هزينه ۱۵۰ ميليون تومانی شورای عالی اطلاع رسانی در الکامپ
ایسنا- مهندس جهانگرد گفت: شوراى عالى اطلاعرسانى به عنوان شركت كننده در نمايشگاه الكامپ و برگزاركنندهى نشستهاى تخصصى در آن حدود 150 ميليون تومان در الكامپ هزينه كرده است.
به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى دانشجويان ايران(ايسنا)، آخرين جلسهى مطبوعاتى نميشگاه الكامپ با حضور مهندس جهانگرد برگزار شد. در ابتداى اين جلسه “مهندس الهه عصاري“ مدير اجرايى نمايشگاه الكامپ در پاسخ به سؤالات خبرنگاران مبنى بر اين كه چرا باوجود اين كه نمايشگاه از فردا آغاز مىشود، هنوز غرفهها آنطور كه بايد آماده نيستند، گفت: استاندارد بينالمللى نمايشگاه براى شروع به ساخت و ساز غرفهها، سه روز قبل از آغاز نمايشگاه است و غرفهداران سه روز فرصت دارند تا كار ساخت غرفهها را انجام دهند،اما در الكامپ رشد و پيشرفت كار ساخت غرفهها حيرتانگيز است و اين يك نكته طبيعى است كه هنوز كار ساخت و ساز ادامه داشته باشد.
وى، ادامه داد: از مين 422 شركت كننده از داخل و خارج كشور، 50 سازمان دولتى، 12 وزارتخانه، استان و سازمانهاى مختلف فعال در حوزهى IT، 320 شركت خصوصى و 10 شركت خارجى در نمايشگاه حضور دارند. اما علت عدم حضور شركتهاى خارجى بيشتر اين بود كه براى بازاريابى، بيشتر از يك ماه و نيم فرصت نداشتيم.
وى، درمقايسهى خود از نمايشگاه امسال و سال گذشته اظهار داشت: سال گذشته 320 شركت خصوصى در نمايشگاه حاضر شدند و مىتوان گفت تعداد مشاركت كنندگان، 18 درصد رشد داشته و از نظر متراژ نيز يك درصد رشد داشته ايم. همچنين در بخش دولتى، 20 سازمان حاضر در سال گذشته، امسال به 53 سازمان افزايش پيدا كرده است.
عصارى، خاطر نشان كرد: هزينهى وروديه براى بازديد از نمايشگاه براى هربار ورود هزار تومان است كه افراد تا پايان امشب فرصت دارند با ثبتنام الكترونيكى از طريق سايت نمايشگاه و دريافت كد شش رقمى، به صورت رايگان از نمايشگاه بازديد كنند.
مجرى نمايشگاه الكامپ با اشاره به مخالفت سازمان زيباسازى شهردارى تهران از نصب آگهى، پوستر و بيلبورد در بزرگراهها و محيط اطراف نمايشگاه گفت: شهردارى تهران كماكان با برگزارى نمايشگاه موافق نيست و در حاليكه بحث اطلاعرسانى نمايشگاه از اهميت ويژهاى برخوردار است، ما با سازمانهاى هماهنگ كنندهى امر اطلاعرسانى با مشكلات زيادى مواجه بوديم اما سعى كرديم اين مشكل را با ايجاد وبسايت نمايشگاه و اطلاعرسانى لحظهاى برطرف كنيم.
در ادامه مهندس جهانگرد اظهار كرد: همزمان با برگزارى نمايشگاه، نشستهاى اصولى برگزار مىشود تا نخبگان و متخصصان نظرات و مطالب خود را ارائه كنند. اين نشستها از روز دوم نمايشگاه به مدت دو روز با عنوان تكفا و توسعهى ملى پايدار برگزار مىشود و تعدادى از بخشهاى اصلى كشور مانند آموزش و پرورش، بانكها و بخشهاى مربوط به تجارت، گزارش ملى خود را ارائه مىكنند.
وى، ادامه داد: با برگزارى جلسهى نقد و بررسى، نهايتا اميدواريم مجموعهى ديدگاههاى ملى در اين حوز تنظيم شده و به اطلاع عموم رسانده شود.
وى براى چندمين بار در صحبتهاى اخير خود در مورد الكامپ تصريح كرد: اين نمايشگاه، اتفاق مهمى در عرصهى فناورى اطلاعات است و ايران از نقطه نظر اقتصادى در حوزهى IT در خاورميانه در سطح مناسبى قرار گرفته، لذا الكامپ بزرگترين معرض نمايش توان ملى است و براى دههى آينده نقطهى عطفى براى اين صنعت تلقى مىشود.
وى، خاطر نشان كرد: فقدان تصميم مناسب براى مسايل نمايشگاهى، باعث لطمهخوردن نمايشگاه خواهد شد و برگزارى نمايشگاههاى ملى با همكارى مجموعهى نظام امكانپذير خواهد شد لذا بايد بپذيريم نمايشگاه موجود، مستقل از موقعيت مكانى مورد اختلاف، مهمترين معرض بروز توانمندى صنعت و اقتصادى به شمار مىرود.
جهانگرد در مورد علت عدم حضور تعداد بيشتر شركتهاى خارجى درالكامپ گفت: بازار ايران به خاطر اندازهى اقتصادى و بكر بودن براى سرمايهگذاران بينالمللى بازار مناسبى است اما وضعيت و شرايط حضور آنها نيازمند تثبيت شرايط و انجام سرمايهگذارى و تصميمگيرى مناسب است.
وى، ادامه داد: صنايع پيشرفته به صورت مستقيم و غير مستقيم در بازارها حضور دارند و در صنعت IT و رايانه حضورر سرمايهگذاران بزرگ در بازار ايران به دليل احتياط به صورت غيرمستقيم است، اما ارزيابى نمايشگاه نبايد با حضور يا عدم حضور شركتهاى خارجى انجام شود بلكه بايد آن را با قراردادها يا كنسرسيومهايى كه پس از آن يا در حاشيه منعقد مىشود سنجيد، لذا بايد براى ارزيابى شرايط عمومى كشور در اين بخش به خدمت گرفته شود تا شركاى خارجى حضور مستقيم داشته باشند.
وى، ادامه داد: هرچقدر دولت، بخش خصوصى و شهردارى براى برپايى اين امر مشاركت داشته باشند، موجب سرافرازى شده و هرچه اختلاف سليقه بيشتر باشد بر روند كار خلل وارد خواهد كرد.
جهانگرد، همچنين در پاسخ به اين سؤال كه آيا الزامى براى حضور بخشهاى دولتى در نمايشگاه دولت الكترونيك بوده يا تنها از آنها دعوت به عمل آمده است؟ فت: هر دو مورد بوده، زيرا سازمانهاى دولتى موظف هستند تا نتايج كار را به نمايش عمومى بگذارند و به همين علت در اين نمايشگاه به عنوان مهمترين معرض، دعوت شدهاند. بخشى از سازمانها هم هنوز نتوانستهاند كارى براى عرضه در اين بخش انجام دهند كه اميدواريم در نمايشگاه بعدى موفق شوند.
در ادامه “مهندس مظلوم“ رئيس انجمن شركتهاى انفورماتيك با بيان اين كه بازار IT ايران شناخته شده نيست گفت: هنوز به بازار ايران به صورت منسجم نگاه نشده و بايد با ساختن يك چهرهى مناسب بازار را معرفى كنيم و قطعاð اين كار به دو سال زمان نياز خواهد داشت. اما حجم بازار IT ايران از سال 80، از ميزان 600 ميليارد تومان، 5/2 برابر شده و برآورد مىشود كه حجم آن در سال 83 به 1500 ميليارد تومان برسد.
وى، يادآور شد: در راستاى برگزارى نمايشگاه، ما بيشتر از آنچه از دستمان برآمده فعاليت داشتيم و قاطعانه مىگوييم تمام آنچه در اين مدت وعده داده و در مورد آن صحبت شده بود محقق شده است.
همچنين تا امروز 30 هزار بازديد كننده اطلاعات خود را بر روى سايت ثبت كردهاند.