تکنولوژی

لبخند وزیر در یک نگاه

نام نویسنده: زینب اسماعیلی

توسعه- صدا و سیما از اوایل کار دولت نهم برنامه ای را به نام نگاه یک آغاز کرده که هر هفته یک وزیر مهمان این برنامه است.

صدا و سیما با تهیه این برنامه دنبال پاسخگو نشان دادن وزرا و کابینه دولت نهم است.اما جالب اینجاست که در گفت و گوی بین وزیر و مصاحبه کننده کمترین چالشی وجود ندارد.

گویا برنامه نگاه یک فرصتی است تا یکی از وزرا یا مقامات به تلویزیون بیایند و در مورد خوبی های خود و دولت صحبت کنند.

یکی از جالب ترین موارد این گفت و گو، چند شب قبل با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود.

وزیر که از اوضاع راضی بود و هرگز حتی برای بچه هایشان پیش نیامده که بخواهند به موبایلی تماس بگیرند و بشنوند که ” در دسترس نیست “.

اما حتماً همه ما هر روز چند بار این پیام ها را می شنویم. مجری تلویزیون هم که گویا به جای یاد گرفتن فنون مصاحبه، لبخند زدن به مصاحبه شونده را خوب یاد گرفته است.

طبیعی است که در مصاحبه ای که مجری و مصاحبه شونده هر دو راضی هستند، مصاحبه به صحبت در مورد گل و بلبل خواهد گذشت.

مجری برنامه نگاه یک از آقای سلیمانی می پرسد که بحث فیلترینگ سایت ها به شما مربوط است یا وزارتخانه دیگری، آقای وزیر جواب می دهد که وزارتخانه دیگری به ما می گوید و ما کار نرم افزاری آن را انجام می دهیم( نقل به مضمون). مصاحبه شونده سری تکان می دهد به معنی اینکه تمام پیام را گرفته است و بعد سوال بعد را طرح می کند.

آقای مجری تلویزیون اصلاً این موضوع به نظرشان جذاب نبود که کدام وزارتخانه دستور فیلترینگ را می دهد؟ نوع عملکرد وزارت ارتباطات در این مورد چگونه است؟ چرا برخی سایت ها به اشتاه فیلتر شده و هرگز هم باز نشده اند؟ و …

یکی از سوالات آخر مصاحبه کننده هم جذاب بود، او پرسید که عابر بانک ها هم به وزارت ارتباطات مربوط است؟

وزیر جواب داد: احتمالاً همه ما می دانیم که همه بانک ها دایره یا اداره انفورماتیک دارند و شبکه اینترانت آنها کاملاً مستقل است.

آقای مصاحبه کننده بعد از اینکه جواب منفی آقای وزیر را شنید، سر خود را به علامت تصدیق تکان داد و …

بهتر بود که تهیه کننده برنامه نگاه یک، کمی به موضوع مصاحبه با وزیر جدی تر نگاه می کرد.

این در حالی است که در همه روزنامه ها و خبرگزاری های کوچک و بزرگ، هر حوزه ای یک خبرنگار ثابت دارد که آ هم پس از مدتی کار کردن در آن حوزه خبری کاملاً به آن مباحث مسلط می شود.

صدا وسیما هم می تواند از این مدل استفاده کند، طبیعتاً هر مجری تلویزیونی که بلد است بخندد، بلد نیست، خوب مصاحبه کند، آن هم در حوزه تخصصی چون آی سی تی

یک برنامه تلویزیونی گفت و گوی خودمانی دو نفر حاضر در صحنه نیست، بلکه هر برنامه ای مخاطبی دارد که باید شان و شخصیتش حفظ شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا