تکنولوژی

دکتر معتمد نژاد: اجلاس سران جامعه اطلاعاتى يکى ازبزرگترين رويدادهاى قرن بيستم است

ايسنا – با توجه به نزديك شدن برگزارى “اجلاس سران جامعه اطلاعاتي”، ‌ميزگردى به همين منظور با حضور دكتر كاظم معتمدنژاد و مهندس خسرو سلجوقى در محل خبرگزارى جمهورى اسلامى ايران، صبح امروز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرويس IT خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)،‌در اين ميزگرد دكتر معتمد نژاد، استاد دانشگاه و عضو كميته‌ى ارتباطات يونسكو با اشاره به اهميت اطلاعات وارتباطات در سطح بين‌المللى اظهار داشت: با توجه به اينكه در ميان كنفرانس‌هاى سران كه در طول 30 سال با موضوعات گوناگون بر پا مى‌شود برگزارى « اجلاس سران جامعه اطلاعاتى » براى اولين بار از نظر تاريخى بسيار حائز اهميت است و يكى از بزرگرين رويدادهاى قرن 20 محسوب مى‌شود و شايد چهارمين كوششى است كه در سطح جهانى در حوزه‌ى اطلاعات انجام شده است.
وى در ادامه با تشريح سير تاريخى چگونگى طرح جامعه‌ى اطلاعاتى در عرصه‌ى اجتماعى و ديدگاه كشورهاى ليبرال غربى در مباحث خصوصى سازى مخابرات، درباره‌ى پيشرفت آن در كشورهاى آسيايى گفت: مقدمات بحث بر روى جامعه‌ى اطلاعاتى از 20 سال گذشته فراهم آمده است و در دى ماه گذشته طى برگزارى كنفرانس منطقه‌يى آسيا، كشورهاى آسيايى مانند چين، هند، مالزى، اندونزى، پاكستان و ساير كشورها با وجود مخالفت‌هاى آمريكا توانستند مباحث جديدى را مانند استفاده از نرم‌افزارهاى آزاد مطرح كنند، اما در اين ميان متاسفانه در ايران و در مطبوعات آن چنان كه بايد به آن پرداخته نشد.
وى، افزود: لذا اميدواريم در آخرين روزهاى آغاز به كار اجلاس سران جامعه‌ى اطلاعاتى تلاش‌هاى بيشترى كرده و هيات ايرانى بتواند كم توجهى دو سال اخير را جبران كند.
مهندس خسرو سلجوقى، معاون فنى دبيرخانه‌ى شوراى عالى اطلاع‌رسانى در ادامه درباره‌ى اقدامات اين شورا براى آمادگى حضور در اجلاس wsis ، گفت: در طول 2 سال اجلاس‌هاى مقدماتى بدين منظور تشكيل شده است كه شايد توجهى كه دستگاه‌هاى مختلف از بخش دولتى تا خصوصى و رسانه در طول دو هفته‌ى اخير داشته‌اند، در طول اين دو سال به وجود نيامده بود. لذا به نظر مى‌رسد، تبليغات مناسب و اطلاع رسانى مناسب در حيطه‌ى آن و در محور شوراى عالى اطلاع رسانى انجام نشده است و بايد اين ضعف پذيرفته شود.
دكتر معتمدنژاد در ادامه، مباحثى كه به عنوان پيش‌نويس به اجلاس فرستاده شده است را آزادى بيان، آثار منفى جهانى‌سازى، رفع تبعيض در زمينه‌ى به دست آوردن اطلاعات و تكنولوژى پيشرفته و نهايتا اخلاق حاكم بر اطلاعات و ارتباطات دانست. وى يادآور شد: با توجه اختلاف نظر كشورها بر سر برخى مباحث، در ژنو توافقات نهايى حاصل خواهد شد. عضو كميته‌ى ارتباطات يونسكو در پايان گفت: در اين عرصه، رسانه‌ها بايد توجه داشته اشند كه براى جلب نظر عموم مردم‌، نقش موثرى دارند و هيچ توجيهى براى حضور نيافتن آنها وجود ندارد. لذا با فعاليت آنها مسوولان نيز ناچار هستند، قضيه را پى گيرى كنند. ضمن اينكه در اين عرصه بخش خصوصى نقش برجسته‌اى دارد؛ اقتصاد سالم، اقتصادى است كه در انحصار دولت نباشد و حالت متعادل رقابت اقتصادى در آن وجود داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا