تکنولوژی

کسب و کارهای آنلاین و آش نخورده

نام نویسنده: رضا الفت نسب *

در اکوسیستم کسب و کارهای آنلاین مشکلات از جایی شروع شده که اتحادی بین بازیگران آن وجود ندارد و این باعث تشتت آرا در برابر اقدامات سازمان های دولتی و حکومتی شده است.

اتفاقی که در این چند روز بحثش را میشنویم.

 “پیشنهاد برخی فین تک ها برای حذف الزام نماد اعتماد برای دریافت درگاه بانکی”

آنها جهت حفظ بقا و مسائل اقتصادی خود با همکاری سازمان نظام صنفی رایانه ای و بدون در نظر گرفتن سایر جوانب و رعایت احتیاط لازم اقدام به ارائه این پیشنهاد به هیات مقررات زدایی نموده اند. طرحی که  در صورت تصویب آن دریافت درگاه بانکی به نسبت قبل آن سخت تر خواهد شد. این در حالی است که استارتاپها و کسب و کارهای آنلاین نقشی در ارائه پیشنهاد نداشتند ولی باید تبعات آن را بپذیرند. یعنی آش نخورده و دهن سوخته

به زبان ساده از فردا هر سازمان دولتی با اندکی تلاش میتواند مجوزهای خود را به استارتاپ ها تحمیل و در صورت عدم ارائه آن درگاه های پرداخت شان را تعطیل کند. برخی فین تک ها در سالهای اخیر به جای گرفتن یقه متهم اول یعنی ‎بانک مرکزی به دنبال حل مشکل خود به بهای سخت کردن کار برای سایرین هستند

بانک مرکزی تنبل و فشل هم به جای دادن مجوز به ‎فین‌تک‌ها و به رسمیت شناختن آنان اقدام به انتشار ضوابط برای آنان نموده است. ضوابطی که تا به حال دردی را دوا نکرده و سازمان های نظارتی همچنان نسبت به آن اعلام بی اعتنایی میکنند و در صورت کوچکترین تخلف فین‌تک‌ها  را مسدود می‌کنند.

ما به نماد اعتماد الکترونیکی انتقادات زیادی داریم اما مطمئنیم اگر از سمت حاکمیت بخواهد سازمانی در کسب و کارهای الکترونیکی ورود کند مرکز توسعه تجارت الکترونیک از سازمان های دیگر مناسب‌تر است.

برخی فکر می کنند بانک مرکزی هم می تواند به عنوان نماینده حاکمیت در این حوزه نقش داشته باشد اما اصناف و خیلی از سازمانهای دیگر این حرف را قبول ندارند بانک مرکزی به عنوان یک ارائه دهنده سرویس است و تخصصی بر روی اصناف و کسب و کارها ندارد.

پیشنهاد مشخص بنده و مدلی که هم اکنون در اتحادیه هم در حال انجام آن هستیم این است که هر کسب و کار اینترنتی صرفاً با نظارت یک نهاد حاکمیتی و مجوز کسب و کار از اتحادیه (در صورت تغییر قانون هر تشکل دیگر) فعالیت خودش را انجام دهد. اتحادیه موظف است ضمن تلاش برای جلوگیری از خلق مجوز جدید توسط دولت با آنها مذاکره و دغدغه های آنان را بشنود و با همکاری و مشارکت متخصصین آن رسته یک چک لیست آماده کند.

بر اساس این مدل افرادی که بخواهند فعالیت خود را آغاز نمایند با پاس کردن این چک لیست و صرفا با دریافت یک مجوز از اتحادیه و نظارت حاکمیت  بتواند فعالیت خود رو انجام دهد و ما شاهد خلق مجوز جدیدی نباشیم. برخی شاید بگویند که اتحادیه صرفا میتواند در حوزه صنفی ورود کند که ایت حرف درستی است اما تجربه کوتاه ما نشان میدهد بیش از 90% کسب و کارها صنفی محسوب شده و الباقی هم را هم می‌توان با تعامل سازمان های مربوطه و در راستای تسهیل فعالیت کسب و کارها پیگیری کرد. معتقدیم این مدل با اتحاد اکوسیستم شدنی است و برای اجرای هر چه بهتر آن آماده تعامل با بخش دولتی و فعالین بخش خصوصی هستیم.

* رضا الفت نسب عضو هیات مدیره اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا