روستاييان هندی از طريق اينترنت به پليس مراجعه می کنند
بی بی سی – انقلاب فن آوری اطلاعات در هندوستان اکنون به روستاها رسیده است، اکنون برای نمونه در روستای بانگائون در ایال ماهاراشترا مراجعه روستاییان به پلیس از طریق اینترنت میسر شده است.
تا همین چند هفته پیش در این روستا هیچ نشانه ای از دیجیتالی شدن به چشم نمی خورد ولی اکنون 8000 ساکن این روستا می توانند از کامپیوتر استفاده کنند و مدارک خودشان را اسکن کنند و ای میل کنند و یا حتی با ویدئو کنفرانس در تماس مستقیم با مقر پلیس در شهر ناگپور باشند.
یک مرد روستایی در کنفرانس ویدئویی با رئیس پلیس در باره خطرعبور کامیونها از نزدیکی دو مدرسه روستا سخن می گوید، آقای چیکل با اینکه هنوز نمی تواند”ویدئو کنفرانس” را به خوبی تلفظ کند، به خوبی از این فن آوری استفاده می کند.
وی می گوید: از ان طریق در وقت و هزینه اش صرفه جویی می شود زیرا به جای مسافرت به شهر می تواند در کابین اینترنت بنشیند و از طریق ویدئو کنفرانس با رئیس پلیس ملاقات کند.
تا همین چند هفته پیش او مجبور بود نصف روز را به مسافرت به شهر برای مراجعه به پاسگاه پلیس اختصاص دهد.
آقای یادو رئیس پلیس شهر ناگپور که خودش در زمینه فن آوری اطلاعات کار کرده است روزانه بین ساعات چهار تا شش بعدازظهر پشت میزش می نشیند تا به مشکلات روستاییان رسیدگی کند.
کابین های اینترنت در22 روستا در این منطقه نصب شده اند. آقای یادو می گوید پیش تر روزانه30 تا 40 مراجعه کننده حضوری داشت ولی اکنون این تعداد بسیار کهش یافته است.
اما این مراجعه کنندگان بسیار خوش شانس بودند زیرا در هندوستان برای یک روستایی مراجعه به یک رئیس پلیس ناحیه آسان نیست و شکایت از یک پاسبان نزد رئیس اش بسیار مشکل تر است.
اما اکنون روستاییان به راحتی می توانند با رئیس پلیس تماس داشته باشند و مدارکشان را برای وی ارسال کنند.
این پروژه که نخستین نمونه از نوع خود در هندوستان است بصورت آزمایشی به مورد اجرا گذارده شده است و روستاییان به خوبی از آن استقبال کرده اند.
مقابله با جرائم
با توجه به موفقیت این پروژه، اکنون دولت محلی تصمیم گرفته است تا به اجرا گذاردن این طرح را در سراسر منطقه بررسی ند.
فن آوری اطلاعات همچنین می تواند برای مقابله با جرائم در این منطقه سودمند باشد، به عنوان نمونه آقای یادو از همین طریق از یک خبرچین اطلاعات دقیقی در باره یک باند مواد مخدر دریافت کرد.
آقای یادو از این شیوه جدید به عنوان ‘پلیس الکترونیک ‘ یاد می کند. وی تاکید می کند که تعداد بسیاری از زنان در این 22 روستا ترغیب شده اند تا از این طریق خشونت های خانگی را گزارش دهند.
به علاوه رئیس پلیس این شهر می گوید از این طریق می توان به رفتار کارکنان پلیس و احتمال دخالت آنان در فساد یا شکنجه نیز نظارت داشت.
برخی از فعالان حقوق زن از جمله کالپانا اپادهایای از ناگپور می ویند هنوز زنان از شکایت علیه شوهرانشان بیم دارند.
آقای یادو که تقاضاهای زیادی در باره این پروژه از سایر بخش های پلیس در نواحی مختلف هندوستان دریافت کرده است، معتقد است که به زودی استفاده از ویدئو کنفرانس در سراسر هندوستان گسترش خواهد یافت.
بر اساس تخمین ها بیش از 10هزار روستا در هندوستان در حال حاضر به انقلاب فن آوری ارتباطات پیوسته اند.