شبکه‌های اجتماعیمتا

زاکربرگ: سیاست های متفاوتی را نسبت به توییتر دنبال می کنیم

عدم اتخاذ اقدامی از سوی فیسبوک در بلاک یا حذف پست دونالد ترامپ که به اعتراض‌های اخیر در شهر مینیاپلیس و دیگر شهرهای آمریکا مربوط می‌شد، موجی از انتقادها را علیه مدیرعامل فیسبوک به دنبال داشت.

دونالد ترامپ در واکنش به این اعتراض‌ها که در پی مرگ جورج فلوید، شهروند سیاهپوست آمریکایی توسط پلیس این کشور آغاز شد، با انتشار پیام‌هایی عنوان کرد ارذل و اوباش در حال بی‌احترامی ‌به یاد و خاطره جور فلوید هستند و قصد دارد بزودی نیروهای گارد ملی را به این شهر بفرستد. وی در پیامی‌دیگر نوشت: وقتی غارت‌ها آغاز شوند، تیراندازی‌ها هم آغاز خواهد شد.

توییتر اما به این توییت‌ها واکنش نشان داد؛ این شبکه اجتماعی توییت دوم ترامپ را به منزله ستایش از خشونت تعبیر و در پی آن، این توییت را پنهان کرد. بدین معنی که کاربران برای مشاهده این توییت می‌بایست روی عبارت «مشاهده» کلیک کنند.

چند روز قبل نیز این شرکت به یکی از توییت‌های ترامپ در خصوص سیستم رای گیری در انتخابات و احتمال تقلب در این زمینه، برچسب راستی آزمایی زد که البته این اتفاق با واکنش تند ترامپ همراه بود و شبکه‌های اجتماعی را به تعطیلی تهدید کرد.

برخلاف توییتر، فیسبوک هیچ واکنشی را در قبال پست‌های ترامپ نشان نداد و از هیچ علامت یا پیام هشداری استفاده نکرد. این مساله باعث شد تا انتقادهای زیادی نسبت به زاکربرگ مطرح شود. مدیرعامل فیسبوک اعلام کرد که فیسبوک «داور (تعیین‎‌کننده) حقایق» نیست.

وی گفت که احساس می‌کند تا نه از زاویه دید یک شخص، بلکه به عنوان رهبر یک شرکت که خود را به آزادی بیان متعهد می‌داند، توضیحاتی را در این زمینه ارائه دهد. وی به توییت بحث‌ برانگیز ترامپ در خصوص حوادث مینیاپلیس اشاره کرد و افزود: اگرچه این پست حاوی اشارات تاریخی دردسرسازی بود، اما تصمیم ما بر این بود تا کاری به این پست نداشته باشیم. چراکه اشاره به گارد ملی به معنی هشداری در مورد اقدام دولت بود. فکر می‌کنیم که مردم می‌خواهند بدانند که آیا دولت قصد دارد تا به زور متوسل شود یا خیر.

زاکربرگ در ادامه به شفاف‌سازی ترامپ در خصوص این پست اشاره و عنوان کرد: رئیس جمهور بعد از آن پست دیگری را ارسال کرد و گفت که پست اولیه هشداری بود در خصوص احتمال ختم شدن غارت‌ها به خشونت.

زاکربرگ: سیاست های متفاوتی را نسبت به توییتر دنبال می کنیم

مدیرعامل فیسبوک گفت که به دلیل این شفاف‌سازی، پست ترامپ، ناقض قوانین این شبکه اجتماعی را نبود. وی گفت: ما تصمیم گرفتیم تا این پست که صراحتا با خشونت مخالف است و هیچگونه از قوانین ما را نیز نقض نمی‌ کند، همچنان باقی بماند و مهم است که مردم آن را ببینند.

زاکربرگ افزود: برخلاف توییتر، ما سیاستی مبنی بر قرار دادن پیام هشدار در مقابل پست‌ها را که می‌تواند آغازگر خشونت باشد، دنبال نمی‌کنیم. ما معتقدیم اگر پستی (کاربران را) به خشونت تحریک کند، می‌بایست حذف شود؛ خواه دارای ارزش خبری باشد، خواه از سوی یک سیاستمدار منتشر شده باشد.

این واکنش از سوی زاکربرگ در حالی مطرح شد که اخیرا گزارش‌هایی مبنی بر درخواست برخی از کارمندان فیسبوک از مدیرعامل این شرکت برای حذف پست ترامپ منتشر شده است. یکی از این کارکنان خطاب به زاکربرگ نوشت که اگر چنین کاری نکنند، تاریخ هیچگاه از آن‌ها به خوبی یاد نخواهد کرد.

 

منبع
Digitaltrends

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا