تکنولوژی

مدیر ارتباطات دیتا:‌تا پایان برنامه چهارم یک میلیون پورت پرظرفیت اینترنتی داریم

ایسنا – مديرعامل شركت ديتا، گفت:‌ بايد بخش خصوصى مشاركت فعالى در توسعه‌ى IT در كشور داشته باشد چرا كه تنها راه نجات كشور در حركت به سوى توسعه‌ى مشاركت فعال اين بخش در اين حوزه است.

به گزارش خبرنگار سرويس جامعه‌ى اطلاعاتى خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، ”مهندس رضا رشيدي” در سومين نشست علمى – تخصصى برنامه‌هاى مشاركت ايران در دومين مرحله‌ى اجلاس جهانى سران درباره‌ى جامعه‌ى اطلاعاتى در تونس، به بررسى زيرساخت‌هاى اينترنت در ايران و وضعيت موجود شبكه‌ى ديتا، پرداخت و اظهار داشت: از سال گذشته كه وزارت پست، تگلراف و تلفن به ارتباطات و فناورى اطلاعات تغيير نام داد، تغيير ساختار كلى در سطح وزارتخانه به وجود آمد كه شركت مخابرات ايران كه تمام مسائل مربوط به تلفن‌همراه، زيرساخت و ديتا را بر عهده داشت تبدي به يك شركت مادر تخصصى شد و سه شركت ديتا، زيرساخت و ارتباطات سيار وظايف اصلى را بر عهده گرفتند.

وى، به وضعيت شبكه‌ى موجود ديتا، وضعيت آتى اين شبكه و گسترش سرويس‌هاى فناورى اطلاعات پرداخت و عنوان كرد: وضعيت موجود در شبكه‌ى ديتا چهار شبكه‌ى X.25، IP، زيرساخت‌ودسترسى و Gateway را شامل مى‌شود كه در سال 1371، ديتاى اطلاع‌رسانى را در شبكه‌ با X.25 آغاز كرديم كه در حال حاضر تعداد 4138 پورت X.25 دركشور موجود است كه مورد استفاده توسط برخى از بانك‌ها و آژانس‌هاى مسافرتى است، كه ما با توجه به اينكه شبكه‌ى IP را در كشور پياده كرده‌ايم با گسترش آن، اين شبكه جايگزين شبكه‌ى X.25 مى‌شود.

وى، ادامه داد: گستره‌ى شبكه‌ى IP در كل كشور است كه تاكنون 2466 پورت واگذار شده است كه 699تاى آن VPN، است و تنوع كاربران شبكه‌ى IP در سطح بانك‌ها،‌ ISPها و مكان‌هاى تجارى هستند، هم‌چنين در شبكه‌ى‌ زيرساخت يا انتقال داده‌ها قرار است در پايان امسال، 58 هزار پورت را نصب و راه‌اندازى كنيم كه تا كنون در حدود 21 هزار پورت راه‌اندازى شده است كه اميدواريم طبق برنامه به اين تعداد برسيم.

رشيدى با اشاره به اينكه 514 شهر زير پوشش شبكه‌ى ديتا قرار گرفته‌اند، گفت: در برنامه‌يى كه داريم بايد 670 شهر تحت پوشش شبكه قرار گيردند، اما ما به دنبال اين هستيم بر اساس آمارى كه از تعداد شهرهاى كشور وجود دارد تمام 925 شهر را تا پايان امسال تحت پوشش قراردهيم، ضمن اينكه پوشش تعداد بسيارى از روستاها را در دستور كار داريم.

وى در ادامه به بررسى ارتباط با اينترنت از طريق شبكه‌ى ديتا، پرداخت و بيان كرد: در مجموع حدود 861 مگابيت پهناى باند داريم و بيش از 30 ارايه‌دهنده‌ى اينترنت از طريق نقطه‌ى تماس بين‌الملل (ICP) در بخش خصوصى مجوز گرفته‌اند كه پهناى باند اينترنتى را از طريق ماهواره فراهم مى‌كنند.

رشيدى برنامه‌ى بعدى شبكه‌ى ديتا را تامين امنيت شبكه دانست و گفت: شبكه‌ى جديد نيز مانند شبكه‌ى قبلى از سه لايه تشكيل شده كه در واقع ظرفيت‌هاى آن تغيير يافته است، بنابراين اگر اين شبكه كامل شود انقلابى در ارتباطات كشور رخ خواهد داد كه ديگر با مشكلاتى مانند انتقال ظرفيت، صوت و تصوير مواجه نخواهيم شد.

وى با بيان اينكه تعداد 100 هزار پورت تا پايان سال 84 راه‌اندازى خواهد شد كه حداقل 60 درصد آن تا پايان امسال زير بار مى‌روند ، گفت: تا انتهاى برنامه‌ى چهارم سال 88 بين 2 تا 3 ميليون پورت ديتا در كشور خواهد بود كه اميدواريم حداقل يك ميليون آن پر ظرفيت باشد.

وى در ادامه به وضعيت شبكه‌ى ديتا در منطقه اشاره كرد و گفت: اميدواريم با ارتباطات با كشورهاى منطقه در اين زمينه ايجاد مى‌كنيم به عنوان HUB منطقه مطرح شويم اگر اي امر اتفاق افتد ارتباط ما با ساير كشورهاى جهانى به صورت تعاملى انجام مى‌گيرد كه بر اين اساس از طريق 2 شبكه‌ى فيبرنورى به دنيا متصل هستيم و سعى داريم با تمام كشورهاى همسايه ارتباط فيبر نورى برقرار شود.

رشيدى در ادامه به مقايسه‌ى سرويس‌هاى شبكه در گذشته و در حال حاضر و آينده و به بررسى گسترش فناورى اطلاعات در سرويس‌هاى ارزش افزوده، تعامل با سازمان‌ها و وزارت‌خانه‌ها و طرح‌هاى پايلوت پرداخت.

وى به بررسى مشاركت بخش خصوصى در شركت ديتا پرداخت و تصريح كرد: اميدواريم در آينده‌ى بخش خصوصى مشاركت بيشترى در اين زمينه داشته باشد تا كارهاى اجرايى در شركت ديتا به اين بخش سپرده شود و بخش دولتى بيشتر نظارت و سياست‌گذارى را بر عهده گيرد.

رشيدى به اجراى چند طرح پايلوت در كشور اشاره كرد و گفت: به طور مثال پرداخت Online قبوض آبونمان مشتركين تلفن ثابت در كيش كه از طريق اينترنت توسط كارت‌هاى متعلق به بانك‌هاى عضو طرح شتاب قرار است انجام گيرد، هم‌چنين خدمات قابل ارائه از طريق سرويس‌هاى SMS مانند اعلام نتايج آزمون‌ها، سرويس ارسال ايميل به موبايل،‌ سرويس SMS بين‌الملل، سرويس اعلام هشدار حوادث غير مترقبه و پرداخت قبوض آب، برق و تلفن از طريق SMS از جمله‌ى اين موارد است.

وى در پايان به گسترش فناورى اطلاعات تحت عنوان گام اول توسه‌ى IT در كشور در ساير وزارت‌خانه‌ها مانند قوه‌ى قضاييه، وزارت بازرگانى، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش اشاره كرد و گفت: براى حمايت از اجراى طرح‌هاى IT در اين وزارتخانه‌ها، وزارت ICT حدود 40 ميليارد تومان كمك مالى درنظر گرفته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا