دكتر جلالى:توسعهى ICT در روستاها رشد مهاجرت به شهرها را متوقف مىكند
ايسنا – مطرح كردن توسعهى ICT در روستا، نبايد پيچيدگى موجود در شهرها را به ذهن منتقل كند، چرا كه همين نكته به تاخير در كار منجر خواهد شد.
دكتر جلالى – استاد و عضو هيات علمى دانشگاه علم و صنعت ايران – در گفتوگو با خبرنگار سرويس IT خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: همايش كاربرد فناورى اطلاعات و ارتباطات در روستا به منظور آگاهى از اقدامات انجام شد، اقدامات در دست انجام و برنامههاى آيندهى سازمانها، نهادهاى مرتبط با توسعهى ICT در كشور براى به دست آوردن چشمانداز واحد در توسعهى اين پديدهى مهم در روستاها انجام مىشود، تا از نتايج آن در برنامهى توسعهى چهارم استفاده و رديف خاص براى توسعهى ICT روستايى در برنامهى چهارم ديده شود.
وى، با اشاره به جايگاه ويژهى توسعهى ICT روستايى در ساير كشورهاى جهان، گفت: برخى از كشورها مانند آمريكا، بيش از ٥/٢ ميليارد دلار به برنامهريزىهاى ICT روستايى اختصاص دادهاند و كشورهايى مانند شيلى، هندوستان و اتحاديهى اروپا، برنامههاى مفصلى در اين زمينه ارائه دادهاند.
وى، افزود: با توجه به اينكه بيش از ٤٠ درصد از جمعيت كشور را روستائيان تشكيل مىدهند و استفاده از ICT در روستاها مىتواند تحولات بزرگى در زمينههاى مختلف ايجاد اشتغال، بالا بردن كيفيت محصولات، حذف واسطهها، امكان بازاريابى براى روستائيان و خدمات ديگر كه در ICT در روستا تعميم دارد، ايجاد كند.
وى، خاطرنشان كرد: توسعهى ICT در روستاها مىتواند منشاء تحولات بزرگى شده و از مهاجرت آنان جلوگيرى كند. حتى در كشورى مانند آلمان، به جهت توسعهى اين مقوله در روستا، زمينهى مهاجرت از شهر به روستا فراهم شدهاست و اين مهاجرت معكوس مىتوانند تجربهى خوبى براى كشور ايران باشد كه به طور مرتب از جمعيت روستايى آن كم و به جمعيت شهرى آن افزوده مىشود.
وى، افزود: متاسفانه روستاها با وجود نياز زيادى كه به آموزش مجازى در آنها ديده مىشود، تقريبا ناديده گرفته شدهاند. تجربيات نشان داده كه توسعهى ICT در روستا، بسيار سادهتر از توسعهى آن در شهرها است، به عنوان مثال در يكى از روستاهاى هند، از طريق يك راديوى ١٠ وات و يك كامپيوتر، امكان ارتباط مردم با اينترنت فراهم شده است.
وى در پايان گفت: نبايد با مطرح شدن بحث توسعهى ICT در روستا همان پيچيدگى شهرها به نظر بيايد، چرا كه همين نكته به تاخير منجر خواهد شد.