تکنولوژی

راه اندازی آزمایشی نسل ۲.۵ تلفن همراه برای ۵ هزار مشترک ايرانی

ایسنا – مدير دفتر روابط بين اپراتورهاى شركت ارتباطات سيار، گفت: سيستم‌هاى مربوط به شبكه‌ى GPRS تلفن همراه در تهران نصب شده و در حال تست نهايى به سر‌ مى‌برد كه با اتمام مراحل نهايى، اين شبكه به زودى‌، براى ‌٥ هزار مشترك به آزمايش گذاشته خواهد شد.

”مهندس سيد حسن رضوي” در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، در مورد امكان برقرارى رومينگ ايران با كشورهايى كه از نسل‌هاى جديد شبكه‌ى تلفن‌همراه استفاده مى‌كنند، اظهار داشت: شبكه‌ى فعلى تلفن همراه نسل GSM بوده كه در دنيا بيشترين تعداد شبكه را به خود اختصاص داده و كشورهاى زيادى شبكه‌هاى خود را با تكنولوژى GSM توسعه داده‌اند.

وى افزود: برخى ديگر از كشورها نيز شبكه‌هاى خود را با توجه به تكنولوژى‌هاى نسل ‌٥/٢ و سوم تلفن همراه توسعه داده و يا به دنبال جايگزينى و معرفى شبكه‌ى GPRS هستند، اما‌ قرار نيست شبكه‌ى تلفن همراه كشور، GSM باقى بماند بلكه استفاده از نسل‌هاى جديد در شبكه‌ى مخابراتى كشور مورد توجه قرار گرفته و در همين راستا و مدلى از شبكه‌ى GPRS براى ورود به شبكه‌ى تلفن همراه‌ در مرحله‌ى تست پايانى به سر برده و به زودى شبكه براى ‌٥ هزار مشترك به آزمايش گذاشته خواهد شد، همچنين بلافاصله برنامه‌اى براى گسترش آن در نظر گرفته خواهد شد كه به محض آماده شدن شبكه به آن افزوده شود.

وى يادآور شد: سيستم‌هاى مربوطه در تهران نصب شده و همانطور كه گفته شد در حال تست نهايى به سر مى‌برد اما در مورد روال واگذارى آن خود شركت مخابرات عمل خواهد كرد.

وى با بيان اين كه شبكه‌ى GPRS داراى توانايى انتقال ديتا با سرعت بالاست، توضيح داد:‌ گوشى‌هاى جديد وارد شده به بازار كشور عمدتا توانايى كاركرد با شبكه‌هاى GPRS و نسل ‌٥/٢ و ‌٣ را دارا هستند، به اين معنى كه نرم‌افزار مورد نياز در گوشى‌ها ديده شده و قابليت فعال كردن آن با ورود به آيكون و سرويس مربوطه وجود دارد و نهايتا با ارائه‌ى سرويس GPRS در كشور، شايد عده‌ى اندكى از مردم كه از گوشى‌هاى قديمى استفاده مى‌كنند، ناچار به تعويض گوشى‌هاى خود باشند.

وى همچنين خاطرنشان كرد: ارتباط رومينگ ايران با دومين اپراتور كشور هلند با عنوان ”ودافون” از تاريخ ‌٢٦/١٠/٨٣ برقرار خواهد شد و از اين پس هر دو طرف شبكه‌هاى خود را برروى يكديگر باز گذاشته و مسافران هلندى و ايرانى با مسافرت به هر كدام از اين كشورها مى‌توانند از طريق اپراتورها، ارتباط مورد نظر را برقرار كنند، ارتباط با اولين اپراتور اين كشور از تيرماه برقرار شده بود.

وى يادآور شد: در راستاى برنامه‌ريزى‌هاى انجام شده قرار داريم تا با حداقل يك اپراتور در هر كشور ارتباط برقرار كنيم و برقرارى رومينگ با تمام اپراتورهاى جهان كه از شبكه‌ى GSM استفاده مى‌كنند، از باب فنى امكانپذير است، اما برقرارى ارتباطات رومينگ در سطح بين‌الملل، مستلزم رعايت شرايط خاص و استفاده از تفاهم‌نامه‌هاى دو جانبه است. فرضا بقرارى رومينگ با كشور امارات يا هلند يا هر كشور ديگر مستلزم پذيرش شرايط دو طرف براى استفاده از شبكه است.
وى تصريح كرد: اين شرايط شامل تعداد و حجم مسافران، كيفيت شبكه‌ و قيمت‌هاست، اما بعضا پس از يكسال چانه‌زنى على‌رغم آماده بودن مسايل فنى بر سر موارد مذكور به توافق نرسيده‌ايم.

وى ادامه داد: هر كشور به طور طبيعى در راستاى برقرارى ارتباطات رومينگ به دنبال حفظ منافع خود بوده و خواستار درآمد بيشتر است، بنابراين انعقاد قراردادهاى مذكور به گونه‌اى به چانه‌زنى نياز دارد.

رضوى با بيان اين كه براى برقرارى ارتباطات رومينگ حدود ‌٩٤ كشور در ليست‌مان قرار گرته است، گفت: هم اكنون در حال تست هستيم، اما اين كه كدام يك به انعقاد قرارداد منجر شود به عوامل مذكور و مسايل بازرگانى و ميزان حجم تبادلات ميان طرفين بستگى دارد.

وى در مورد نحوه‌ى بهينه‌ى استفاده از امكانات رومينگ، گفت: به مشتركانى كه به ساير كشورها مسافرت مى‌كنند توصيه مى‌كنيم، حتى‌الامكان سعى كنند كه بيشتر از داخل ايران با آن‌ها تماس گرفته شود، با اين امر قطعا هزينه‌ها ‌١٠ برابر كاهش يافته و ارز كمترى از كشور خارج خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا