تکنولوژی

سالى که نکوست از بهارش پيداست

نام نویسنده: آرش کريم بيگى

IranICTNews – قطعا شما هم جزو افرادى بوديد که بعد از تحويل سال نو سعى در برقرارى يک تماس تلفنى ساده و کوتاه با تلفن ثابت يا سيار دوستان و خويشانتان داشتيد يا يک کوته پيام (sms) آماده کرده بوديد تا براى دوستانتان ارسال کنيد و حلول سال نو را به آنها تبريک بگوييد و سال خوشى را برايشان آرزو کنيد اما بخاطر اختلالات عجيب شبکه تلفن ثابت و سيار کشور موفق به اين کار نشديد؟
در آغاز سال نو شبکه ارتباطى کشور بمعناى کلمه مقلب القلوب شده بود :

:: SMS ايرانى
مهندس رستمى مسئول SMSC شرکت مخابرات ايران در تاريخ ۲۷ اسفند ۸۲ (يعنى ۳روز مانده به تحويل سال نو) در مصاحبه اى با سرويس جامعه اطلاعاتى خبرگزارى ايسن اظهار کرده: در ايام تعطيلات، بحران خاصى براى ارسال و دريافت پيام كوتاه پيش بينى نمى‌شود و نياز به تمهيدات خاصى در اين زمينه وجود ندارد اما در عمل درست از لحظه تحويل سال تا ساعت ۱۷:۴۵ همان روز تقريبا هيچ پيامى ارسال نميشد و از ساعت ۱۴ هر يک ساعت به يک ساعت چند پيام هم زمان دريافت ميشد و بعد از آن دوباره امکان ارسال پيام وجود نداشت !
نگارنده در ساعات ۱۲ – ۱۴ و ۱۶ امکان ارسال پيام را مورد آزمون قرار داده که در هر آزمون ۲۰ بار تلاش براى ارسال پيام انجام شده که در دونوبت اول هيچ پيامى ارسال نشد و تنها در نوبت آخر در آخرين تلاش ها تنها يک پيام ارسال شد که بعد از ارسال پيام عدم موفقيت دريافت از طرف مخاطب روى صفحه تلفن ظاهر شد !‌ اين درحالى است که روابط عمومى شرکت مخابرات در تاريخ ۱۸/۱/۸۳ اطلاعيه اى صادر کرده و ادعا کرده طى دو هفته‌ نخست سال تعداد ‌٢٧ ميليون و ‌٥٨٤ هزار و ‌٥١٨ پيام، توسط سرويس پيام كوتاه ارسال شده، كه از اين تعداد در هر روز حداكثر ‌٤٨/٩٧ و حداقل ‌٢٤/٩٧ درصد از پيام‌هاى ارسالى با موفقيت دريافت شده‌اند !!!
رقم بالاى ارسال موفقيت آميز ۲۷ ميليون و ‌٥٨٤ هزار و ‌٥١٨ پيام در دوهفته نخست سال و تقاضاى فعال سازى سرويس براى هزار و ‌٩٤٧ مشترك نشان دهنده اقبال و نفوذ سرويس کوته پيام در ميان مشترکين تلفن همراه کشور ميباشد. بق آمار شرکت مخابرات تاکنون ‌٩٢٧ هزار و ‌٧٢٩ مشترك کوته پيام مخابرات شده اند.

:: موبايل ايرانى
اصولا موبايل در اين مملکت يک شى اضافى يا حداکثر لوکس و ناکارآمد بحساب ميآيد ! در روز اول سال نو تقريبا امکان نداشت شما بتوانيد يک تماس ساده را با موبايل يک ميليون تومانى خود برقرار کنيد (حتى اگر خداى نکرده شبکه به شما اجازه دخول هم ميداد مشترک مورد نظر در دسترس نبود يا حداکثر تمام مسير ها بسمتش اشغال بودند) تا اينجا را داشته باشيد تا در مورد اماکن تفريحى و توريستى اى که هر ساله ملت براى تفريح و گذراندن تعطيلات به آنجا ميروند صحبت کنم ! استانهاى گيلان و مازندرا بلاشک جزو اولين و بهترين انتخابهاى ملت خوشگذران ايران براى گذراندن تعطيلات هستند ! مسلما عده اى از مردم حق دارند چند روز تعطيلى خود را در کنار سواحل درياى بى رژيم حقوقى خزر سرکنند ! دو ميليون نفر از اين عده استان مازندران را انتخاب کردند تا اينجا همه چيز عادى بنظر ميرسد اما فاجعه آنجاى شروع ميشود که تقريبا تمام اين افراد يک گوشى کوچک تلفن در جيب خود دارد که توقع سرويس دهى دارد اما دريغ از آنتن و سرويس !‌ ۵۰ درصد گوشى ها که اصلا بدلايلى شبکه نداشتند (آنتن بود و شبکه محترم پذيراى اين حجم ترافيک نبود) و آن ۵۰ درصدى هم که شبکه داشتند بهيچ وجه قادر به شماره گيرى يا ارسال و دريافت کوته پيام نبودند ! يکى از مديران لايق مخابرات هم بعد از تعطيلاف فرمودند که سالى ۱۰ روز ترافيک شبکه استان بچنين وضعى پيدا ميکند و از نظر اقتصادى نيازى به بالا بردن امکانات شبکه در استان نيست چرا که در روزهاى ديگر سال شبکه با ضريب موفقيت تماس بالايى مشغول سرويس دهيست واقعا که ما عجب ملت متوقعى داريم براى موبايل ۶۹ دلارى يک ميليون تومان پول ميدهند و توقع سرويس قابل قبول هم دارند !!!

:: تلفن ايرانى
در سه روز اول سال جارى برقرارى ارتباط تلفنى با شهرستان يا خارج از کشور تقريبا غير ممکن بود ! کافى بود گوشى تلفن را برداريد و رقم صفر را شماره گيرى کنيد بلادرنگ بوق اشغال يا سوت گوش خراشى بگوش ميرسيد در معدود مکالمات بين المللى برقرار شده هم کيفيت پايين صوت و مکث و کشيده شدن و تغيير کيفيت صوت ناخودآگاه شما را به اين فکر مى انداخت که شايد خداى نکرده شرکت مخابرات هم ارتباطات بين الملل را از طريق فن آورى VOIP برقرار ميکند !!! گو اينکه کيفيت صوت و ضريب موفقيت تماس هاى بين المللى در همان زمان با استفاده از کارت هاى تلفن اينترنتى موجود در بازار بمراتب بهتر و ارزان تر از سرويس ارائه شده توسط شرکت مخابرات بود ! شاهکار مخابرات ايرانى به همين جا ختم نميشود : در بعضى از مراکز تلفنى کلان شهر تهران بعد از برداشت گوشى با چند ثانيه مکث صداى بوق آزاد بگوش ميرسيد يا حتى از آن بدتر بوق اشغال زده ميشد !!! مهندس احمد نظر پور مديركل پشتيبانى و فنى شركت مخابرات استان تهران در اين باره به خبرنگار سرويس فن آورى اطلاعات ايسنا با خونسردى پاسخ داده : طبق استانداردهاى جهانى هيچ گاه تمامى مشتركان تلفن نمى‌توانند به صورت همزمان، بوق آزاد در اختيار داشته باشند و در ترافيك‌هاى سنگين و موارد بحرانى، تعريف‌هاى خاصى براى مراكز تلفن در نظر گرفته مى‌شود ايشان در پايان مصاحبه خود فرمودند با گذشت زمان اين قضيه حالت طبيعى پيدا مى‌كند و شهروندان متوجه مى‌شوند كه در موارد خاص مانند اول سال نو، نمى‌توانند به صورت همزان از سرويس‌هاى شركت مخابرات استفاده كنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا