گوگل پرينت نسخه بتا، راه اندازى شد
کامتونت – درحاليکه عده اى متحير هستند که قدم بعدى در حيطه صنعت موتورهاى جستجو چيست، اين گوگل است که جوابى در آستين دارد. اينبار هم گوگل با نگاهى به آينده توانسته تازه ترين ابتکار موتورهاى جستجو را عرضه کند، Google Print.
گوگل در اين رابطه ميگويد که از اين به بعد در جستجوى عادى و معمولى خود در گوگل، وقتى به دنبال چيزى ميگرديد که حاصل آن در کتابى هم وجود دارد گوگل در اولين سطرهاى جواب، لينکهايى را به آن کتابها به شما نشان ميدهد که به آن کتابها وصل ميشود و در کنار آنها اين آيکون ديده ميشود: .
با کليک روى لينک مربوطه، صفحه مربوطه از آن کتاب که با جستجويتان تطبيق دارد نشان داده ميشود. لينکهاى ديگرى مانند خريد کتاب نيز نشان داده ميشود که مستقيما شما را به فروشنده آنلاين هدايت ميکند.
اگر کتاب هنوز اسکن نشده باشد با کليک روى لينک کتابخانه ميتوانيد کتابخانه محلى را پيدا کنيد که آن کتاب را دارد. اين برنامه هنوز در مرحله تست قرار دارد و ممکن است در هر نوبت جستجويتان نتايج کتاب را نبينيد. اما طى ماههاى آتى کتابهاى بيشترى را خواهيد يافت.
گوگل به ناشران پيشنهاد کرده است که اگر ميخواهند کتابهايشان در اين ليست قرار گيرد به اين لينک مراجعه کنند.
بايد گفت نه تنها ابتکار هاى قبلى گوگل در زمينه موتورهاى جستجو حرکتى جلودار محسوب ميشود بلکه اينک دپارتمان مطالب نوشتارى گوگل ميخواهد راهى براى بازار موتورهاى جستجو بگشايد که ديگران نيز از آن تبعيت خواهند کرد.
اعلام گوگل پرينت در حالى انجام ميگيرد که اين موتور جستجو با پنج انستيتوى اکادميک همکارى ميکند تا کتابخانه بخش عمومى آنها را به ديجيتال تبديل کرده و آنرا ايندکس نمايد.
طبق خبرى که بى بى سى گزارش کرده بود، چهار عدد از اين انستيتوها از دانشگاههاى معتبر به اسامى استانفورد، آکسفورد، هاروارد و ميشيگان هستند. پنجمين مورد، کتابخانه عمومى نيويورک است. گوگل اميدوار است که بتواند تا سال 2010 اين مطالب ديجيتايز را در اختيار عموم قرار دهد.
گوگل در مورد هدف اين سرويس جديد ابراز داشته است که هدف، دستيابى به ساختار اطلاعاتى دنيا است به نحوى که قابل دسترس براى همه و مفيد باشد. با وجودي که هنوز مقدار بسيار زيادى از اطلاعات دنيا آنلاين نشده است اما گوگل اميدوار است که بتواند آنها را در اين سرويس جديد گردآورى کند.