حکم جلب رییس انجمن شرکت های انفورماتیک صادر شد
آی تی ایران – شرکت نمايشگاه های بين المللی امروز ۵ شنبه حکم جلب سهيل مظلوم رييس انجمن شرکت های انفورماتيک را به دليل عدم پرداخت بدهی نمایشگاه الکامپ صادر کرد.
به گزارش آی تی ایران صبح امروز مسئولان شرکت نمایشگاه های بین المللی به دلیل اختلاف بر سر موضوع ارزی – ریالی غرفه های نمایشگاه دهم الکامپ چک تضمینی صادر شده از سوی سهیل مظلوم رییس هیات مدیره انجمن شرکت های انفورماتیک را به اجرا گذاشته و وی را بازداشت کردند که سرانجام پس از چند ساعت مذاکره در دادگاه وی آزاد شده و ادامه بحث به روز شنبه موکول شد.
نصرالله جهانگرد دبیر شورای عالی اطلاع رسانی در گفت و گو با آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) خاطر نشان کرده که این موضوع از طریق مراجع ذی صلاح در حال حل و فصل است و آقای مظلوم تا روز شنبه و بررسی پرونده آزاد هستند.
حکم جلب رییس انجمن شرکت های انفورماتیک که برای دومین سال متوالی مجری نمایشگاه الکامپ بود در حالی صادر شده که پیش ازاین اعلام شده بد این انجمن برای مدت 5 سال مجوز برگزاری این نمایشگاه را به دست آورده است.
مسئله ارزی – ریالی یکی از اختلاف برانگیزترین مسایل طی برگزاری دوره های مختلف نمایشگاه الکامپ بوده و حتی تا قبل از آنکه انجمن شرکت های انفورماتیک اجرای این نمایشگاه را برعهده بگیرد این مسئله باعث بروز اختلافات بسیاری میان شرکت نمایشگاهی و شرکت های کامپیوتری می شد اما از دو سال قبل با فعالتر شدن نقش انجمن در برگزاری نمایشگاه ظاهرا این موضوع اختلاف بر انگیز به دو طرف انجمن شرکت ها و شرکت نمایشگاهی محدود شد
مطابق آنچه قانون برگزاری نمایشگاه قلمداد می شود شرکت ها موظفند در ازای به نمیش گذاشتن محصولات خارجی هزینه نمایشگاه را به صورت دلار بپردازند اما از آنجا که محصولات خارجی در ایران معمولا نمایندگی رسمی ندارد و از طرف دیگر تقریبا بخش عمده محصولات آی تی ساخت خارج است بنابراین معیار دقیقی برای ارزیابی این موضوع وجود ندارد به طوری که گاه ارزیابی دو کارشناس شرکت نمایشگاه های از این موضوع دهها میلیون تومان اختلاف دارد.
موضوع ارزی – ریالی آنچنان طی سال های گذشته بر روند اجرای نمایشگاه الکامپ تاثیر منفی گذاشته که حتی دو سال قبل مسئولان شرکت نمایشگاهی در اقدامی عجیب بلافاصله پس از برگزاری نمایشگاه تمامی درهای سالن های نمایشگاهی را پلمپ کره و اجازه خروج محصولات به شرکت ها را تا چندین روز ندادند.
این موضوع حتی باعث شد طی سالهای بعد بسیاری از شرکت های بزرگ کامپیوتری به دلیل چنین برخوردهایی از حضور در نمایشگاه الکامپ خودداری کنند.
مسئولان شرکت نمایشگاهی در حالی روی موضوع پرداخت ارزی تاکید می کنند که تقریبا نمایشگاه الکامپ سالهاست از حضور شرکت های خارجی خالی است.
امسال تنها 6 شرکت خارجی در نمایشگاه الکامپ حضور داشتند که مسئولان شرکت نمایشگاهی به خاطر مسئله ارزی غرفه یکی از آنها را پلمپ کردند اما سرانجام با وساطت متولیان برگزاری نمایشگاه از این کار منصرف شدند.
اختلافات میان شرکت های کامپیوتری و نماینده آن – انجمن شرکت های انفورماتیک – با شرکت نمایشگاهی باعث شده هنوز وضعیت برگزاری نمایشگاه بعدی الکامپ در خرداد ماه سال آینده و خصوصا دعوت از شرکت های خارجی در حاله ای از ابهام باقی بماند.
به عقیده کارشناسان نمایشگاه الکامپ طی دو سال اخیر تفاوت های چشمگیری از نظراجرا و کیفیت نسبت به سالهای گذشته داشت اما همچنان عدم حضور شرکت های خارجی مشکل عمده توسعه این نمایشگاه به شمار می رفت.
طی سالهای گذشته نمایشگاه جیتکس در منطقه توانسته با اجرای مطلوب و هماهنگ و فراهم کردن تسهیلات زیاد برای شرکت های خارجی به یکی از مهمترین رویدادهای آی تی در این منطقه تبدیل شود این در حالی است که قابلیت های نمایشگاهی مثل الکامپ در تبدیل شدن به رویدادی منطقه ای و بین المللی بسیار بیشتر ارزیابی می شود.