دبير سرويس ICT ايسنا: روزنامهنگاران حوزهى فناورى اطلاعات آيندهى اين عرصه را رقم مىزنند
بخش خبر ITiran – روزنامهنگاران حوزهى فناورى اطلاعات و ارتباطاتى كه با زير ساختها و ضروريات اين گستره آشناترند مىتوانند آيندهى نوينى را در اين عرصه رقم زنند.
مهندس مسعود فاتح، دبير سرويس فناورى اطلاعات و ارتباطات ايسنا، افزود: امروزه رسانهها از اركان اصلى هدايت جامعه به سمت ثبات مىباشند. آنها همانگونه كه نفوذ شگرفى در ميان افكار عمومى دارند، يك نوع متفاوت از نفوذ با تاثير بر دولت را نيز بر دوش مىكشند. اين ابزارهاى اطلاع رسانى گرايش دارند كه انحصارى سخن گفته و از يك بحران باريك و محدود به مردم گزارش داده، تا دامنهى افكا عمومى را دربارهى ساير نظرات احتمالى توسعه دهند.
وى، ادامه داد: در اين ميان شبكههاى اطلاع رسانى رايانهيى در دنياى فعلى نقش موثرترى را بر عهده دارند.
امروزه روزنامههاى ديجيتالى قابليت دارند دنيا را به لرزه در آوردند و ژورناليستهاى آنلاين با پيشرفت حيرت آور خود دگرگونىهاى چشم گيرى در عرصهى مطبوعات ايجاد كردهاند.
مسعود فاتح، خاطر نشان كرد: در شرايط حاضر رقابت روزنامههاى سنتى در برابر هجوم رو به رشد روزنامههاى ديجيتالى بسيار مشكل و شايد غير ممكن به نظر رسد. چندى است روزنامهنگارى نوين به حق جاى خود را در عرصهى اطلاع رسانى جهانى يافته ات. در دنياى رايانهيى فعلى، اينترنت نه تنها يك رسانه بلكه يك جهش تكنولوژيك است و در اين عرصه عناصر تشكيل دهندهى يك رسانهى نوين با هم در يك جا ديده مىشود.
وى، افزود: سرعت شبكههاى اطلاع رسانى جهانى در انتقال مفاهيم، كار را بر روزنامههاى سنتى بسيار مشكل كرده است. امروزه جوانان ناخودآگاه از خواندن روزنامههاى سنتى به سمت دريافت مفاهيم از رسانههاى اينترنتى روى آوردهاند. اينترنت نه تنها خوانندگان روزنامههاى كاغذى را به خود جلب كرده است، بلكه رقابت اين روزنامهها با رسانههاى ديجيتالى را ناممكن كردهاست.
دبير سرويس فناورى اطلاعات و ارتباطات اسنا، خاطر نشان كرد: از طرف ديگر سرعت انتقال اطلاعات سايتهاى اطلاع رسانى اينترنتى با شبكههاى تلويزيونى و ماهوارهيى برابرى مىكنند. در اين ميان روزنامهنگاران نقش موثرى را براى تمايز ميان اخبار واقعى و نادرست بر عهده دارند و بى دليل نيست كه روزنامهنگارى با تاثير در فرآيندهاى مختلف سياسى، اجتماعى، فرهنگى و تكنولوژيكى ركن چهارم دموكراسى را از آن خود كرده است.
وى، ادامه داد: روزنامهنگاران، در نزد عموم جامعه از اعتبار ويژهيى برخوردارند و رسالت خطيرى كه بدين واسطه بردوش مىكشند، آنان را برآن داشته تا به دور از منافع شخصى تنها حق را گفته و بنويسند.
مسعود فاتح، با تاكيد بر نقش روزنامهنگاران حوزهى فناورى اطلاعات و ارتباطات در عصر روزنامهنگارى نوين، اضافه كرد: اين روزنامهنگاران با توجه به نو بودن و پيشرفت روز افزون حوزهى مربوطه نه تنها نبايد به دانستههاى خود بسنده كنند، بلكه بايد سعى كنند خود را در زمينهى مسايل مربوط به اينترنت به روز نگه دارند. همچنين بايد برنامهيى مدون براى مطالعه مباحث جديد در اين زمينه داشته باشند. مراجعه روزانه به سايتهاى مهم خبرى، ارتباط اينترنتى با مطلعان اين حوزه در داخل وخارج كشور و تعامل با كارشناسان آگاه بايد در دستور كار آنان قرار گيرد.
وى در پايان، افزود: چه بهتر است روزنامهنگاران اين سيطره با تشكيل انجمنى مستقل و حرفهيى، با همفكرى و توان بيشتر براى پيشرفت هر چه بيشتر اين عرصه در مسير اصلى خود، گام بردارند.