اعتراض نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانهای به عملکرد شورای مرکزی این سازمان
شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور: انرژی شورا صرف رفع اختلاف نظرهای نمایندگان نصر تهران شده است
اعتراض نمایندگان نصر تهران به عملکرد و نادیده گرفتن مقررات و آئیننامهها توسط شورای مرکزی سازمان نظام صفی رایانهای کشور باعث انصراف آنها از این شورای شده است. هر چند که نظامالدین خوارزمی، رئیس شورای مرکزی دوره ششم نصر کشور این ادعاها را رد کرده و معتقد است که نمایندگان نصر تهران دچار سوتفاهم شدهاند.
در انتخابات 19 اردیبهشت شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور، 3 کاندیدای ریاست سازمان و شورای مرکزی نظام صنفی رایانهایی کشور به رییس جمهوری معرفی شدند. این سه کاندید شامل نظامالدین خوارزمی از استان فارس، حسن هاشمی از استان خراسان رضوی و فرشید بخشینژاد از گیلان میشوند. در این انتخابات اعضای سازمان نظام صنفی استان تهران حضور پیدا نکردند.
یک روز پس از برگزاری انتخابات، نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانهای تهران با انتشار بیانیهای دلیل عدم حضور خود در این انتخابات را بیان کرده و انصراف خود از حضور در شورای مرکزی سازمان نظام صفی رایانهای کشور را اعلام کردند. آزاد معروفی، فرهاد کرمزاده، علیرضا عابدی نژاد که نمایندگان نصر تهران در شورای مرکزی هستند معتقدند که افرادی در شورای مرکزی فضای موجود را در راستای حفظ اهداف و منافع شخصی خودشان خراب کرده و با تحت کنترل گرفتن کانالهای اطلاعرسانی از قبل ایجاد و برنامهریزی شده، به اشکال گوناگون فضای دوقطبی ایجاد کردهاند. همچنین یکی دیگر از دلایلی که نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانهای تهران برای انصراف خود اعلام کردهاند این است که عملکرد شورای مرکزی تحت سیطره مرامنامهای موسوم به «اتحاد برای ایران دیجیتال (آباد)» قرار گرفته است. آنها با ابراز نگرانی درباره به خطر افتادن استقلال هیات مدیرههای استانهای دیگر میگویند: «به نظر میرسد در بدعتی جدید و خطرناک تشکلاتی غیرقانونی ایجاد شده است که نه تنها کنترل شورای مرکزی، بلکه کنترل هیات مدیرههای استانی را نیز میخواهد در دست بگیرد. همچنین متولیان این امر، با پیوست کردن ضمائمی تا کنون نانوشته به مرامنامه، سعی دارند تا دیگر اعضای شورا را تحت فشار قرار داده و استقلال آنها را به گروگان بگیرند.»
نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانهای تهران در این بیانیه تاکید کردهاند که آئیننامهها و مقررات به درستی رعایت نمیشوند. آنها با اشاره به ایجاد بدعتهایی در راستای منافع گروهی خاص نوشتهاند: «عدم برگزاری انتخابات هیات رئیسه و کاندیداهای ریاست سازمان در زمان تعیین شده (تخلف قانونی و صریح از ماده ۶۶ اساسنامه) و تلاش برای تغییر شیوههای برگزاری انتخابات کاندیداهای ریاست نمونههایی از این موارد هستند.»
مسائل درون صنفی باید در صنف حل شود
حال رئیس شورای مرکزی دوره ششم، در بیانیهای خطاب به نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانهای و نهادهای مربوطه اعلام کرد که رسانهای کردن مسائل و چالشهای درون صنفی باید درون صنف برطرف شود، در غیر اینصورت حاصلی جز خدشهدار کردن اعتبار سازمان نخواهد داشت. او با اشاره به آغاز فعالیت شورای مرکزی دوره ششم گفت: «دوره ششم با انرژی و مصمم فعالیت خود را آغاز کرد تا به منظور تحقق اهداف متعالی این سازمان مردم نهاد و توسعه صنعت آیتی کشور قدم بردارد؛ اما متاسفانه انرژی و توان این شورا در ابتدا صرف موردی غیرمتعارف و پرداختن به رفع اختلاف نظرها و سوءتفاهمهای نمایندگان نصر تهران در ترکیب شورای مرکزی شد.»
این بیانیه که به امضای نظامالدین خوارزمی، رئیس شورای مرکزی دوره ششم نصر کشورهم رسیده است، به گفته او به منظور تنویر افکار عمومی بر ادعاهای گفته شده از سمت نمایندگان نصر تهران در شورای مرکزی ششم در روزنامه فناوران منتشر شده است.
او ادعای نمایندگا نصر تهران در شورای مرکزی، مبنی بر تفاهم صورت گرفته برای انتخاب نماینده تهران در لیست منتخب پیشنهادی به رئیسجمهور را رد کرد و گفت که چنین تفاهمی صورت نگرفته است. به گفته او منتخبان شورا که به رئیس جمهور پیشنهاد میشوند طی رایگیری مخفی در صحن شورای مرکزی انتخاب میشوند و انجام تفاهم در این خصوص بی معنی و نامتعارف است.
همچنین خوارزمی در خصوص تغییر شیوههای برگزاری انتخابات کاندیداهای ریاست که نمایندگان نصر تهران به آن معترض بودند گفت که روش اجرای ماده 66 بر اساس نظر اعضای شورای مرکزی بوده و قانونگذار روشي را به شورای مرکزی نظام تحميل نکرده است و شورای مرکزی مختار است براساس نظر مصوب اعضاء در اين خصوص اقدام کند.
رئیس شورای مرکزی دوره ششم تاکید کرده که برای شفافیت بیشتر نامه رئیس محترم دوره اول سازمان در معرفي نفرات منتخب دوره دوم شورای مرکزی را در اختیار افراد قرار میدهد.
در حال حاضر ترکیب هیات رئیسه شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانهای به این صورت است که حسن هاشمی به عنوان نایب رئیس اول شورای مرکزی، بردیا بهنیا به عنوان نایب رئیس دوم شورای مرکزی و عبدالوحید واحدی به عنوان خزانه دار انتخاب شده است.