سرمايهگذارى 2ميليارد دلارى فرودگاههاى جهان در بخش ارتباطات و آىتى
ایلنا – بيش از 60درصد مجريان و مسوولان بخش IT فرودگاههاى بينالمللى، خواستار اختصاص بودجه كافى براى افزايش سرمايهگذارى در بخش ارتباطات و IT شدند.
در حال حاضر، براساس نتايج به دست آمده از مطالعات انجام شده توسط ACI يا شوراى بينالمللى فرودگاهها، SITA و مجله Airlines Business، فرودگاههاى بينالمللى سراسر دنيا سالانه حدود 2ميليارد دلار در بخش ارتباطات و IT سرمايه گذارى مى نمايند.
در سرمايهگذارىهاى جديد، پروژههاى زير بنايى IT به عنوان مهمترين بخش مورد توجه قرار گرفته و اولويت در سرمايهگذارى به اين پروژهها اختصاص يافته است.
امنيت پروازها، امور فرودگاهى مسافران و هندلينگ بار و ايجاد هماهنگى و يكپارچگى بين سيستمهاى موجود، در مراحل بعدى اولويت بندى در اين سرمايهگذارىها قرار دارند.
براساس تحقيقات و مطالعات مذكور، درحال حاضر بيش از 80درصد فرودگاهها از سيستمهاى IP استفاده مىنمايند و انتظار مىرود اين رقم تا سال 2006 به 93درصد افزايش يابد.
در عين حال تنها 13درصد فرودگاهها سيستم VOIP را در اختيار داشته و اجرا نمودهاند كه در دو سال آينده ميزان كاربران فرودگاهى VOIP به 73درصد خواهد رسيد.
كمبود بودجه، عدم وجود توافق در استراتژىهاى IT فعلى و مسائل امنيتى، مهمترين موانع و مشكلاتى هستند كه براى اجراى استراتژىهاى فناورى اطلاعات وجود دارند كه بايد اين مشكلات را حل كرده و از اين موانع عبور نمود.
معرفى و راهاندازى سيستمهاى بىسيم و خدمات اينترنتى در بيش از 96درصد فرودگاههاى بينالمللى جهان تا سال2006، مزاياى فراوانى براى مسافران خواهد داشت.
از سويى انتظار مىرود در دو سال آينده 40درصد فرودگاههاى بينالمللى تسهيلات امكانات تجارت الكترونيكى را به همراه رويس دريافت و پرداخت الكترونيكى، راهاندازى نمايند.
نصب و راهاندازى كيوسكهاى عمومى و اتوماتيك كنترل امور فرودگاهى (CUSS) نيز در سالهاى آتى توسعه خواهد يافت، به گونهاى كه براساس مطالعات فوق، بيش از 50درصد فرودگاههاى بينالمللى از به كارگيرى اين كيوسكها استقبال نموده و در سال آينده اين كيوسكها را راهاندازى خواهند كرد.
درحال حاضر حدود 25درصد فرودگاهها از سيستمهاى شناسايى بيومتريك براى پرسنل و كارمندان خود بهرهمند هستند و تا سال 2006 اين تعداد به 50درصد خواهد رسيد، تنها 4درصد فرودگاههاى بزرگ دنيا سيستمهاى بيومترك را براى شناسايى و كنترل هويت مسافران خود به كار گرفتهاند و تا 2سال آينده 20درصد فرودگاهها از اين سيستم براى شناسايى مسافران استفاده خواهند نمود.
فناورى بيومتريك كه درحال حاضر براى كارمندان به كار گرفته شده، شامل شناسايى از طريق اثر انگشت (67درصد)، شناسايى كف دست(17درصد) و تشخيص چهره (8درصد) است و فناورى بيومتريك به كار گرفته شده براى مسافران شامل شناسايى از طريق اثر انگشت (24درصد)، شناسايى مردمك چشم(24درصد) و تشخيص چهره (6درصد) است.
همچنين درحال حاضر 8درصد فرودگاههاى بينالمللى از سيستم شناسايى از طريق فركانس راديويى RFID براى كنترل بارها و اثاثيه مسافران استفاده مىنمايند كه طى دو سال آينده اين رقم به 25درصد خواهد رسيد.