مورد شائبههاى ايجاد شده پيرامون بحث اعطاى مجوز ارايهى VOICE به چند شركت، اظهار داشت: اين بحث تنها به VOIP مربوط نيست، شايد از تكنولوژى و پروتكل IP در اين مقوله استفاده شود، اما بحث ما اين نيست.
وى ادامه داد: ارتباطات بينالملل طبق قوانين جزء زيرساخت بوده و در انحصار مخابرات و دولتى است و اجازه نداريم آن را به كسى واگذار كنيم. طراحى ICPها كه مىتوانند ارتباطات بينالملل داشته باشند نيز به عنوان پيمانكار مخابرات هستند.
وى ادامه داد: طى چند سال گذشته، بحث قاچاق در سطح وسيع اتفاق افتاده و شايد در يك مقطع، دو سوم ارتباط خارج به داخل ما و يك سوم از داخل به خارج از كانالهاى غيرمجاز انجام مىشد. ارتباطات بينالملل در همه جاى دنيا اگر در دست دولت هم نباشد، تحت كنترل مسلم دولت قرار دارد و ما در روابط بينالملل بايد پاسخگو باشيم و به عنوان مثال اين نكته در هيچ جاى دنيا مورد قبول نيست كه نتوانيم رد تلفن يا اطلاعاتى را در مورد شخص خلافكارى كه فرضا فرار كرده، ارائه كنيم.
معتمدى، يادآور شد: دولتها به لحاظ امنيت ملى و مسايل بينالمللى مكلف هستند در ارتباطات بينالملل پاسخگو باشند، اما بعضا اين موارد به دست بخش خصوصى سپرده شده اما نظارت آنها در دست دولت قرار دارد.
وى افزود: در كنار اين بحث تحولات ديگرى اتفاق اتاد و وجود راهحلها و فرمولهاى متنوع در بحث تكنولوژى و قراردادهاى مالى ايجاد شد كه اگر كسى خود را با آنها تطبيق نداده و ابتكار به خرج ندهد دچار ضرر هنگفت خواهد شد كه قاچاق يكى از اين پديدهها است. دست ما براى مانورهاى روى اين قضيه باز نيست، زيرا بايد با هر كشور به انواع مختلف قرارداد منعقد و در مقاطعى براى افزايش و يا كاهش نرخها تصميمگيرىهاى سريع صورت دهيم.
وى تصريح كرد: ارتباطات بينالملل به تخصص تبديل شده و چون ما نمىتوانيم تمام اين موارد را كه به اخذ مجوز از شوراى اقتصاد و تصويب مجمع نياز دارد، انجام دهيم، بنابراين به دنبال پيشنهادات مطروحه ب اين فكر افتاديم تا در شرايطى كه بحث قاچاق مخابرات محدود شده آن را به شكل قانونمند واگذار كنيم.
وى افزود: در اين فعاليت تجهيزات و امكانات در دست دولت باقى مىماند، اما تجارت مساله، هم در ترمينيشن و هم در اورجينيشن، به بخش خصوصى واگذار خواهد شد.
وى ادامه داد: بحث اورجينيشن و ترمينيشن اصطلاحى است كه براى VOIP استفاده مىشود، ما نمىخواهيم VOIP را واگذار كنيم، بلكه قصد داريم كل ارتباطات بينالملل مخابرات را واگذار كنيم و در اين راستا فرد الزامى ندارد كه از VOIP استفاده كند. در اين حوزه، تفكيك تكنولوژى صورت نمىگيرد، فرد ممكن است در بخشى از كار از VOIP و يا از مخابرات استفاده كند.
وى ادامه داد: ما مىخواهيم كانالهاى مخابراتى را واگذار كنيم كه بعدا تجهيزات آورده شده توسط شركتها، بايد در اختيار ما قرار داده شود.
وى افزود: دوستان در حال تلاش هستند تا جنبههاى مختلف كار ديده شود و وقتى اين كار صورت گرفت، بحث را به مزايده نيز گذاشته و عنوان مىكنيم كه شركتها براى آنكه به طور كل، ارتباطات بينالملل فرضا در سال آينده در دست آنها باشد، چه هزينهاى به ما خواهند داد، پول ما به صورت تضمين ارائه و تجارت كار به عهدهى آنها خواهد بود.
وى تصريح كرد: مسؤوليت اين كار به احتمال قوى در دست زيرساخت خواهد بود، همچنين سختافزار نمىتواند در اختيار آنها قرار بگيرد، بلكه اپراتورى در دست آنها بوده و تمام اقدامات آنها در مخابرات انجام خواهد شد.
وى، گفت: ممكن است اين شركتها با توجه به موقعيت خوب ما در منطقه، از نظر تكميل شبكهى فيبر نورى، نسبت به هندل كردن تمام ترافيك منطقه از كشور نيز اقدام كنند كه اين كار با توجه به منفى شدن تراز كشور مىتواند به افزايش 2 يا 3 برابر درآمد و مثبت شدن تراز كمك كند.
وى ادامه داد: در واقع ما ما مديريتى به خدمت مىگيريم تا اين كار را انجام دهند و مردمى كه با ما قرارداد دارند متوجه اين بحث نخواهند شد و انشاءالله كيفيتها بهتر خواهد شد، زيرا تضمينهاى كيفى گذاشته و بر كار نظارت خواهيم كرد.
وى تصريح كرد: 40 درصد از اقدامات مهم در حوزهى ارتباطات در دنيا به اپراتورها مربوط است. ما توان آن را در سيستم دولتى نداشته و ضعيف هستيم زيرا دستمان بسته است، لذا با اين كار، درآمد مخابرات و پولى كه وارد كشور مىشود، افزايش يافته و اين شركت با توان فنى و امكانات بالاى ما، با مذاكره با شركتهاى بينالمللى، عمل و با رقابتى كه ميان آنها انجام مىشود، نسبت به استفاده از راهحلهاى مختلف اقدام خواهند كرد.
وى با اشاره به اعتراضات شركتها گفت: اين دوستان مساله را بد متوجه شده و فكر كردهاند ما مىخواهيم اين بحث را از آنها گرفته و به 2 شركت واگذار كنيم و در اين رابطه، لايحهاى به مجلس نبرده و نيازى هم به اين كار نداريم.
وى ادامه داد: ISPها، مصرف كنندهى اين شركتها هستند و ايجاد رقابت به نفع آنها خواهد شد. كار ISP هايى كه نسبت به VOICE اقدام مىكند، مكمل مخابرات ايران است، زيرا از ICPها كه آنها نيز مكمل ما هستند، خط مىگيرند، لذا نبايد نگران باشند.