تکنولوژی

آشنائى با حملا DoS

سخاروش – شايد تاکنون شنيده باشيد که يک وب سايت مورد تهاجمى از نوع DoS قرار گرفته است . اين نوع از حملات صرفا” متوجه وب سايت ها نبوده و ممکن است شما قربانى بعدى باشيد. تشخيص حملات DoS از طريق عمليات متداول شبکه امرى مشکل است ولى با مشاهده برخى علائم در يک شبکه و يا کامپيوتر مى توان از ميزان پيشرفت اين نوع از حملات آگاهى يافت .

حملات از نوع ( DoS ( denial-of-service
در يک تهاجم از نوع DoS ، يک مهاجم باعث ممانعت دستيابى کاربران تائيد شده به اطلاعات و يا سرويس هاى خاصى مى نمايد . يک مهاجم با هدف قرار دادن کامپيوتر شما و اتصال شبکه اى آن و يا کاپيوترها و شبکه اى از سايت هائى که شما قصد استفاده از آنان را داريد ، باعث سلب دستيابى شما به سايت هاى Email ، وب سايت ها ، account هاى online و ساير سرويس هاى ارائه شده بر روى کامپيوترهاى سرويس دهنده مى گردد .
متداولترين و مشهودترين نوع حملات DoS ، زمانى محقق مى گردد که يک مهاجم اقدام به ايجاد يک سيلاب اطلاعاتى در يک شبکه نمايد .

زمانى که شما آدرس URL يک وب سايت خاص را از طريق مرورگر خود تايپ مى نمائيد ، درخواست شما براى سرويس دهنده ارسال مى گردد . سرويس دهنده در هر لحظه قادر به پاسخگوئى به حجم محدودى از درخواست ها مى باشد، بنابراين اگر يک مهاجم با ارسال درخواست هاى متعدد و سيلاب گونه باعث افزايش حجم عمليات سرويس دهند گردد ، قطعا” امکان پردازش درخواست شما براى سرويس دهنده وجود نخواهد داشت. حملات فوق از نوع DoS مى باشند، چراکه امکان دستيابى شما به سايـت مورد نظر سلب شده است .
يک مهاجم مى تواند با ارسال پيام هاى الکترونيکى ناخواسته که از آنان با نام Spam ياد مى شود ، حملات مشابهى را متوجه سرويس دهنده پست الکترونيکى نمايد . هر account پست الکترونيکى ( صرفنظر از منبعى که آن را در اختيار شما قرار مى دهد ، نظير سازمان مربوطه و يا سرويس هاى رايگانى نظير ياهو و hotmail ) داراى ظرفيت محدودى مى باشند. پس از تکميل ظرفيت فوق ، عملا” امکان ارسال Email ديگرى به account فوق وجود نخواهد داشت . مهاجمان با ارسال نامه هاى الکترونيکى ناخواسته سعى مى نمايند که ظرفيت account مورد نظر را تکميل و عملا” امکان دريافت email هاى معتبر را از account فوق سلب نمايند .

حملات از نوع ( DDoS (distributed denial-of-service
در يک تهاجم از نوع DDoS ، يک مهاجم ممکن است از کامپيوتر شما براى تهاجم بر عليه کامپيوتر ديگرى استفاده نمايد . مهاجمان با استفاده از نقاط آسيب پذير و يا ضعف امنتيى موجود بر روى سيستم شما مى توانند کنترل کامپيوتر شما را بدست گرفته و در ادامه از آن به منظور انجام عمليات مخرب خود استفاده نمايند. ارسال حجم بسيار بالائى داده از طريق کامپيوتر شما براى يک وب سايت و يا ارسال نامه هاى الکترونيکى ناخواسته براى آدرس هاى Email خاصى ، نمونه هائى از همکارى کامپيوتر شما در بروز يک تهاجم DDOS مى باشد . حملات فوق ، “توزيع شده ” مى باشند ، چراکه مهاجم از چندين کامپيوتر به منظور اجراى يک تهاجم DoS استفاده مى نمايد .

نحوه پيشگيرى از حملات
متاسفانه روش موثرى به منظور پيشگيرى در مقابل يک تهاجم DoS و يا DDoS وجود ندارد . عليرغم موضوع فوق ، مى توان با رعايت برخى نکات و انجام عمليات پيشگيرى ، احتمال بروز چنين حملاتى ( استفاده از کامپيوتر شما براى تهاجم بر عليه ساير کامپيوتر ها ) را کاهش داد .

نصب و نگهدارى نرم افزار آنتى وروس ( جايگاه نرم افزارهاى ضدويروس ) .

نصب و پيکربندى يک فايروال ( فايروال چيست ؟ )

تبعيت از مجموعه سياست هاى خاصى در خصوص توزيع و ارائه آدرس Email ( توصيه هائى براى کاهش Spam ) .

چگونه از وقوع حملات DoS و يا DDoS آگاه شويم ؟
خرابى و يا بروز اشکال در يک سرويس شبکه ، همواره بدليل بروز يک تهاجم DoS نمى باشد . در اين رابطه ممکن است دلايل متعددى فنى وجود داشته و يا مدير شبکه به منظور انجام عمليات نگهدارى موقتا” برخى سرويس ها را غير فعال کرده باشد . وجود و يا مشاهده علائم زير مى تواند نشاندهنده بروز يک تهاجم از نوع DoS و يا DDoS باشد :

کاهش سرعت و يا کارآئى شبکه برز غير معمول ( در زمان باز نمودن فايل ها و يا دستيابى به وب سايت ها ) .

عدم در دسترس بودن يک سايـت خاص (بدون وجود دلايل فنى )

عدم امکان دستيابى به هر سايتى (بدون وجود دلايل فنى )

افزايش محسوس حجم نامه هاى الکترونيکى ناخواسته دريافتى

در صورت بروز يک تهاجم ، چه عملياتى را مى بايست انجام داد ؟
حتى در صورتى که شما قادر به شناسائى حملات از نوع DoS و يا DDoS باشيد ، امکان شناسائى مقصد و يا منبع واقعى تهاجم ، وجود نخواهد داشت . در اين رابطه لازم است با کارشناسان فنى ماهر ، تماس گرفته تا آنان موضوع را بررسى و براى آن راهکار مناسب را ارائه نمايند .

در صورتى که راى شما مسلم شده است که نمى توانيد به برخى از فايل ها ى خود و يا هر وب سايتى خارج از شبکه خود دستيابى داشته باشيد ، بلافاصله با مديران شبکه تماس گرفته و موضوع را به اطلاع آنان برسانيد . وضعيت فوق مى تواند نشاندهنده بروز يک تهاجم بر عليه کامپيوتر و يا سازمان شما باشد .

در صورتى که وضعيت مشابه آنچه اشاره گرديد را در خصوص کامپيوترهاى موجود در منازل مشاهده مى نمائيد با مرکز ارائه دهنده خدمات اينترنت ( ISP ) تماس گرفته و موضوع را به اطلاع آنان برسانيد . ISP مورد نظر مى تواند توصيه هاى لازم به منظور انجام عمليات مناسب را در اختيار شما قرار دهد .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا