به ده دليل مردم از شما خريد نمى کنند
نام نویسنده: محمود بشاش
mahmoodb – در اين مقاله ده دليل ساده ولى مهم عنوان شده که مى توانند در مورد تجارت شما هم صادق باشند. شايد بارها اين سوال را از خود پرسيده باشيد که چرا مردم از من خريد نمى کنند. دلايل زير به شما کمک مى کنند تا استراتژى بازاريابى و فروش تجارت الکترونيکى خود را بازنگرى کنيد.
1 – يکى ازعوامل عدم موفقيت در زمينه بازاريابى زمانى حاصل مى شود که سايت قادر به ايجاد بسترى امن و قابل اطمينان در هنگام سفارش خريداران، نباشد. براى ايجاد چنين اطمينانى سايت مى تواند به خريداران اين اطمينان را بدهد که کليه عمليات سفارش خريد از طريق سرورهاى امن انجام خواهد گرفت. و براى مشترى اطمينانى ايجاد کند که کليه اطلاعات از قبيل آدرس الکترونيکى و اطلاعات شخصى افراد به صورت کاملا محفوظ، نگه دارى شده و به هيچ وجه فروخته نخواهند شد.
2 – چنانچه تبليغات سايت از قابليت جذب بالايى برخوردار نباشند. يکى از عوامل عدم جذب مشتريان، پرداختن به بيان کليه جزييات خدمات بدون ذکر قابليتهاى اصلى محصولات و خدمات است. همچنين به دليل عدم وجود تيترها ويا خبرهاى اصلى، سايت قادر به جذب مشتريان نخواهد بود. يکى ديگر از عوامل مهم عدم جذب مشتريان، عدم وجود رضايت نامه ساير مشتريان که از خدمات و محصولات شما استفاده کرده اند و همچنين نبود ضمانت براى محصولات و خدمات مى باشد.
3 – يکى ديگر از عوامل عدم موفقيت درامر بازاريابى، عدم وجود سيستمى مناسب جهت ترقيب کاربران به بازديد مجدد از سايت است. توجه به وجود چنين سيستمى به اين علت حايز اهميت است که، کليه افرادى که مايل به خريد جنس هستند در دفعات اولى که از هر سايت بازديد به عمل خواهند آورد، هرگز جنسى را خريدارى نخواهند نمود. در اصل هر چقدر تعداد دفعات بازديد بيشتر شود، شانس و يااحتمال خريد نيز به ميزان قابل ملاحظه بالا خواهد رفت. موثرترين راه براى متمايل ساختن کاربران به بازديد مجدد، امکان عضويت رايگان در خبرنامه الکترونيکى وب سايت شما است.
4 – عاملى ديگرکه در عدم موفقيت سايت نقش دارد، عدم آگاهى دادن به خريداران در مورد تجارت شما است. بدين معنا که چنانچه خريداران اطلاعات کافى در مورد طرف مقابل خود که قرار است از آنها محصول را خريدارى نمايند داشته باشند، با اطمينان و اعتماد بيشترى در اين راه گام بر مى دارند. در سايت خود صفحه اى با نام “درباره ما” شامل اطلاعاتى از قبيل تاريخچه بنگاه اقتصادى خود، کارمندان، اطلاعات تماس و غيره قرار دهيد.
5 – نبود راه هاى متعدد جهت دريافت سفارش از طرف مشتريان. از انواع روشهاى پرداخت پول مى توان به کارتهاى اعتبارى، چک، پول نقد و فرمهاى خاص الکترونيکى ديگر اشاره نمود. شما قادريد با گذاردن راههاى گرفتن سفارشات از طريق تلفن، آدرس پست الکترونيکى، سايت، فکس، آدرس پستى و غيره زمينه را براى خريداران مساعد سازيد.
6 – عاملى ديگر در عدم پيشرفت امر بازاريابى، نداشتن ساختار و ظاهر حرفه اى وب سايت مى باشد. شما بايد نام دامنه اختصاصى براى وب سايت خود داشته باشيد که با تجارت شما مناسبت داشته باشد. ساختار طراحى صفحه بايستى به گونه اى شکل گرفته باشد که بازديد کنندگان قادر به پيمايشى ساده و سريع در آن باشند. و همچنين
بايستى طراحى گرافيکى صفحات کاملا مرتط با نوع فعاليت سايت باشد.
7 – قبل از دادن چيزهاى رايگان به مشتريان، آنها بايد تبليغات شما را ببينند و سپس به صفحات ديگر سايت هدايت شوند. اگر سايت از قابليت ارايه محصولات رايگان در جهت متمايل ساختن بازديدکننده به سايت استفاده مى کند، بايستى اين محصولات يا در زير تبليغات سايت و يا در صفحات ديگر سايت واقع شوند. چنانچه ليستى از محصولات رايگان در بالاى تبليغات گذارده شوند، بازديدکنندگان هرگز به تبليغات براى محصولاتى که جهت فروش هستند، توجه نخواهند کرد.
8 –سايت شما قادر به جذب مخاطبان هدف شما نيست. يکى از ساده ترين راههاى موجود، بررسى خريدهاى انجام شده توسط مشتريان و بررسى علل توجه آنها به اين محصولات مى باشد. اطلاعات بدست آمده در اين زمينه، به شما در اصلاح روشهاى بازاريابى و نوع تبليغات کمک خواهند کرد.
9 – يکى از مهمترين عوامل شکست يک سايت، نداشتن سيستمى منظم جهت بررسى سايت ، تبليغات آن و در نهايت اصلاح آن است. فروشندگان زيادى هستند که هيچگاه تبليغات طراحى شده خود را تغيير نمى دهند. شما بايد همواره وضعيت تبليغات سايت خود را کنترل و اصلاح کنيد تا حداکثر ميزان پاسخ از تبليلغات را بدست آوريد.
10 – هيچ اجبارى را جهت خريد محصولات خود به بازديدکننده الغاء نمکنيد. ممکن است محصولات شما به دليل کيفيتهاى بالايى که دارند، موردتوجه افراد زيادى واقع شود اما همين افراد به محض خروج از سايت، به مرور زمان و به تعويق انداختن زمان خريد، محصولات شما را فراموش خواهند کرد. براى حل اين مشکل، به بازديدکنندگان يک سرى محصولات و امکانات رايگان و همچنين تخفيف بدهيد و در ضمن براى هر تخفيف يک زمان پايان اعتبار در نظر بگيريد.