تکنولوژی

يكى از مديران رشين بلاگ:وبلاگ باعث رشد و بالندگى اطلاعات در اينترنت شده است

ايسنا – وبلاگ باعث رشد و بالندگى اطلاعات در اينترنت شده است. نمى‌توان گفت عامه‌ى مردم به دليل آزادى بيان و ناشناس ماندن، به وبلاگ روى آورده‌اند و عمدتا سادگى ايجاد و دسترسى به وبلاگ عامل جذابيت آن است.
مهندس رضا هاشمى، از مديران سرويس دهنده ى پرشين بلاگ در گفتگو با خبرنگار سرويس IT خبر گزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب، درباره ى تاثيرات اجتماعى وبلاگ نويسى با توجه به نبود نياز به تخصص در اين زمينه، اظهار داشت: با توجه به اين که وبلاگ ابزارى سهل الوصول به شمار مى رود، زمينه‌اى را برى حضور علاقه‌مندان در اينترنت فراهم كرده است تا در اينترنت به ارائه‌ى نظرات خود بپردازند.
وى افزود: عموما در وبلاگ بحث مطالب خصوصى و شخصى مطرح است، اما آنچه در عرصه‌ى وبلاگ فارسى با آن روبرو هستيم، در كنار نگارش مطالب خصوصى، وبلاگ‌ها در عرصه‌ى اطلاع‌رسانى و خبرى و ساير زمينه ها نيز به فعاليت پرداخته‌اند. نهايتا مى‌توان گفت در ايران مرز ميان وبلاگ و وب‌سايت‌ها بسيار كم رنگ شده است و نمى‌توان از اين نظر، همه‌ى ابعاد قضيه را با نگاه و تعريف وبلاگ بسنجيم.
وى يادآور شد: به طور كلى با توجه به استقبال فراوان و انقلابى كه در توليد محتواى زبان فارسى در اينترت انجام شده است افرادى كه در گذشته فقط به عنوان دريافت کننده اطلاعات بودند و يا به صورت محدود از ابزارهاى ارتباطى و محيط‌هاى گفت‌وگو در اينترنت استفاده مى‌كردند، اكنون به وبلاگ روى آوردند.
مهندس هاشمى درباره‌ى اثرات وبلاگ در جوانب مختلف گفت: سرويسى تحت نام وب‌لاگ، اين امكان را به وجود آورده كه عامه‌ى مردم، بدون پرداخت هزينه و بدون داشتن تخصص به راحتى و با استفاده از ابزار زبان فارسى در اينترنت حضور پيدا كنند و در زمينه‌هاى مختلف به توليد محتوا بپردازند. حال دانشجو، دانش‌آموز و يا استاد دانشگاه از اين امكان براى ارتباط برقرار كردن، انتقال اطلاعات، ابراز نظر و انتشار آن استفاده مى‌كند، بدون اين كه هزينه‌اى بابت ويرايش، انتخاب ناشر و پشتيبان بپردازد.
وى تصريح كرد: اثرات وبلاگ نويسى در زمينه‌هاى مختلف مشهود است، با توجه به جنبه‌ى خبررسانى در اينترنت سايت‌ها و وبلاگ‌هاى مختلف خبررسانى متولد شده‌اند و هر كدام در گروه‌هاى فرهنگى، اجتماعى، خبرى، تحقيقاتى، ورزشى و غيره باعث نوعى رشد و بالندگى شده‌اند.
مهندس هاشمى درباره‌ى صحت مطالب وبلاگ‌هايى كه جنبه‌ى خبرى دارند، با توجه به مشخص نبودن هويت وبلاگ نويس گفت: ابتدا بايد بررسى صورت گيرد كه از چندين هزار وبلاگ نويس كه به زبان فارسى در اينترنت به توليد محتا مشغول هستند، چند درصد آنها از امتياز ناشناس بودن استفاده مى‌كنند و دليل روآوردن آنها به اينترنت به دليل نياز به آزادى بيان بوده است.
وى افزود: به نظر بنده آنچه كه مشهود است، اين است كه درصد بسيار پايينى از افراد به دلايل ذكر شده به وبلاگ رو آورده‌اند و اگر عامل اصلى براى رشد و گسترش اينترنت و توليد محتواى فارسى، پديده‌اى به نام وبلاگ باشد، بيشتر به جهت سهل‌الوصول بودن، ارزان بودن و آسان بودن به آن روى آورده‌اند.
مدير پرشين بلاگ درباره‌ى روند حركت وبلاگ و وبلاگ‌نويسان گفت: فضاى اينترنت، جدا از فضاى جامعه نيست. بنابراين در اين عرصه‌ى آزاد، همگان نظرات خود را مطرح مى‌كنند و اعتبار آن تنها در حد اعتبار وبلاگ است. البته يك وبلاگ مى‌تواند به عنوان منبع خبرى بسيار مهم در اينترنت حضور پيدا كند و به واسطه‌ى شناخت از آن وبلاگ نويس و پشتوانه‌ى حقيقى و حقوقى كه وجود دارد بستر مناسبى براى انعكاس مطالب ايجاد شود.
وى در پايان گفت: وبلاگ و توليد محتوا از طريق وبلاگ چيزى خارج از واقعيات جامعه نيست و مانند روزنامه و مجلات مختلف با توجه به ميزان استقبال مردم از آنها اعتبار خود را كسب مى‌كند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا